Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a segítséget,megfogom nézni amit írtatok!!
Üdv mindenkinek.
Tudna nekem ajánlani valaki egy bevált kapcsrajzot ami távol tartaná a medvét a méhek(s)től. Köszönöm.
Rossz hír: A medve intelligens, tanulékony, szívós, magas tűrőképességű állat. Tehát: medvevas, puska; esetleg idomított farkashorda, vagy néhány komondor.
Köszönöm az információkat.Az ónszippantó ára egy kicsit húzós.Közben szereztem kémcsövet,
sőt találtam a Telefongyár által gyártott ,az előfizetőnél elhelyezett ,50mm hosszú,kb .8mm át- mérőjű ,késes,üvegcsöves biztosítékot is.1,6 A-es,500V-os biztosíték még az eredeti helyén van a bakelit alaplapon,ahol a szívócsúcsok vannak(ezek kb 1mm-re vannak beállítva). Az általad említett neongázos nagyfeszültségű biztosíték sajnos nincs meg.A vonalasok(elmon- dásuk szerint)direkt kivették,mert gyakran okozott hibát.Ez a fajta biztosíték arra a célra amire használni szeretném, nem megfelelő.Megszólalási feszültségét én sem tudom pontosan. Köszönöm mégegyszer a hozzászólásodat. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2017
Üdv! A régi telefon3 pontos tulfesz levezető kb. 200V-on már vezet, mint egy glimmlámpa, vagy mint egy régi VR típusú stabilizátor cső. Pár darabom van, nálam a telefon vonalom még az van beépítve.
Üdvözletem!
Igazad van a megszólalási feszültséggel kapcsolatban,mert ez a biztosíték az"a-b"ág között helyezkedett el a középső elektródája pedig földpotenciálon volt és ebből eredően a központi telepre szuperponálódott csengető feszültségre nem aktivizálódhatott.(CB üzem esete). Mindenesetre a plusz példányokra gondosan vigyázz,hiszen ezek mamár ritkaságszámba men- nek és a távközlés múltja iránt tiszteletet-érdeklődést mutató gyűjtők körében értéknek szá- mítanak.
Sziasztok.
Melyik a leg megbízhatóbb villanypásztor kapcsolás,vagy amelyik bevált,mert szeretnék építeni egyet. Egyszerű ,megbízható,és viszonylag gazdaságos áramfelvételű. Köszönöm előre is a segítséget. Ez mennyire bevált? kutyapásztor A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2017
Az unalomig ismételt kérdés. Ha normális villanypásztort akarsz, akkor építsd meg ezt . Ha utána olvasol a fórumban, akkor sok hasznos információt találsz róla. A belinkelt kapcsolásodat meg elfelejteném.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2017
Köszönöm.
Ezt honnan lehetne beszerezni?(Valamilyen trafó)
BJTR-004 REV - 1341 Itt látható a képen beszerelve.
A linkeden ott az email cím,talán próbálj írni neki,hátha .......
Ezt a villp. gyártója csinálta. Lényegében ugyan olyan felépítésű, mint egy gyújtótrafó, csak vastagabb huzalból van és nincs "kasztnija", ezért ugye nem is lehet olaj alá merítve, tehát a szigetelésre elvileg nagy figyelmet fordítottak a kivitelezéskor.
(kb a következő: 1x1x10cm hosszában lemezelt vas, erre szigetelés, kb pár10 menet primer 1mm^2 MZZ, szigetelés, meg kb 800-1000 menet szekunder 0.4 mm^2 MZZ, soronként szigetelve.) Szóval ilyet biztosan nem veszel seholsem, maximum, ha a gyártóval összebarátkozol...
Szia!
Túl sokat nem tudok segíteni,de van egy Kis cég Pesten aki ilyeneket gyárt. Egy fickóval beszéltem egy kirakodóvásárban,és Ő mondta,hogy onnan szokta rendelni. Nagyságrendben olyan tízezres tétel/darab... Szóval ha Őket megtalálod meg van oldva a probléma.
Köszönöm a válaszokat!
Muszáj leszek szerezni,gyújtótrafót. Amúgy végtelenül egyszerű az elektronikája,ahogy elnézem.
Hozzám is került ugyanilyen pásztor szeptember-október körül. Abban is ez a trafó halt meg. Tettem bele egy régi Skoda gyújtótrafót azzal is simán ment szerintem akármilyen autó gyújtótrafója jó lesz bele.
Véletlenül egy kapcsolási rajzod nincs róla?
Sajnos nincs!
Szia.
Ha lehet a trafót ajánlom!
A 2013-as és a 2017-es RTÉ nézd meg+Ferenczi Ödön:Félvezetős feszültséátalakítók c. könyvét
Műszaki Könyvkiadó,Budapest,1979 A nagyfeszültségű transzformátort nem olyan bonyolult elkészíteni .A hozzávaló anyagok beszer- zésével van probléma inkább.
Hali!
Ezt a cikket én is áttanyulmányoznám.....esetleg vagy egy link??? Köszi.
Elküldtem.
Kellemes Karácsonyt!
Kinek ,milyen fajta autógyújtó trafó(bobina)vált be a pásztor készítésébe??
Sziasztok!!
Segítségként a jobban képben lévőknek néhány infó a beazonosíthatatlan alkatrészhez. A jobb oldali lába a táp negatívjához,a középső a gy.trafó egyik pólusához,a bal oldali lába egy 1k ellenálláson keresztül az 555 ic 3.lábához kapcsolódik.
Szia!
A kérdés az volna, hogy milyen alkatrész az, ami ki lett forrasztva? Amúgy az egy 13007, vagy hasonló típusú TO-220 tokozású tranzisztor lehet, ami hajtja a gy.trafót.
Szia! Megvan az is,csak tönkre ment. A pásztor gyártója meg lecsiszolta az adatokat...
Köszi!! Mi van akkor,ha mondjuk nem ilyen fet-et teszek bele,hanem BD243C-t,vagy J13007-et?
BUÉK minden HE társamnak!!!
Akkor az van,hogy a 100 ohmot növeld meg 200 ohmra a 6,8k ellenállást pedig vedd ki.
A nálam lévő kapcsolásban a 3-as lábról egy 1Kohm-os van csak,ami a tr,vagy fet-re megy.
Cseréld ki 220R-ra és tegyél bele 13007-et. Menni fog.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |