Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Méri a arduino, a tápfeszt, ha az kapcsolna ?
Valaminek muszáj. Főleg, hogy valahogy a cella túlságos kisütését is meg kell akadályozni különben tönkremegy.
Sziasztok.
Vásároltam egy relé modult ESP8266-os wifivel ellátva. https://www.hestore.hu/prod_10037959.html?he Megadtam neki az 5Volt betápot, a telefonnal összepárosítottam, letöltöttem az arduino wifi control nevezetű aplikációt hozzá. Viszont kér ip cmet és portot a csatlakozáshoz. Itt vgyok meglőve, ugyanis dunsztom sincsen hol keressem, honnan kérjem le ezeket. Tudna valaki segíteni nekem? Le akarom kötni R3-ról és telefonos töltőről akarom üzemeltetni telefon wifin keresztül. Netán rá kell kötni arduinora és úgy lekérdezni ezeket? Még 1 kérdés: Ösze kellene tákolnom munkába egy szünet jelző rendszert, ugyanis a kihelyezett falióráink rádió vezérlésűek,viszont árnyékolva van a cég és nem kapnak jelet. Utaztatjuk őket autóval minden óraátállásnál, hogy valahol szedjenek jelet és álljanak át. Viszont azon gondolkodtam, meglehet-e mindezt egy Arduinoval oldani? Wifi vagy bluetooth modullal állítani a rendszert, 5-6 csipogóval hangjelzést, 3 ledpanellel kijelzést biztosítani. Talán létezik hozzá már megírt séma, vezérlőprogram. Én még csupán laikus vagyok ezen a téren, de Ti bizonyosan többet láttatok már ezügyben. Köszönöm a segítséget. Petya
Csak a lényeget felejtetted ki, feltölteni rá egy programot. Alapból csak egy AT firmwaret tartalmaz.
És ebből kiindulva nehéz dolog lesz összehozni azt az órát. Szerintem keress valami kész projectet és/vagy kérj segítséget valakitől. Bár valahonnan el kell kezdeni
Az adatlap.zip állományt letöltötted? (Ott van mellette az oldalon.)
Van benne három adatlap, meg három applikáció. Ott kellene kezdened azt hiszem...
Első problémád: ha a sw feltöltés dolgon túl vagy, és dhcp-n kap IP-t, akkor egyrészt javaslom a dhcp reservation-t (azaz mac address alapján kapja mindigg ugyanazt az IP-t), ha ez nem megy akkor pl. a (ne röhögj) fing nevű androidos app képes felderíteni az adott wifi-re csatlakozó eszközöket.
2. kérdés: lehet készíteni olyan eszközt, ami pl. dcf77 jelet sugároz, és mindezt akár egy ntp szervertől lekért idő alapján teszi, vagy akár egy arról szinkronizált RTC modulról. A dcf77 nem egy rocket science, az persze már más kérdés, hogy jogilag mennyire van rendben egy ilyen adó üzemeltetése.
Sziasztok!
Nektek milyen próbapanelek (breadboard) illetve ahhoz való vezetékek váltak be? Rendeltem egy MB-102 -es kittet (panel+táp+vezetékek), mondom hátha jó lesz... de nem lett jó. Annyira lötyögnek a kábelek, hogy teljesen használhatatlan. Mondjuk nem tudom, hogy ez tisztán a panel vagy a vezeték (vagy leginkább) mindkettő hibája egyszerre. Köszönöm
A dugdosós próbpanelbe (ha jól emlékszem) 0,5 milliméteres tüskék valók. Esetleg a fali UTP kábel egyik erének belseje. A megszokott tüskesor( DuPont, ND sorozat) pedig 0,64 mm,négyzetes. A kettő temészetesen nem passzol össze.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2017
Sziasztok!
Van egy pcd8544-es kijelzőm ékezetes betűket meg tudok jeleníteni rajta? Váltózóban vannak a betűk.
A kijelzőn meg lehet jeleníteni, de ha a lib nem tartalmazza a betűidet, akkor neked kell megcsinálni a karaktereket (X*Y pixeles "képek"), már ha az adott lib-ben van erre üres hely, vagy ha lehetőséget ad neked a bitmap átírására. Ha nem, akkor a lib-be is bele kell nyúlnod.
Vagy az is lehet, hogy van olyan függvényed, amivel egy X*Y pixeles grafikát ki tudsz íratni egy pozícióba.
Gondolom nincsen véletlenül se kész lib?
Fogalmam sincs, sose dolgoztam még ezzel a kijelzővel.
Ha a GitHub-on fent tartózkodó Adafruit_PCD8544.h library-t használod, az az Adafruit_GFX.h-ból örökölte magát, annak pedig a glcdfont.c-ben van a betűkészlete. Abban kell átírni, ha nem találsz benne eredetileg.
Igen, azzal próbálkoztam de az összes betű rossz lett. Nem megy nekem ez a library-s része a dolognak.
A drawPixel-es rajzolás jól megy? Mert a library drawChar függvénye azt használja a betűk kirajzolásához (ha 1-es betűméretet használsz).
Azzal nincsen baj. Ami a probléma h ugye váltózóba kapom meg a betűket és kénytelen vagyok beilleszteni a betűkészletbe de ugye ahhoz nem értek.
Nem tudom mit értesz azon, hogy változóban vannak a betűk. Rakjál be kódot, addig senki sem fog tudni értelmesen hozzászólni.
A lényeg internetről jönnek az időjárás adatok, a weather veszi fel a szöveget és azt iratom ki a kijelzőre amiben lennének az ékezetek. Itt a kód részlet:
Helló!
Tudna mutatni valaki egy Attiny24/44/84 + 1.44" SPI kijelzős projektet? Én csak arduinohoz találok... Egy ilyen kijelzőt kellene "öszeforrasztanom" egy Attiny44 -el...
És a soros porton az jelenik meg amit szeretnél? Mondjuk nem látom azt sem, hogy hol keletkeznek itt az ékezetes betűk, meg az sem egyértelmű, hogy csak az ékezetes betűk nem jelennek meg jól a kijelzőn, vagy más sem.
Soros proton rendesen megjelennek az ékezetes betűk, hát sehogy ugy jön le a wundergound oldalról, csak az ékezetes betűkkel vannak problémák.
Allor nincs más lehetőséged, össze kell írnod az ékezetes karakterek Asc kódjait, és a glcdfont.c-ben azokat a sorokat kicserélni a megfelelő ékezetes karakter bittérképére.
Ez a tegnapi. Akkor ezeket a "szimbólumokat" meg kell keresni és berakni helyette a betűt?
Ez valami 2 byte-os kódolásnak tűnik (utf, ucs, nemtom). Azzal valamit kellene kezdeni kellene szerintem kiíratás előtt...
Pontosan úgy, ahogy mondod. Érdemes olyan terminál programot használni ami hexa-ban is meg tudja jeleníteni a beérkező karaktereket, mert akkor könnyebb megtalálni, hogy hányadik sorban vannak azok a karakterek amiket meg kell változtatni.
Amúgy javaslom, hogy írj egy kis tesztprogramot, ami megjeleníti a kijelzőn a teljes karakterkészletet (még ha ez csak több lapra is fér ki), így könnyebb lesz megtalálni melyik karakterkódhoz mi tartozik. A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
Tényleg az, mivel két karaktert foglal el az ékezetes betű. A terminálban hogy tud jól látszódni?
1. Írj egy rövid programot, ami elküldi a soros portra és megjeleníti a kijelzőn a következő szöveget: "árvíztűrő tükörfúrógép" (mindezt kis és nagybetűkkel is).
2. Az előző program alapján írd össze a hozzájuk tartozó Asc kódokat. 3. A kijelző karakterkészletét megmódosítani, hogy ez a kiírás jól jelenjen meg rajta. 4. Írd össze terminálban az időjárásjelentőd által küldött ékezetes betűkhöz tartozó 2 bájtos kódokat. 5. Kell írni egy kereső algoritmust, ami ezeket a két bájtos kódokat megkeresi és kicseréli az egy bájtos kódokra.
Ez lett az eredmény és akkor ezeket a karakterket meg kellene találnom a glcdfont.c-ben? Hogy tudnám a .cben szerepló kódokat át fordítani ezekre a szimbólumokra?
Egy karakter 5 bájt (mivel 5x8 pixelesek), ha binárisan adod meg és egymás alá írod az 5 bájtot még látszik is, hogy fog kinézni (igaz 90 fokkal elforgatva). Azért írtam, hogy a terminálnak is küld el, mert abban meg tudod nézni mi a kódja a karakternek, így melyiket kell módosítani. Amúgy a gugli adott némi találatot is a glcdfont editor keresőszavakra, de ennek átnézését rád bíznám.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |