Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
Régebben írtam a Gorilla 165-ösöm hibájáról és pár sikertelen szervizes kísérletet követően próbáltátok kitalálni nekem, hogy mit cseréljek ki. (köszi ismét) Sok meddő próbálkozás után végül az Iweld szervízben mégiscsak megoldották a problémát, legalábbis egyelőre úgy tűnik. 2 napja használgatom és eddig még nem fordult elő a korábbi bizonytalankodás. A Co2 vezérlő panel cserélve lett. Nem volt olcsó a gép eredeti árához képest (24 + áfa), de legalább mégiscsak került náluk egy ilyen panel. Örülök neki és remélem hogy a következő sok évben most már gond nélkül fogom tudni használni a masinát...
Szervusztok!
A mai napon vettem egy hibás inverteres kis hegesztőt.Szétszedve első blikkre az teljesítmény félvezetők zárlatosak benne,és valaki már nézte is. Feltöltök pár fotót,ha valakinek ismerős lenne,kérem jelezze.A neve a következő: ARC200. Elsősorban doksit vadászok hozzá,a napokban széjjelebb szedem még,megnézni milyen vezérlője van,stb. Köszönöm előre is. István
Tisztelt fórumtársak! Szeretnék tőletek segítséget kérni! Van egy inverteres hegesztőm kombinált gép! Áram alá helyezve nem csinál semmit sem még a lámpa se gyullad ki! Biztosítékot nem találtam a panelon,égési nyom szaghatás nincs mi lehet a hiba? A főkapcsoló át ad a panelra kimegy az áram! Előre is köszönöm!
Szia! Güde GIS 200 képet tömörítenem kell nem engedi feltenni!
Szia! Megnéztem 2Mb alatt van a kép miért nem engedi feltölteni?
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2017
Lehet nem megfelelő formátum, típus. A hozzáértők majd megmondják.
Ha átméretezed a képet 1000 pixel szélességűre, akkor olyan 300-400kB egy kép.
Szia! A ZD7-re tudnál nekem értéket mondani, vagy rajzod van hozzá? Én nem találok sajnos.
Sziasztok!
Hozzám került egy160 A scheppach wse 900 mma inverteres hegesztő ami nem működik. Bekapcsolás után a ventilátorok sem pörögnek fel. Állítólag hegesztés közben pukkant valami és megállt. A kismegszakítót nem verte le. Bele néztem a gépbe, de látható égésnyomot, szétrobbant alkatrészt nem találtam, a panel is egészségesnek tűnik. Találkozott már valaki ilyen géppel? Merre kezdjem a hiba keresést? Szeretném megjavítani ha lehet. Teszek fel képeket is. Előre is köszi az infókat és segítséget.
Szia.
Mérjél feszültséget a panel megkapja -e a tápfeszt. 230V váltakozó feszültség. Ha igen akkor mérjél feszültséget a nagy fekete kondenzátorok lábán . 320 volt egyenfesznek kell lennie kb. Ha ezek megvannak utánna lehet tovább méregetni vezérlés tápfeszt.
Szia,Nincsen hozzá rajzom sajnos, Próbáld meg az IC adatlapjából visszakövetkeztetni.Pont az előbb sikerült felrobbantanom, egy inverter-es akksi töltő panelt, szintén rajz nélkül... Nem indult, mior sikerült beindítanom, a primér oladolon mindent levert, legvégül a biztit... már azökat is uproci vezérli, hiába mérek DC-t, 3~ az a 600V kb, +150Khz kiszámíthatalan.
Szia! Megvan a 320V egyenfesz a kondi lábakon. Tegyek még fel képeket valamelyik részről? A vezérlés tápfeszt hol mérjem meg? Gondolom azért nem megy mert már azt sem kapja meg.
Az utolsó képen a kis alu hűtőbordától balra van a vetérlés. Ott van két darab alkatrész ami lehet a stab ic az egyik egy kis fekete hűtőbordán van.
Ott mérjél de ha nem vagy járatos akkor mérj a kondenzátorokon kb 10-20 voltnak kellene lennie.
Tisztelt fórumtársak! Szeretnék tőletek segítséget kérni! Van egy inverteres hegesztőm kombinált gép! Áram alá helyezve nem csinál semmit sem még a lámpa se gyullad ki! Biztosítékot nem találtam a panelon,égési nyom szaghatás nincs mi lehet a hiba? A főkapcsoló át ad a panelra kimegy az áram! Előre is köszönöm! Képet nem tudok feltölteni! A linket tudom bemásolni! https://elektrotanya.com/?q=hu/content/guede-gis-200-multifunkcios-...goldva
Szia! A nagyobbik stab ic-nek tűnő alkatrész ami 3 lábú, hűtőborda nélkül, a helyén mérve minden láb minimális ellenállással átvezet egymásközt. Ki kellene forrasztani és úgy megérni gondolom. Nem tudtam még beazonosítani mert elmosódott a felirat rajta.
Kiforrasztottam az alkatrészt. Így is minden láb zárlatos egymáshoz képest. Erre az van írva, hogy 3878, és SL6GUQB. A neten nem sikerült megtalálni, bármilyen 3878 ic bemehet a helyére? A nagy kérdés az, hogy mi okozhatta a halálát? Gondolom ez okozat és nem hiba ok.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2017
Hát nekem a kereső nem TO-220-as tokozatú IC-t talál, hanem valami Display Drivert a 7838-ra. Lehet az is, hogy nagy meleget nem bírta hűtőborda nélkül. Mérd meg a lábai helyén van-e zárlat.
Az meg egy tranzisztor lehet, biztos hogy TO-220-as tokban van? Képet tudsz csinálni róla?
Szia! Mellékletben a kép az alkatrészről.
Ez szerintem a segtáp tranzisztora. Nem ismerem a kapcsolást, de ha ez zárlatos akkor lehet hogy a segédtáp trafónak is annyi. Előfordulhat, hogy az tette tönkre. Induktivitásmérővel nézd meg.
Csak ellenállás mérővel néztem a trafót úgy jónak tűnt. Induktivitás mérőm még nincs de majd megpróbálok szerezni. Veszek ilyen tranzisztort és bele rakom próbaképp.
Ha mind a 3 láb között zárlat van, akkor még lehet hogy a driver IC is kapott.
Az jó lehet, hogy a tranzisztor nélkül megmérem a feszültségeket a trafó kivezetéseken? Lehet szerezni trafót ezekhez? Gondolom a driver ic az nem beszerezhető hozzá.
Képek nélkül sajnos konkrétabb segítségre ne várj, ugyanazt a folyamatot javasolt végig csinálni amit AndrisBP fórumtárs gépével is tesznek. Mivel a hegesztő inverterben a hálózati feszültség közvetlen megjelenik a hozzá nem értők számára az áramütés veszélye elég magas.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |