Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Távirányító, távkapcsoló
Sziasztok!
Kaptam szerelésre egy Samsung TM940-RMXXX távirányítót, az egyetlen baja hogy a LED dióda kitörött belőle ráadásul a tövénél törött el. Csatoltam egy linket mert csak a kapcsolási rajzot találtam meg. Meg tudja valaki mondani milyen LED való bele. (TV szerelő 2.000 Ft-ot kért azért hogy ezt az információt megmondja ) Köszönöm! Link
Veszel egy infra LED-et... Ha elviszed egy boltba, biztosan tudnak segíteni. Max 20..30Ft.
Üdv!
Vettem egy két relés, 315MHz-en kommunikáló kapcsolást, távirányítóval (2 gombos Működésbe lehet hozni a relék egyikét a távirányító adott gombjával, viszont utána csak váltogatni lehet a kettő között, kikapcsolni már nem Tudna-e valaki erre megoldást? SC2272-L4 IC-vel szerelt a cucc.
Sziasztok,
Apósom kőkörszaki Videoton tévéjének a távirányítója tönkrement, állandóan küldi az adatokat, mintha az egyik gomb beszorult volna. Amikor szétszedtem kiderült, hogy a SAA 1250-1 IC 2 lába (billentyűzet), ki van törve, valaki gányolta, forrasztotta. A kérdés az, hogy ha veszek egy új IC-t azzal simán menni fog-e, vagy előtte fel kellene programozni?
Sziasztok.
Van egy nagy problemam az erositom infra tavkapcsolojara reagal a cd lejatszom. mikor hangot szeretnek tenni az erositore akkor a cd lejatszo masik szamra valt ..... lehetne ezzel valamit kezdeni szerintetek ? valaszokat eloreis koszonom
Csak úgy, hogy külön helyre teszed őket. Ne lássák egymás távirányítóit.
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni egy Hyundai távkapcsoló tanításában, kép a távkapcsolóról: Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
Sziasztok!
Van egy technika típusú tv-m.Az lett a baja hogy nem veszi a távirányító jelét.Mi lehet a baj? Köszönöm a segítséget: Nem kell 20 üres sort berakni. -moderátor A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
Nekem egy dvd lejátszó csinált ilyet!
Sikerült megcsinálnom,holott nem vagyok elektronikai szakember. Az infra vevő mellett volt egy kis kondi,és egy ellenállás! Mindkettő tönkrement,a cseréjük viszont eredményre vezetett!
A telód kamerájával nézd meg hogy ha megnyomsz egy gombot dolgozik e a távirányító (villogást kell látnod) ha nem villog először cserélj elemet,aztán egy újabb teszt és csak ezután szedd szét...
Az infra vevő a TV-ben van, ne azzal kezdj! Ahogy Kaqkk írta, először a távirányítót ellenőrizd le egy digitális fényképezővel, vagy mobil kamerával!
Van egy házimozi erősitőm /maxmann lss100 5.1/ távirányitóm elveszett hogy lehetne müködtetni bekapcsolni nélküle...az országban nincs hozzávaló távirányitó.
Anyósom vett a tévéjéhez egy tök mezei után gyártott programozható távirányítót
Ez azt csinálja az automata kereséskor, hogy szépen végigpróbálgatja az összes létező kódot a bekapcsolásra, majd a programváltásra. Érdemes lehet kipróbálnod egyet, biztosan beindítja az erősítőd. Nem hiszem, hogy spéci infra kódok lennének egy ilyen készülékben.
ahha majd kipróbálom, de idegesitő hogy 1 db gomb vagy valami lenne rajta de semmi
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
szintén én vettem univerzális távirányitót semi igy sem jó :/
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
Sziasztok!
Van egy házimozim és eltört a távirányítója és magán a házimozin nincs semmiféle fizikai gomb. A távirányítón van egy be- kikapcsoló gomb, hangerő fel,le valamint bass fel,le. Próbálkoztam már univerzális távirányítóval, de az automatikus kódkeresés nem járt sikerrel, márkáját meg nem találtam a távirányító füzetkéjében. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e valahogyan a házimozira fizikai gombokat rakni a távirányító kiváltására. Ha megoldható és kell valami konkrétum, lefényképezem amit kell.
Üdv. Egí olyan modult keresek, amit távolrol tudok kapcsolni neten keresztül. Hogy működik az ilyen, és hogy keressek rá kínában?
Egy távirányítót szeretnék különböző funkciókhoz hozzárendelni.
A kérdésem: Hogyan tudom azt megoldani, hogy az egyik nyomógomb teszem azt, ha 1x megnyomom, felkapcsolja a világítást az autón, ha még egyszer megnyomom, lekapcsolja azt, egy másik távirányítón lévő gombot nyomva tartva pedig a dudál az adott gépjármű addig, ameddig a nyomógombot nyomva tartom? A kérdésem természetesen nem arra irányul, hogy melyik kábelt hová kell kötni, hanem arra, hogy hogyan tudom kapcsolóként, illetve nyomógombként használni a távirányító mikrokapcsolóit. Előre is köszönöm a segítséget, Uraim! Kellemes Ünnepeket!
Legjárhatóbb út a régi távirányító életre lehelése.Csak jó szem kell hozzá. Az ic-ree közvetlenül gombokat forrasztva már készíthetsz egy helyhez csak kismértékben kötött új távirányítót.
A házimozit ha szétszeded, az előlapon nem találsz gombhelyeket kialakítva, valamint ezek nem működnek, esélytelen vagy.
Sziasztok!
Vettem egy-egy HT12E és HT12D párost. Semmi konkrét célom nincs vele, csak kísérletezgetni akarok, a kérdés az lenne hogy feltétlenül szükséges ehhez még valamilyen modul/IC? Mert az adatlapjukat néztem, és az encodernek a kivezetéséhez hozzá volt csatolva egy transmitter nevű valami (fogalmam sincs hogy ez mit jelent). Maga a 2 IC páros nem képes egymással kommunikálni?
Alaposan olvasgasd az adatlapjaikat.
Ahhoz, hogy párban legyenek, két feltételt kell teljesíteni. Az egyik, hogy minkét áramkör ugyanazon a clock frekvencián járjon. Ezt egy ellenállással kell beállítani az osc lábakon. Nem az ellenállás azonos, hanem a beállított frekvencia. A másik, hogy a címük is azonos legyen. Ezt az A0 - A7 lábakon tudod beállítani. Az AD8 - AD11 az enkóderben, és a neki megfelelő D8 . D11 lábak az adatlábak. Amelyik aktív az enkóderen, az lesz aktív a dekóderen. A transmission medium az átviteli közeg, amivel összekötöd a két áramkört. Mivel soros adatátvitel van, egyszerűbb esetben ez egy darab drót, de lehet optikai, és lehet rádiós is. A kényeg, hogy a dekóder bemenetére formázott impulzusok kerüljenek. Konkrét megvalósítást találhatsz az RX2/TX2 adatlapján. Bővebben: Link
Igen, a csatornás dolgot (A0-A7) sikerült kiszűrnöm, viszont az azonos frekvenciát nem tudtam, ugyanis az angol tudásom nem tökéletes, de képekkel adatokkal megpróbálom megtalálni a lényeget,ezért köszi hogy ezt leírtad.
Én átviteli közegnek első sorban egy vezetéket szántam, ezzel tehát nem kell semmi mást tennem mint az encoder OUT lábát összekötni a decoder IN lábával, ugye? Ez után, már vezeték nélkül is megpróbálnám, méghozzá infra leddel és vevővel. Erről az az elképzelésem, hogy az encoder kimenetét egy 555-ös IC control voltage lábára kötöm, az 555 pedig vezérli az infra ledet (természetesen az 555-ön már alapból beállítok egy frekvenciát, tervek szerint 36kHz-et, mert van egy TSOP4836 vevőm). A vevő oldalon meg a TSOP kimenetét egyből a decoder IN lábára húznám. Ez működhet?
Az az egy vezeték azért kettő, a GND -t is össze kell kötni.
Azért nem ártana egy oszcilloszkóp, hogy lásd az impulzusokat. Elvileg működhet az átvitel, bár kissé bonyolultnak tűnik, az átvitt jelalakokon bukhat a dolog.
Hát sajnos nincs oszcilloszkópom, de ki fogom próbálni akkor így. Egy nem teljesen ide illő gyors kérdés: Említettem az 555-öt. Ha ezen beállítok pl. 36, 40kHz-et, akkor ez már vivőfrekvenciaként fog viselkedni?
Igen, működhet.
Az infra ismétlők is így működnek.
Ideig-óráig. Az 555-tel felépített oaszcillátorok az alkatrészek szórása, a hőmérsékletváltozás és egyéb paraméterek miatt elhangolódnak, csak idő kérdése a dolog. Precíz frekvenciához precíz alap kell, az 555-ös nem az.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |