Fórum témák
» Több friss téma |
Valaki felcserélte a sorkapocsban a két vezetéket.
A "C" Compressort jelöl. A másikról meg biztosan leesett a jelölés. A barnát tedd a "C"-be, a pirosra meg megy a fázis.
Hálám tied.
Üdv!
Lg S09AM klímám ,komunikációs hibát villog,mit lehet vele kezdeni? Kaqkk kolléga ,valami mester kódot emleget,tudna valaki segíteni? Üdv!
Még pár link, nem tudom segít-e:
Bővebben: LinkBővebben: LinkBővebben: Link Talán ez a legjobb: Bővebben: Link A masinát a GREE gyártotta. Ezekben a leírásokban benne van a hőérzékelők táblázata is. Sajna az a tény, hogy nem hallassz kattogást a kültérinél mikor ráadod a tápot az nem sok jót sejetet. Ki tudod mérni a léptetőmotort is ami az elektronikus expanziósszelepen van. Szimpla 5 vezetékes unipoláris szokott lenni.
Tessék a mesterkód , máskor ha gondod van a fórumon kérdezz azért találták ki ! Igy talán ha másnak ilyen gondja lesz neki is segítünk ...
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2017
Sziasztok, kaptam ezt a használt Fujitsu klímát. A kép a kültéri adattáblája, de a beltéri is megvan.
Akitől kaptam, azt mondta, hogy hibátlan mindkettő, és hogy klímás szerelte le, a gáz pedig benne van, mert hogy "azt a gép vissza tudja magába szivattyúzni", és a klímás a leszerelés előtt ez megtette. - Ez tényleg így van? A másik kérdésem, hogy azért nem találok ehhez semmit a neten, mert a kültéri egység adataival keresem, nem a beltériével?
Az első kérdésedre igen a válasz , ha jól dolgozott a szerelő benne van a gáz a kültériben , a második kérdésed : mit szeretnél megtudni a netről ?
Üdv!
Nagyon rendes tőled,de nekem LG klímám van ,és ezek nem működnek nálam! Egyébként az expanziós szelep feltölt,és utána az alaplapon villog a piros led(5-öt), Kb 1 perc és a gép kikapcsol! A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2017
Szia! Köszi a választ. Itt a kép a beltériről is amúgy. Hogy mit szeretnék megtudni? Igazából csak átolvastam volna. Ez fűteni nem fűt, ugye?
Inverteres csak volt.Átalakítottam on off ra.Nyugodj meg-attól megnyugszol!
Nem vagyok ideges , de nem a kérdésre válaszoltál.
Köszönöm. Egy klíma telepítésnél mennyire dobja meg a végösszeget, ha kell gázt rátölteni?
Köszönöm a dokumentációt.
Majd ha időm engedi akkor kimérem ezeket a szenzorokat /sajnos az elmúlt pár napban nem volt időm foglalkozni vele/. Viszont még múlthéten leszedtem az oldalát a klímának és összesen megy 5 vezeték /plusz a szenzorok/ a kompreszor terébe. Ebből 2 megy egy dobozba /ez lehet valami szelep talán, nem tudom mert szegecselt házban van és nem akartam szét fúrni/ ez a két vezeték az egyenírányitó híd környékéről megy oda /nem róla/. Másik 3 megy a kompresszorba /pontosan nem tudom mert bemegy a kompresszor mögé de kizárásos alapon abba mehet/. íde viszont érdekesen helyről megy, mert két csatlakozó helyről megy. egyszer egy 3as fehér csatlakozóról aminek a panel jelöléses U/V/W és innen a 3 vezeték át megy egy-egy saruba ahol úgy szint U/V/W panel jelölés van és onnan le a kompresszorhoz. Kicsit érdekesnek találom a szerepét és értelmét ennek.
Üdv Mesterek !
Egyszer régen valaki mintha említette volna, hogy "gyors klímaellenőrzés"-nek megfelel, ha megmérjük a befútt levegő hőmérsékletét ( hűtés közben, üzemelő kompresszorral). Gyors teszt : a befúvó légterelőjére akasztottam egy hőmérőt. Szoba hőmérséklete 24 fok, a beállított 20, teszt kb 20 perc járatás után: -maximális levegőszállításnál 11-12 fokC -minimális ventillátorsebességen 7-9 fokC. A kültéri szépen "dorombol",egyedül aggasztó, hogy a kültéri oldalán a csőcsatlakozóról már csöpög a víz. Levonhatom eredménynek, hogy 7 éves kora ellenére közel tökéletes a klímám ?
Ez mit jelent /jó értem de kicsit értelmetlen/ : The temperature for turning on the unit is reached
A kültéri egységen van egy piros led is és a megkapott dokumentációk alapján / a piros led 8at villan és kb 2sec szünet/ ez a híba leírása.
A klímád teljesen jó , az aggaszt hogy a 10 fokos csatlakozóról csöpög a víz ? Ne aggasszon ! 10fok ilyenkor már bőven a harmatpont alatt van tehát ez teljesen természetes .
Szia!
Érdekes dolog ez. Ha tényleg egy piros ledes a kültéri paneled (a talált doksi alapján igen) és valóban 8 villanás után szünet majd ismét, akkor ez a beltéri BLDC ventillátor hibáját jelenti. Elindul bent a ventillátorod? A doksi alapján BLDC motor van a beltériben. Valóban lehet ez a hiba. Nem tudom az idézett rész hol találtad (nyílván azok között amit küldtem). Amit most nézek doksi az tuti jó. Légyszíves fényképezd már le a beltéri meg a kültéri adattábláját, mert az LG-nek valójában egy hosszab kódra van szüksége arra, hogy azonosítani lehessen a készüléket (ez általában a rövid típuszám alatt található).
Hello!
Ez nem LG ha nem genex típusú klíma. Itt az adattábla: És igen a beltéri egység ventilátora elindul. Bekapcsolás után elindul a beltéri egység ventilátora és a lapát is mozog le-fel. ebbe találtam : http://gree.wienkra.pl/files/produkty/cozy/Dokumentacja%20techniczna.pdf 44. oldal és 51es sor. A nyers fordítás szerint valamilyen hőmérsékletet elért az egység. Rendeltem tegnap Greatz hídat meg N-MOSFET tranzisztort. Elvileg holnap megkapom őket és ha időben haza érek kicserélem a hídat mert egy videoban /amit te is linkeltél-úgyan úgy viselkedik az én klímám is és a leddek villogása és a kültéri egység vezérlő panelja is azonos és ha jól fordítom akkor a jelenség leírása is/ a fórumra bedobtak egy videót ahol ezt a hidat cserélik... A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2017
Kérdezz bármit,meg próbálok válaszolni mindenre.Ma végeztem a klíma telepítésével,12.3celsius a befúvott levegő hőmérséklete.Pénteken fogok gázt venni,és jövő héten töltök rá.Több mint egy nap hosszat szereltem,de meg lehet csinálni.
Én azt kérdeztem hogyan töltesz elpárolgásra inverteres klímát ?
Nálam a klímás úgy csinálta,bekapcsolta,5 perc múlva a szívó ágba töltött gázt,közben figyelte a befúvott levegő hőmérsékletét.Ennyi.Vákuumolás?Na az komoly volt.Rányitotta a gázt,én kérdem nem kell vákuumolni,levegővel mi lesz a csőben,erre kiengedett egy kis gázt a levegőbe.Csak néztem.A másik klímám már on off os lett,inverter panel kuka.azt már én töltöm majd meg.Még nem ért ide a gáz hozzá.
Szia!
Az eredetileg 3 fázisú inverteres kompresszormotort hogyan kötöd át 1 fázisú (On-Off) üzemre?
Még mindig nem azt írtad amire kíváncsi vagyok !
Idézet: Te hogyan töltesz inverteres klímát párolgásra (ha már minden szerszámod megvan hozzá) „Nálam a klímás úgy csinálta” A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2017
Sziasztok!
Van egy Simbio SB1012 tipusú klima a lakásban, kb 5 éves, tegnap fel lett töltve 407-tel, teljesen üres volt. Az a gond vele, hogy a külső egység bekapcsolás után kb 10 perc működés elteltével lekapcsol és utána nem is kapcsol vissza, hiába megy fel a szobahőmérséklet vagy veszem lejjebb a hőfokot a minimumra. Ki és bekapcsolás után vagy beindiul akültér vagy nem, de ha bein dul akkor is ugyan ez a jelenség, rengetegszer próbáltam. Minden csatlakozót megmozgattam a panelen is, de nincs változás. Mi lehet a gond? Hőérzékelő? Hogyan tudom leellenőrizni?
Hello!
Nah fejlemények vannak klima fronton nálam! Megjött ma a csere alkatrész /greatz híd/ amit kicseréltem és lás csodát elindult a kültéri egység ventilátora és nem küldte el 3 perc után hibára Fél siker De viszont nem hűt beállítottam 22 fokot a beltérin /eddig az működöt és most megy/, de 10-15perc elteltével se hűlt le a levegő A kültéri egység paneljén a sárga led ami eddig IPM /H5/ hibát írt most egy új jelzést ír amit nem tudok mi mert nem találtam meg az eddigi dokumentációba. Most 12 másodpercenként 1-et villan és annyi.... piros led úgyan úgy 8-at villan 2 másodpercenként. Beltéri egységen nincs hiba üzenet. Kompresszort nem hallom hogy menne /csak a kültéri ventilátorát/ lehet hogy azért mert jól be van bugyolálva? ötletek?
Szia!
Kicsit olyannak tűnik a leírás alapján, mintha azt jelezné, hogy indulnia kellene a hűtésnek. Legálibbis így sikerült fordítani. A kompresszor áramát egy lakatfgogóval nem tudnád megnézni? Szerintem nem megy! Annyira azért nem halk! Most van nálam egy LG kültéri panel. Kommunikációs hibával állt. A beltéri jelzett, a kültérin semmi. A PSC modul IGBT-jét kiszedtem, tök zárlatos volt. IGBT nélkül ráadva a tápot szépen bekapcsolt és elkezdett hibát villogni (hűtőborda hőérzékelő hiba). Lehet, hogy megsérült a Power Modul is, mert a hőmérő benne van! Elképzelhető, hogy nálad is hasonló a helyzet. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2017
Itt az irodámban van egy klima /1000+2éves/ és amikor reggel bejöttem és bekapcsoltam direkt lementem a kültéri egysége mellé és egy 10 percig hallgattam, de csak a ventilátort hallottam és mire feljöttem már elkezdet hűlni a irodámba a levegő...
Ma haza viszem a lakat fogót a cégből és rámérek délután/hétvégén. Jövőhéten jön egy klímás ismerősöm és rámér meg hoz gázt hátha csak a gáz ment el... Kimértem a kültéri egység hőmérséklet mérő szenzorát is és megfelelő értéket mértem /cc. 10.63kohm ami 32foknak felel meg/. Kimértem a kompresszor U/V/W pontjait egymáshoz képest és kb 150ohm volt minden kombinációban. Meg mértem őket a testhez képest is őket és nincs testelés. Írták hogy mérjem meg a szelep mozgató BCDM /asszem/ motor 5 vezetékét, nah ez nekem nincs mert csak egy 2 eres vezeték megy abba az irányba /meg egy 3 eres a kompresszorba/. Ez a IGBT hol van? Mert a kültéri paneljén biztosan nincs :S Minden 2nél több és 10nél kevesebb lábút cikk szám alapján vissza kerestem és egyik se az csak egy N-MOSFET-ET találtam benne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |