Fórum témák
» Több friss téma |
Ez egy másik TV. Mi lehet a jelenség hibája?
Samsung le32a436
Sziasztok,
Adott egy LG 42LG2000-es típusú LCD TV aminek a háttér világításával van némi gond. Egészen pontosan az a probléma, hogy egy pillanatra felkapcsolja a világítást majd a háttér világítás kikapcsol de a készülék megy tovább. A táp is megy tovább a 24V is meg van. Amit eddig sikerült kiderítenem: szétszedés után az Master inverteren a trafók kimeneti oldalán lévő 39J típusú 6KV-os kondi feketére melegedett még a nyákot is elfeketítette (csatolt képen kék körben) és jelenleg multival mérve dióda állásban mindkét irányból mérhető fix érték, a Slave inverteren is meg volt feketedve a kondi a kimeneten de az még leolvasható volt és a nyák alatta sem színeződött el. A kondik cseréje után is maradt a fentebb írt jelenség csak egy pillanatra kapcsol fel a háttér világítás. Amit még végigmértem: az összes trafót végigmértem és nincs közöttük semmi különbség mind pont ugyan azt az értéket mutatja. A Slave inverteren a P2504-es fetek alapból vezetnek de ha kiforrasztva mérem akkor már hibátlanok de beforrasztva ha a viszont kiszerelt állapotban mérem miután egy pillanatra összezárom a Gate és Source lábat egy pillanatra akkor a feteken a full rövidzár eltűnik és dióda állásba multival 440mV-os nyitófeszültséget mérek. Azonban ha várok egy kicsit akkor a nyitófesz csökken és kialakul újra a rövidzár a fetek Drain és Source lába között. Ellenben kikapcsolt állapotban a Mater inverteren lévő P2504-es feteknél minden esetben a 440mV-os nyitófeszültség mérhető. Találkozott valaki már hasonló jelenséggel mivel számomra a két panelen lévő azonos típusú fetek különböző működése furcsának tűnik. Esetleg valakinek van valami ötlete? szívesen méregetek ha vannak még ötletek mit hol lehetne még lecsekkolni. Segítségeteket előre is köszi.
Hello mindenkinek! Van nalam egy Vestel lappal szerelt Toshiba 65U6663DB 4K tv. A tápja túl ujj nem találtam rajzot hozzá ami egy Vestel 17IPS55. A problema az hogy az eredeti táppal ha kikapcsolom a tv-t neki all loopingolni a boot. Nem marad meg standby funkcioban a tv. A rendelt táp es az eredeti megegyzeznek nagy százalékban. A 230V felöli oldalon viszont 2mini villas csatlakozó van nem 1. nekem viszont csak 1 csatlakozóm van rá az eredeti tápbol kifolyolag. A kérdésem az lenne ha elágaztatom a bejövö 230V ot 2 iranyba uzemképes lenne e a tv a 2-es szamu vásárolt táppal. Muködö ként vasaroltam. De nekem csak 1 pár kabelem van a nyák hátánn levö csatlakozóba, a feherrel jelölt Én kékkel karikaztam be a képen a külöbséget.
Mind a 2 panel 220216R4 jelölesü, ám a 2es tapon van egy plussz 230-os csatlakozóm fekete szinü. Lehetseges -e hogy külön van vezérelve az alaplap es a LED hatter vilagitas ezen a panelen? Ha igen Akkor kétfelé ágaztathatom e a 0-át es a fázist a fekete csatlakozóra is, ha igen akkor melyik a 0-a melyik a fázis? Vagy itt még nemszamit váltoaram van még betápnál? A vásárolt 2-es szamu táp volt a tv-ben beletéve de nem törtenik semmi ha áramalá helyezem. Vaszleg a masik csatlakozojat is aram alá kéne helyeznem,de elötte megkerdezem inkább itt. multimeterem van mindjart nekiülök meregetni alaplap meg led oldali kivezetesen hogy van az ujj kapott tapon kétdarab bemeneti 230v-os csatlakozo. Az eredeti tapkjann csak 1 darab 230V-os bemenetui vezetéknek van hely. Várom az ötleteket elképzeléseket. Elöre is nagyon köszönöm. Képek lejjebb: 17IPS55 A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék egy Tchinka 21.6-os LCD TV-vel kapcsolatban. SB-ból sehogyan nem akar indulni. A táp mérve megfelelően leadja a 12V-ot. A mainboard-on meg is jelenik a 12V ami állandó és nem is ingadozik és a 12-ből előállított 5V-is stabil. Viszont a képen piros körben lévő ellenállásnál a 12V adott időnként pár volttal leesik egy pillanatra (multival mérhető) és ezzel egy időben a kék körrel jelölt stab IC-én is esik a fesz én úgy gondolom ez a kör valamiért újraindul. Nem biztos, hogy jól gondolom de mintha a készülék valamit elindítana de az valamiért lelövi az a tápkört aminek következtében folyamatosan újraindítja magát. Esetleg egy rajz is sokat segítene, így tudnám pontosan honnan hová megy a 12V ami nagyon ingadozik. A mainboard száma: PLV81181E11-01-01 A készülék típusa: LCD 22-541
Nem ismerem, de ranezesre ott arammeres tortenik (kis erteku, nagy hoterhelhetosegu ellenallas).
Mashoz nem kellhet, mint a hattervilagitas. Ezen az uton indulnek el.
Szia,
Megnézem de nem tudom lehet-e ott a háttérvilágításnak bármi része mivel az a táppanelon van felépítve. A mainboard csak On-Off jelet küld a tápnak és ezzel az inverternek. Üdv
Helló mindenki! Adott egy RZ32LZ50 lcd tv. Teljesen jól működik most már, csak a képen halvány, olyan "interferenciás" csíkok vannak. A táp kondiai cserélve, nem ez volt a gond. A t-con csinálhat ilyet. Igyekeztem láthatóan lefotózni, remélem sikerült! Ezt produkálja az összes bemeneten.
Hello mindenkinek! A Toshiba 65U6663DB tv ben levö tapegysegem még mindig nem talaltam meg a problema forrását. A hiba a táppal lessz mert alaplapot már cseréltem benne. Elég nehéz belevaló tápot találni. Sikerült keritenem 1 et de csak 98% ban egyezik meg a regivel. Volt a tvben kiprobalva de sajnos 2 AC oldali -csatlakozója van a vasarolt 17IPS55 Vestel lapon egy fehér és egy fekete. Bele is raktam a tv be de sajnos meg sem mozdul 1 pár kabelröl vele. Képeket lejjebb mellékeltem.
Megtenné nekem valaki hogy bekarikázza az 1 es fényképpel jelölt tápon a lehetséges hibass alkatreszeket? Mivel van potalkatreszem hozzá a 2es tapbol kifolyolag. A hiba vaszleg a stand by alacsony feszültsegü körön lessz, mert a tv élböl bekapcsol es kikapcsol majd be és ki a toshiba logoig mindaddig mig jelet nem kap a tavkapcsolorol hogy be akarom kapcsolni, es utánna müködik is rendesen. A tavkapcsolo erzekelö hiba is kizárva azt is huztam már le az alaplapról a jelenség továbbra is fönnállt. Elöre is köszönöm a segitseget. Rajzom még továbbra sincsen sajnos. Vestel 17IPS55 En is csak találgatok mérés közben sajnos. Atneztem jopar alkatreszt rendben tunnek de lehet kifelejtettem valamit. Segitséget elöre is köszönöm. 17IPS55
Sziasztok!
Kaptam egy Panasonic TX37LZD80F LCD TV-t. A hibája, hogy nem kapcsol be, pontosabban a bekapcsoláskor a táp panelen egy relé folyamatosan ki-be kapcsol, illetve a készenléti led ugyan ebben az ütemben villog. A táp panelon(TNPA4467) már kicseréltem a kondikat. Segítsetek, hogy merre induljak tovább. Mi lehet a baja? Előre is köszi TX37LZD80F A táp rajza az 59. oldatól böngészhető.
Sziasztok!
Adott egy Daewoo DLP-37C típusú LCD TV. Alap probléma, hogy még a SB sem megy. A tápban a bizti kiment mert az Aktív PFC FET-je zárlatos lett valamint szintén zárlatba ment az PFC vezérlő IC tápjánál lévő zéner is (ez a kör látja el a PWM IC-t is táppal). A zárlatos alkatrészeket kicseréltem még a pfc vezérlő IC-t is (L6561-es volt benne de ilyet nem találtam gyorsan elérhetőt ezért L6562-es lett beletéve ami elméletileg megegyezik az előzővel) most már a SB rész hibátlanul működik de a főtáp nem indul csak a relé kapcsol be ami indítaná a főtápot. A relé behúz és a pufferkondin mérhető is a 310V de a táp semmit sem csinál, azonban ha a pfc vezérlő ic tápját kikötöm akkor a táp igaz furcsa hangokat hallatva de beindul. A szekunder oldalon a feszültségek megjelennek de nem áll be egyből a kívánt feszültségre hanem a csúcs közelében két három kisebb lépéssel éri el a max-ot és ott pár tizedes ingadozással tartja is miközben a trafóból halk kattogást lehet hallani. Sajnos rajzot nem igazán találtam hozzá igaz van service manual amit le is szedtem de a táp nem passzol hozzá. A tápot átkondiztam de változás nem történt. Valaki találkozott már ilyen problémával vagy van esetleg valakinek ötlete?
Üdv mindenkinek,
Van egy Toshiba LCD TV ami a képen látható problémát mutatja, amiket hírtelenjénben találtam a neten a gamma korrekciót írják és a t-con panelen van. Lehet ez a hiba? A t-con típusa 6870C-0325A, a tv típusa 32AV833G. Válaszaitokat előre is köszönöm. További szép napot mindenkinek.
Lehet a t-con-ra menő kábel hiba, vagy kontakthiba.
Köszönöm, akkor előszőr azokkal próbálkozok.
Sziasztok,
Sikerült előrébb jutnom a táp kérdéssel. A helyzet a következő, a táp bekapcsol terheléssel is de a készülék valami furcsa jelenséget produkál. Amikor csatlakoztatom a hálózathoz a készüléket be tudom kapcsolni, felkapcsolódik a háttérvilágítás de semmit nem tudok csinálni még ki sem lehet kapcsolni. Amennyiben ezt követően azonnal csatlakoztatom a hálózathoz a készülék szépen bekapcsol és mindene működik ahogy kell (ami furcsaság van, hogy a hangszórók elég hangos alap hanggal mennek). Ez a helyzet addig áll fent amíg újra ki nem húzom a 230V-ból és hagyom egy kicsit pihenni. Kis pihentetés után ha úja megkapja a hálózati feszt és elindul a pár bekapcsoláskor az előírt tápfeszültségeket szépen rendben mérhetőek. Valakinek valami ötlete?
Sziasztok!
Van egy Philips 32pfl3606h/58 televízió ami egy pukkanással jelezte hogy Ő a továbbiakban nem szeretne üzemelni. Szét is szedtem, és ez a látvány fogadott a tápegység közepénél. Az "IC901" TNY277PN-TL félig le van robbanva. Ennek a cseréjével valószínűleg újra működni fog a tv ? Vagy ez mi oknál fogva mehetett tönkre ? Itt található rajz alapján indultam el. Bővebben: Link A 12. oldalon ami van kép, úgy néz ki az én TV-m tápegysége is. A 73. oldalon pedig minden bizonnyal az Ő tápegység kapcsolási rajza található.
Szia!
Cseréld ki a C912 kondenzátort is, mert a fényképeden szemmel láthatóan púpos. Valószínűleg ez okozta az IC901 halálát.
Köszi!
Rendben, cserélem azt is. Bízom benne megoldódik a probléma ezzel.
Sziasztok,
Jelenleg egy LG2000-es típusú LCD-vel küzdök. A készülék bekapcsol de a háttérvilágítás egy pillanat után leáll. az inverter megkapja a 24V-ot és a vezérlő jelt is. Az inverteren lévő trafókat is megpróbáltam megmérni és a következőket mértem: 1 trafó: Primer oldal 0,3 OHM szekunder oldal 30,4 OHM 2 trafó: Primer oldal 0,3 OHM szekunder oldal 29,7 OHM 3 trafó: Primer oldal 0,3 OHM szekunder oldal 29,7 OHM 4 trafó: Primer oldal 0,3 OHM szekunder oldal 29,7 OHM Ahogy néztem minden oldalon a hasonló trafók primer oldala KOMH-os értékűnek kellene lenni vagy esetleg valami nem jól mértem? Trafó típusa T51.0166.211 C4 Inverter típusa: VIT71053.55 S (Slave) és VIT71053.54 (Master) Rajzot sajnos nem találtam róla. A kijelzőt már egyszer szétszedtem és arra a pillanatra minden cső szépen teljes hosszban világít. Jelenleg az OZ864-es IC vezérlését és visszacsatolásait próbálom lecsekkolni hátha jutok valamire. Valakinek valami ötlete?
Előtte a col mérete van.. De itt az most talán lényegtelen.
Lehet ezekhez venni javító szetet. Írja mit tartalmaz a szet. Ellenőrizd azokat az alkatrészeket. Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
Igen előtte a coll méret van a pontos típus 42LG2000.
Ami még lemaradt, hogy a master inverteren lévő pirossal jeölt kondi elfeketedett és semmi nem mérhető rajta.
A repair kittekben az egyiknél a vezérlő IC is szerepel a listában.
Sziasztok!
Lenne egy samsung ue32j5000awxxh tv. Bedöglött a led világítása. A gyari led csik ami benne van bn96-36235a. 2db van benne össz 14 led. Amiből az egyiken lévő zárlatos a masikon lévőn ugyan az a helyzetű szakadt. Ezért tök sötét. Na most neut nem nagyon szeretnék venni 9000ft+ áfa/db. Viszont fogalmam sincs miféle ledek vannak rajta. 1.5x1.5x0.4mm a mérete. Üresen 40V körűl kap. Terhelve 12db leddel ami még működik 18V/ 710mA megtudjátok esetleg mondani miféle ledet tegyek bele. Az se gond ha a 14 db ot kell cserélni csak elférjn a lencse alatt.
3030 vagy hasonló (3528 , 3535 , stb.) 3v-os LED ! Az ali-n , ebay-en sok típusa kapható , ott nézz szét , de előtte nézd meg leforrasztott led-ről az anód-katód lábak hogyan helyezkednek el a forrasztási oldalon !
Köszönöm. Az a 3030 as tán jó is lenne bár duplája a mérete. Ami még kérdés számomra, az a színhőmérséklet. Hány Kelvineset? Na meg hogy ez a 3030 as bírja e majd a 700mA-t ?
Mindenféleképp a "hidegfehéret" kell választani , a legmagasabb Kelvin számút ! Ez a 1,5x1,5,0,4mm nekem gyanús , én még nem láttam ilyen méretűt háttérvilágításnak , de nem jelenti azt hogy nincs !
Itt a kép. Sajna még Én se láttam ilyen LED et. Pedig lattam sokat.Igaz 3 éve nem követem a LEDek fejlődését.
Sziasztok!Kaptam egy Samsung LCD Tv-t,ami szellemképes!Segítségeteket szeretném kérni,hogy javítható e,ha igen hogyan?Köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |