Fórum témák
» Több friss téma |
Nem csak a linket, de a nagybetű-váltót is elfelejtetted!
Miért nem látom a forumon amit irtam?
Mert nem a magyar helyesírás szabályai szerint írtál. Nagybetű, vessző, ékezet Piros betűs rész
Sziasztok!
Sikerült megjavítani a Scheppach 160A MMA invertert aminek segédtáp hibája volt. Most szépen hegeszt. A képen látható piros karikás alkatrészeket cseréltem. Sokat segített, hogy találtam rajzot hozzá. Ezen az orosz oldalon vannak hegesztő gép kapcsolási rajzok, érdemes körülnézni. http://valvolodin.narod.ru/schems13.html Köszönöm a segítségeket.
Sziasztok hozzám került egy EPS CYCLE 60.20 GE típusú hegesztőgép.
Sajnos előttem már valaki próbálkozott vele de nem követett el benne nagy kárt. A gond hogy a relét áthidaló R1-es ellenállást kivette belőle így az értéke számomra ismeretlen. A gépet már elindítottam jól hegeszt meg minden csak szeretném a gyári értékű ellenállást belerakni. Jelenleg 20ohm 10W van benne. Ez egy 200 amperes gép és ehhez hasonlóban (160 amperesben de ugyanilyen panelkiosztásúban a rajzon) 2,2 ohmot találtam . Létezik hogy ilyen kis ellenállás keljen oda? Én eddig csak 40-50 ohmokkal találkoztam. Tud valaki konkrétumot ezzel kapcsolatban? Lehet baja a gépnek a nem odavaló értékű ellenállás miatt?
Az az elllenállás, csak kondikat "előtölti", hogy ne rántsa meg a hálózatot nagyon bekapcsoláskor. Így nem veri le a kismegszakítót. Az ellenállás cserélgetésével lehet játszani, hogy mekkora áramot vegyen fel bekapcsoláskor. Pár másodperc után, már semmilyen szerepe nincsen.
Összeraktam a gépet 10 ohm 10W lett beleforrasztva.
Működik rendben a gép de van egy kis rendellenesség. 2,5 ER 23 elektródával próbáltam a gépet. 200 A volt beállítva ezen nagyon erős a gép jól hegeszt meg minden . Viszont a potit ha csavarom lefelé akkor kb 100A körül elgyengül nagyon . Olyan mintha nem lenne lineáris a skálája. Teljesen lecsavarva viszont nem csinál semmit nem szikrázik nem fog ívet. Lehet az alsó tartományok szét vannak kopva? Találkozott már valaki ilyennel?
A potit egyszerűen ki tudod mérni, vagy betenni egy másikat próbára. Van a föld fele egy 510 Ohm-os trimmer, azon próbálj állítani. Ha nem hoz eredményt, 3845 cserés. Mellékelem a rajzát, hogy ne kelljen keresgélned.
Ennek a rajznak nincs köze az EPS-hez. Az EPS kapcsolása teljesen más. Az EPS nem tartalmaz optocsatolós meghajtást, a PWM IC sem UC3845 és légmagos a kimeneti fojtó. Emil Matei oldalán fellelhető néhány infó az EPS-ről.
Egyébként a probléma valószínűleg a trimmerek eltekergetésének köszönhető. Találomra állítgatni veszélyes játék mert tönkre lehet a gépet egy hibás beállítással.
Szia! Én ezt találtam a tanyán, ezen a néven. Ártani nem akartam senkinek, köszönöm a helyesbítésedet!
Sziasztok!
Van egy Budget BIW80 típusú gépem. A probléma az vele, hogy folyamatosan világít a túlmelegedés lámpa, ami szerintem más hibát is jelent, mert amint bekapcsol már világít. Hegeszteni is lehet vele, de nagyon gyenge. Mit érdemes rajta vizsgálni? Köszönöm!
Szia,
Mérd végig a végfeteket/igbt-ket nem tudom melyik van benne, szekunder diódákat, ha ezek jók lehet tovább vizsgálódni.
IGBT-s a drága. Végig és néztem őket Trackerrel. Olyan mintha nem zárnának le rendesen. Sajnos csak kínából lehet beszerezni őket, de meg is rendeltem. 1$ darabja, 6 kell. nem vészes. Egyébként megtaláltam a rajzát a használati utasításának utolsó oldalán Ha sikerül beszkennelnem, felteszem.
Az jó lenne, " Jó pap holtig tanul..."
Vedd i, s úgy teszteld, ilyennel még nem találkoztam, hogy nem csukja be az ajtót! Nem lehet, hogy marad valami fesz a G-en????
Treckerrel néztem a karakterisztikát, és a záró irányú része az bizonytalan volt. Valóban ki kéne forrasztani mindet és átnézni őket, mert lehet, hogy csak egy gyengült el, vagy teljesen máshonnan jön a hiba. Az egyetlen probléma, hogy fémhátú nyákon van rajta 6db SMD IGBT... Szóval enyhén szólva is cumi levenni őket. De muszáj lesz.
Szia, Vagy hőlég, vagy pákával előbb megmelegíted, elemeled a lábakat utána a a felén a kis lemeznél jó pákával át lehet melegíteni a tokot, de a hőléges rásegítés jól jön. Szedtem mér így le sokat, meg vissza, nem nagy kunszt. De, ha már levetted újakat bele, előrébb elemeztem,
miért.
Köszi! Van SMD-re állomásom meleg levegős pákával és én is szedtem már le smd-t, úgyhogy megoldom, de köszönöm a tippet! Ha megjönnek az újak, akkor majd leveszem őket. Addig elvan! Majd jelentkezem miattuk. Meg a rajzot se felejtettem el, csak még nincs scannerem.
Sziasztok,
Hoztak hozzám egy EP SYSTEM W200E inverteres hegesztőt javításra. 10db MOSFET-et cseréltem plusz 4db 10 Ohm-os ellenállás hálót, de még mindig nem akar működni, a kimeneten kb 6,3V jelenik meg. Van benne 2 panel az egyik a PWM jelet állítja elő a másik a Komparátor panel, ha a komparátor panelt ki veszem akkor a kb 60V jelenik meg a kimeneten. A komparátor panelen az LM324N és az NE555-ös IC-k cserélve lettek, plusz az összes fél vezető át lett nézve és mindegyik jó. A PWM panelen a TDA1060-as IC is lett cserélve és ezen a panelen is jók a félvezetők. Esetleg valaki tudna benne segíteni, hogy hol lehet még hiba? Előre is köszönöm. Üdv Bubu54
Az EP System kimenetén csak akkor van jel,ha rövidre zárod,illetve a pár V kimeneti feszültséget lehúzod testre. A kimenetet rövidrezárva a feszültség azonnal megjelenik, majd a rövidzárt megszüntetve pár másodpercig megmarad. Úgy emlékszem,mintha 12V lett volna a kimeneten terheletlen állapotban, de erre nem mernék megesküdni. Az FBA kártyának van köze ehhez a folyamathoz. Igen régen javítottam ilyent,a működési részletekre már pontosan nem emlékszem sajnos. Az EP System első inverterei valamikor a '90-es évek közepe táján kerültek az országba, akkor tájt javítottam néhányat.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hegesztő inverterbe milyen hárombetűs alkatrészek vannak? És azok miért mehetnek tönkre? A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2017
Moderátor által szerkesztve
Szia próbáld rövidre zárni vagy hegeszeni vele. Nekem is 6v van a kimeneten üresjárásban.
Üdv.
Nálam négy betüsek vannak,_és azok is tönkre mennek.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2017
Szia!
Megvolt, de sajnos nem hegeszt. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2017
Sziasztok!
Keresem a ROLYAL KRAFT LINE inverteres gép doksiját, model: IGBT-250 . A hibája 3 elektróda után megadta magát, és azóta a temp led villog és pulzál a táp , ventilláron látványos hol megindul hol leáll, és a kimeneti fesz is valamennyi van, de mire felállna addig ujra indul .Mérve semmi nem látszik hibásnak, jó lenne egy kotta hozzá, vagy egy link .Köszönöm.
Tisztelt Fórumozók!
Kende MS300 javításához szeretnék ötleteket javaslatokat kérni. A készülék IGBT hibával került hozzám, a javítás folyamán kiderült, hogy az uc3846 pwm kontroller nem megy, 0V, 0Hz kimeneti jel. Cseréltem, továbbra is jelen van a hiba. A vezérlő előtt van 2 db tl084 (ezeket is cseréltem), amennyiben a vezérlő előttit kiveszem a frekvencia és a kimeneti feszültsége rendeződik, szép tiszta 32 kHz-s jel látható. A vezérlés körben az ellenállásokat és diódákat kimértem rendben vannak. Amennyiben valakinek, ötlete, javaslata, vagy netalán kapcsolási rajza lenne, szívesen fogadnám a segítségét. üdv: fj
Szia, Akkor műveleti erősítő kimenete valamiért letiltja a 3846-ot. Ha kiveszed a bemenet H szintnek érzékeli, vagyis a L szintre tilt. Rajz híján az ic adatlapjáról a bemeneteket kellene nyomon követni, hogy miért teszi.
A PWM IC előtti lehet az engedélyező fokozat. Ha ennek a bemeneteit ellenőrzöd, bizonyosan meg lesz a hiba, ez a rész általában a felügyeleti rész. Ellenőrizheti pl. a hálózati feszültség minimális-
-maximális értékét(ablakkomparátorként) a hűtőbordák hőmérsékletét;túlterhelést, stb... Az IC bemenetét végigkövetni és meg lesz a hiba.
Szia, Jó lenn fénykép la, mert valamire biztosan hasonlít, úgy közelebb lehetne kerülni a megoldáshoz. A táp azért, próbál felállni, d valami zárlat lehúzza. ott kellne méregetni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |