Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Vidám évkezdést Mindenkinek!
Nem emlékszik valaki, hogy a *Televizió Rádió* szöveg elött mi volt kiírva a Felszabadulás-téri Keravillnál. Hiába nagyítom a képet, nem tudom kibetűzni.
Népművészet.
És tényleg!
Így már be is ugrott, hogy ott egy ilyen bolt volt. Nélküled biztos ráment volna ez az évem mire kitaláltam volna.
Nem mondtad milyen formátumú videót... Egyébként meg a Virtualdub még mindig a kedvencem erre. Pluginekkel rá lehet venni AVI mellett más konténerek szerkesztésére is. Természetesen megfelelő szűrők alkalmazása után tud feliratot is rakni a filmre.
Köszi a kérdést, és az időutazást.
Igazából sosem tetszett ez a Keravill bolt, mert kicsit raktár jellege volt. A sok háztartási géppel a földszinten, bár az emelet a Keravill boltok között ritkaság volt. Ma, amikor a mozik helyén bankok vannak, és a Keravillt kitúrta a Médiamarkt a gagyikkal, amit SZAKEMBEREK kínálnak. Elek
Nálatok rendben ment a buli?
Helló,
Létezik ezen a fórumon olyan topik, ahol moderátorokat lehet bővebben kérdezni, ha nem világos egy téma? Köszi!
Köszi a választ, .mov formátumú videókról lenne szó.
Legalsó sor, "Hiba jelentése" (sötét alapon).
Ahhoz van plugin
Sziasztok.
Egy oltári hülye kérdésem volna hozzátok. Előre bocsájtom, nem szeretem a focit nem is követem. Angol házi feladatomat írom éppen, a feladat képleírás. Viszont a mellékelt képnél elakadtam. Ki van a képen? Valaki tud segíteni? Szabad röhögni, de csak halnak, hogy meg ne halljam!
Ird azt, hogy egy általad ismeretlen focista.
Látod ez nem is rossz ötlet! Csak az a gond, hogy ez a kép lehet az érettségi szóbelin is, az elnök meg szerintem kiesik a székéből ha ezt meghallja. Ha pont az ő kedvenc focistája még megbuktat.
Nem azért, de 2 tag is van a képen Melyik érdekel? Bár egyiket se ismerem...
Én azt mondanám első tippre, hogy Lionel Messi.
Idézet: „Ez a kép egy illusztráció a reklám megjelenéséről mindnnapi életünkben. A mezeken nagy elektronikai gyártó cég A Siemens hirdeti magát. A Siemens már XIX század derekán megjelent a elektromos iparban...” Innentől az mondhatod, amit akarsz, és tudsz. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
Szia! Én sem követem a focit, de egy kis keresés után (mert tanulni nincs kedvem) ennyit találtam: a labda a 2004-es Európa-bajnokságról való, a logó alapján a "Girondins de Bordeaux" nevű francia csapat tagja a játékos.
Szerk.: ahogy a többiek is mondták, nem feltétlenül a képen lévő személyről kell beszélni, hanem azzal (focival) kapcsolatban, például egy kapust és egy csatárt látsz a képen... A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
Idézet: - Tisztelt Elnök úr! Nekem a focisták olyanok, mint a távolkeletiek. Midegyik egyforma. „Ki van a képen?”
Nem lehet valami nagy focista, még a Google képkeresője se ismeri.
Ez nagyon jó, ezt le is írom! Kicsit kiegészítve pár infóról a SIEMENS-ről.
Köszönöm a többieknek is, ha minden kötél szakad elnevezem Messinek, de csak ha nagyon muszáj.
Erre már mást nem is tudok mondani.
Teljesen kizárt hogy arról kelljen beszélni hogy ki van a képen. Arról kell hogy mi látható a képen, magyarul a két bácsi veszekszik a labdáért.
Szerintem más sem ismeri. Így írhatsz határozottan akármi nevet. Ha pedig megcáfolják más névvel, akkor azt mondod, igen arra is hasonlít.
Focit szerető ismerősöm szerint Albert Celades.
"Nedudgi" megírta a "frankót", a reklámról szól, arról kell értekezni. A "kockafejek" amúgy sem a football szeretetéről híresek; szerintem, jobb, ha nem is tudod, ki a két szereplő. Jó válasz még a "távol-keleti..." (széljegyzetben).
És azt is hozzáteheted, hogy Siemens Mobile, ami ugye már jó ideje nincs, a Siemens cég "kikopott" a mobilpiacról, ahogy a korábbi piacvezető Nokia is, mert ugye Apple, Android, Samsung, feltörekvő kínai márkák, valamint satöbbi.
De ha nem szereted a focit, ellenben van olyan sport amit szeretsz/követsz, akkor egy fél mondattal átvezetheted rá. Vagy hogy mennyire ellepték a reklámok a mindennapjainkat, stb.
Nyelvvizsgás tapasztalatom szerint szeretik, ha nem azt mondod el, ami a képen van:
2 csávó focizik ilyen meg olyan mezben. Hanem azt, hogy mi van a kép "mögött". Például elmondhatod, hogy te nem szeretsz focizni, de ők ott ketten biztos nagyon élvezik a játékot, nagyon tapasztaltak már, stb. Idézet: „akkor egy fél mondattal átvezetheted rá.” Nekem nyelvvizsgán ezt nem akarták hagyni és minduntalan visszaterelték a témát a képre
Nálam meg azt, hogy ne a képről beszéljek, pedig csak 2 mondatot szerettem volna elmondani róla. De még azt sem hagyták.
Mert hagytad, hogy megszólaljanak. Akár levegő nélkül is, de folyamatosan kell beszélni.
Drága jó Varsányi Pista bácsi, lengyel órán, amikor már 11 szavas volt a "szókincsünk", elvárta, és gyakoroltatta, hogy egy percig be ne álljon a szánk. Ez gyakorlatilag a második óra volt. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |