Fórum témák
» Több friss téma |
A nyákot bármelyik erre való programmal meg tudod tervezni, de akár kézzel is négyzetrácsos papíron. Ehhez nincs szükség a konkrét típusra, csak egy 16 lábú DIL tokra.
Üdv. Ezzel egyetértek! Nekem jobban a szimuláció miatt kellett a program!
Üdv!
Én a választ nem tudom a kérdésedre, az áramkör valószínűleg életképes. Ám lenne 1-2 észrevételem, ha megengeded: Azokat a diódákat a motorral párhuzamosan kicsit túlzásnak tartom. Mármint nem kell oda több száz voltos zárófeszültség. A TL494 -es használata pedig nem indokolt, sőt a nyitott kollektorkörös kimenet itt kifejezetten hátrány. A két lehetőség közül pont a kevésbé szerencséset választottad: inkább a két belső tranyó kollektorát kellene kivinni a komplementer pár bázisára, és azt felhúzni, hogy a nulla szint legyen "kemény". És ha már 12V-os stabkockát használsz a vezérlés táplálására, akkor felesleges a G-S átmeneteket óvni a 15V -os zener diódákkal.
Tud valaki magyar, vagy német nyelvű TL494-es adatlapot? Csak angol nyelvűt találok, de sajnos nem beszélem a nyelvet. Köszönöm!
Sziasztok!
Én TL598-cal szeretnék egy p-p elven működő, +/-100V/100mA tápot építeni. Az app note visszacsatolás részénél akadtam el kicsit. Azt látom, hogy meghatározza a kimeneti szűrő törésponti frekvenciáját, meg a kondi ESR-jéből adódót, de igazából nem teljesen tiszta a tervezés menete. Főleg ott van kérdőjel, hogy hivatkozik valami "type-2 amplifier desgin"-ra, ami nem világos, mi alapján történt. Van ebben valakinek tapasztalata, vagy esetleg jó forrása, ahol kibontják a vcs (kompenzáció) tervezésének problémáját?
Kicsit megkésve...pedig muszáj lesz a műszaki angolt átvenni, mert nem csak ennél, hanem mindennél az az alap. Német nyelvű TL494-es áramkör leírás, hátha ez segít azért valamit.
Esetleg tanulhat oroszul, vagy kínaiul is, ezeken a nyelven is van rengeteg adatlap.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2017
Üdvözlet ! Lenne egy kérdésem: ha TL494-gyel szeretnék egy invertert 12V-ról 300V-ra, néhány W (P < 10W) elég, egy gyűrűmagra megoldható lenne? Kinéztem egy ilyen Bővebben: Link magot és kíváncsiság.... Menetszámot tudna valaki "saccolni"? Megvallom: egy villanypásztor inverter részét szeretném megoldani. Ellenütemben két IRF840 tolná bele az energiát , jó lenne a kitöltést variálni (a kisebb fogyasztás miatt). Ja és felvilágosítana valaki : melyik láb állítja be az IC-nek az ellenütemet ( a két vezérlő láb azonos,vagy ellentétes polaritású legyen)?
Köszi !
Amit a hirdető árul az ránézésre 99,9% hogy nem ferrit, hanem porvas, vagyis nem lesz jó. Aztán nem írtad hogy szabályozott vagy szabályozatlan az a 300V, mert nem mindegy. Az IRF840 sem erre való, az IRFZ44, vagy 48, IRF3205, P75NF75 már inkább. Ellenütemű akkor lesz a kimenet ha a 13-as lábat a Vref-re (output control) kötöd, de egyébként minden infó ott van az adatlapon. Az inverter elkészítéséhez szükséges rajzok, infók pedig az inverter készítése topikban, mert ugye a rajz önmagában édeskevés.
Hello ! Köszi szépen a válaszokat ! Villanypásztornál szerintem tök mindegy hogy mennyire stabil a kondin keresztül a gyújtótrafóra sütött feszültség. Nagyon hiányos az angolom így inkább szeretek kérdezni.... Szóval köszi akkor a rajzokon a 13-as lábat lesem. Még egyszer köszi, hogy foglalkoztál a nyűgömmel !
Hogyan kell méretezni 494-est? Van rá esetleg valami program ?
Letöltöd az adatlapját és megtalálod az ábrát, diagramot.
Ha pedig az alkalmazására gondoltál volna, "csak képek keresése" itt és még pár kapcsolóüzemű témájú topikban találsz rajzokat.
Én 3.7 voltból szeretnék 4.7 voltot csinálni telefon töltőnek. angolul nem tudok
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2017
Akkor ne a TL494-et akard használni. Van az igényedhez megfelelőbb topik, dc/dc átalakító.
Arra gondoltam. LE maradt tl.
Erre gondolj például:
itt keresd 1. oldal alsó harmadban. Ahogy nézem, már jártál arrafelé. Konkrétabban: kapcsolás A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2017
Sziasztok. Jó régi téma de azért írok ide. Adott egy autós végfok tápja (2x25V) , elvileg ezen így 800W teljesítmény bőven lejön. Ami nekem fontos volna meg kéne növelni ezt a feszültséget 2x36-38V-ra mivel az újonnan ráépített végfoknak magasabb tápfeszültség követelményei vannak mint a réginek. Elméletileg csak a visszacsatoláson kéne alakítanom, de azt hol is találom ebben a tápban és mennyit kéne módosítanom rajta hogy megfelelő feszültségértékeket kapjak? A táp szekunder oldalán 50V-os low esr elkók vannak így azok bírni fogják. A válaszokat előre is köszönöm.
Autós erősítőben csak tekercseléssel vagy a primer bemenő feszültség növelésével tudsz a szekunder oldali feszültségen növelni. Az IC nem pwm szabályoz, fix 50%-n jár.
A TL494 3. lábát használhatod fel pwm-re ( visszacsatolásra ), de kérdés, mennyire zavarod meg a működést.
R603-mal variálhatsz. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |