Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Persze! tessék: Arduino UNO Win7, 8, 10 USB 2.0 driver setting
Mert mi kell hozzá? Felteszed 2 méter magasra és a 180centis emberből kivonod a 20 centit.
Én valahogy ugy csinálnám hogy a szenzort feltenném mondjuk 230 centire (lefelé nézve)
A szenzortól kérdezgeted a mért távolságot, ( igy kapni fogsz egy szenzor-fejtető távolságot) kapott értéket kivonod a 230 centiből és megvan a teljes testmagasság!!! Frizurával együtt!
Nem ezt írtam?
Bocsi! Telefonon benne maradt a tárolt verzio, mert melo közbe irtam!
Elolvatam a hozzászolást majd utánna egy orával késöbb irtam a választ, de akkor már nem frissült le az oldal és nem láttam a te hsz-edet
Én ezt találtam. Bővebben: Link
Sziasztok. Vettem ilyen modult
https://m.ebay.com/itm/111764492631?_mwBanner=1 Az oldalon van egy példa program azt próbáltam ki. Az a gondom vele, hogy amikor rákapcsolom a 230v nem minden esetben működik. Töbszöri ki be kapcsolás után működik. Mi lehet vele a gond? Köszönöm.
Milyen fogyasztóval használod? Lehet, hogy túl kicsi a terhelés, amit rákötsz.
Sziasztok!
Az AtMega328 eeprom írására ugye a gyártó 100.000 írást garantál. Kérdés, hogy címenként 100.000 vagy az 1024 címre összesen ennyi? Köszi.
Címenként. Ha az összes lenne, akkor kevesebb, mint 100 írást bírna ki.
Jó nagy marhaságot kérdeztem
Egy RTC modulból kinyerve az év x. hónapját, a hónap y. napját, a nap v. óráját, az óra w. percét el tudom tárolni 4 címen?
Mindegyik bőven elfér 1 byte-on, ami ugye 0-255 közötti értéket képes tárolni.
Köszi mindenkinek.
A frizura ellen semmit nem lehet csinálni ugye? Mármint, hogy azt ne mérje. Üdv.
Dehogynem...Először "FIGARO"-hoz küldöd !
Gumisapka. Hölgyek imádni fogják - meg a fodrászuk
Köszi.
És pl 10.000-es értéket hogyan tudok menteni és visszahívni?
Szerintem a hajról nem is verődik vissza az UH.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2017
Nem hát. Ott bujkál a hajszálak közt.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2017
A valtozom nevű változó elmentése. Az értéke max 255*255 lehet.
egesz = valtozom / 255; maradek = valtozom % 255; EEPROM.write(10, egesz); EEPROM.write(11, maradek); Visszahívása: valtozom = (EEPROM.read(10) * 255) + EEPROM.read(11);
Köszi.
Lehet megint marhaságot kérdezek, de mi van a 255 alatti értékekkel? Gondolok arra, hogy a számlálás 1-től indul és azt is menteni kellene...
Szia!
A fenti megoldás arra is jó ( gondold át, hogy hogyan működik!) !
Szerintem valami alap arduino (és/vagy programozás) anyagot kezdj el elolvasni, mert ezek alapszintű kérdések. Annyira, hogy ha ezeket nem tudod, akkor nem hogy komoly hiányosságok vannak a tudásodban, hanem az alapok alapjai sincsenek meg. Alapműveletek, számrendszerek, változótípusok, stb.
Javaslom a tavir.hu-n keresd meg az arduino 60 nap alatt tananyagot (email-eket fogsz kapni, ingyenes), valamint írd be google-be, hogy programozás alapjai, ott is rengeteg könyv és jegyzet érhető el ingyen. A nyelv igazából mindegy is, bár mikróprogramozáshoz jellemzően nem OOP irányvonal a javasolt.
Igaz. Elnézést a hibáért. Szorozni is.
A valtozom nevű változó elmentése. Az értéke max 255*255 lehet. //legyen 10000
egesz = valtozom / 255; //10000 / 255 = 39.21568627450980392 azaz 39 maradek = valtozom % 255; //10000 modulo 255 = 55 EEPROM.write(10, egesz); //elmentjuk a 39-et EEPROM.write(11, maradek); //elmentjuk az 55-ot Visszahívása: valtozom = (EEPROM.read(10) * 255) + EEPROM.read(11); //(39 * 255) + 55 = 10000 Hol van itt a 256?
Ez az, hogy sehol, 255 viszont sok helyen is van, az viszont furcsa.
Persze ha nem szempont a "szabványosság", a gyorsaság (256-tal osztani sima bitshift), beleférsz a saját tartományodba illetve satöbbi, akkor oszthatsz akár 200-zal vagy 147-tel is, olyan mindegy. De alapvetően egy byte 256 értéket vehet fel, 0-255 között. A 2 byte-on tárolt egész esetén a tartomány 0-65535, itt 256-tal osztasz, az osztás (egész) eredménye megy az egyik byte-ba, a maradéka pedig a másikba. Ez így gyors, így _szokott_ működni, ezért általában ha valaki hozzányúl a kódhoz, akkor ezt várja. Így tárol 16 bites egészet az összes uC, az összes proci is. Kivéve ha BCD, de az ugye más téma. |
Bejelentkezés
Hirdetés |