Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2832 / 3607
(#) lelkes amatőr hozzászólása Jan 1, 2018 /

Vidám évkezdést Mindenkinek!

Nem emlékszik valaki, hogy a *Televizió Rádió* szöveg elött mi volt kiírva a Felszabadulás-téri Keravillnál.
Hiába nagyítom a képet, nem tudom kibetűzni.
(#) nedudgi válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 1, 2018 / 1

Népművészet.
(#) lelkes amatőr válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 1, 2018 /

És tényleg!
Így már be is ugrott, hogy ott egy ilyen bolt volt. Nélküled biztos ráment volna ez az évem mire kitaláltam volna.
(#) bbb válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 1, 2018 /

Nem mondtad milyen formátumú videót... Egyébként meg a Virtualdub még mindig a kedvencem erre. Pluginekkel rá lehet venni AVI mellett más konténerek szerkesztésére is. Természetesen megfelelő szűrők alkalmazása után tud feliratot is rakni a filmre.
(#) mek-elek válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 1, 2018 /

Köszi a kérdést, és az időutazást.
Igazából sosem tetszett ez a Keravill bolt, mert kicsit raktár jellege volt. A sok háztartási géppel a földszinten, bár az emelet a Keravill boltok között ritkaság volt.
Ma, amikor a mozik helyén bankok vannak, és a Keravillt kitúrta a Médiamarkt a gagyikkal, amit SZAKEMBEREK kínálnak.
Elek
(#) Gafly hozzászólása Jan 1, 2018 /

(#) ha6qt hozzászólása Jan 1, 2018 /

Helló,

Létezik ezen a fórumon olyan topik, ahol moderátorokat lehet bővebben kérdezni, ha nem világos egy téma?

Köszi!
(#) gernerakos válasza bbb hozzászólására (») Jan 1, 2018 /

Köszi a választ, .mov formátumú videókról lenne szó.
(#) nedudgi válasza ha6qt hozzászólására (») Jan 1, 2018 /

Legalsó sor, "Hiba jelentése" (sötét alapon).
(#) bbb válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 1, 2018 /

Ahhoz van plugin
(#) elektroncso hozzászólása Jan 2, 2018 /

Sziasztok.
Egy oltári hülye kérdésem volna hozzátok. Előre bocsájtom, nem szeretem a focit nem is követem. Angol házi feladatomat írom éppen, a feladat képleírás. Viszont a mellékelt képnél elakadtam. Ki van a képen? Valaki tud segíteni?
Szabad röhögni, de csak halnak, hogy meg ne halljam!

valaki.jpg

(#) ronin75 válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 / 1

Ird azt, hogy egy általad ismeretlen focista.
(#) elektroncso válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Látod ez nem is rossz ötlet! Csak az a gond, hogy ez a kép lehet az érettségi szóbelin is, az elnök meg szerintem kiesik a székéből ha ezt meghallja. Ha pont az ő kedvenc focistája még megbuktat.
(#) Gabó válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Nem azért, de 2 tag is van a képen Melyik érdekel? Bár egyiket se ismerem...
(#) Norberto válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Én azt mondanám első tippre, hogy Lionel Messi.
(#) nedudgi válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Idézet:
„Ez a kép egy illusztráció a reklám megjelenéséről mindnnapi életünkben. A mezeken nagy elektronikai gyártó cég A Siemens hirdeti magát.
A Siemens már XIX század derekán megjelent a elektromos iparban...”

Innentől az mondhatod, amit akarsz, és tudsz.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
(#) Ivan93 válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Szia! Én sem követem a focit, de egy kis keresés után (mert tanulni nincs kedvem) ennyit találtam: a labda a 2004-es Európa-bajnokságról való, a logó alapján a "Girondins de Bordeaux" nevű francia csapat tagja a játékos.
Szerk.: ahogy a többiek is mondták, nem feltétlenül a képen lévő személyről kell beszélni, hanem azzal (focival) kapcsolatban, például egy kapust és egy csatárt látsz a képen...
(#) Bakman válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 / 2

Idézet:
„Ki van a képen?”
- Tisztelt Elnök úr! Nekem a focisták olyanok, mint a távolkeletiek. Midegyik egyforma.
(#) lelkes amatőr válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Nem lehet valami nagy focista, még a Google képkeresője se ismeri.
(#) elektroncso válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Ez nagyon jó, ezt le is írom! Kicsit kiegészítve pár infóról a SIEMENS-ről.

Köszönöm a többieknek is, ha minden kötél szakad elnevezem Messinek, de csak ha nagyon muszáj.
(#) elektroncso válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Erre már mást nem is tudok mondani.
(#) Ge Lee válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Teljesen kizárt hogy arról kelljen beszélni hogy ki van a képen. Arról kell hogy mi látható a képen, magyarul a két bácsi veszekszik a labdáért.
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 / 1

Szerintem más sem ismeri. Így írhatsz határozottan akármi nevet. Ha pedig megcáfolják más névvel, akkor azt mondod, igen arra is hasonlít.
(#) Bakman válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Focit szerető ismerősöm szerint Albert Celades.
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

"Nedudgi" megírta a "frankót", a reklámról szól, arról kell értekezni. A "kockafejek" amúgy sem a football szeretetéről híresek; szerintem, jobb, ha nem is tudod, ki a két szereplő. Jó válasz még a "távol-keleti..." (széljegyzetben).
(#) tbarath válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

És azt is hozzáteheted, hogy Siemens Mobile, ami ugye már jó ideje nincs, a Siemens cég "kikopott" a mobilpiacról, ahogy a korábbi piacvezető Nokia is, mert ugye Apple, Android, Samsung, feltörekvő kínai márkák, valamint satöbbi.

De ha nem szereted a focit, ellenben van olyan sport amit szeretsz/követsz, akkor egy fél mondattal átvezetheted rá. Vagy hogy mennyire ellepték a reklámok a mindennapjainkat, stb.
(#) gernerakos válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Nyelvvizsgás tapasztalatom szerint szeretik, ha nem azt mondod el, ami a képen van:
2 csávó focizik ilyen meg olyan mezben.
Hanem azt, hogy mi van a kép "mögött". Például elmondhatod, hogy te nem szeretsz focizni, de ők ott ketten biztos nagyon élvezik a játékot, nagyon tapasztaltak már, stb.
(#) bbb válasza tbarath hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Idézet:
„akkor egy fél mondattal átvezetheted rá.”

Nekem nyelvvizsgán ezt nem akarták hagyni és minduntalan visszaterelték a témát a képre
(#) sany válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Nálam meg azt, hogy ne a képről beszéljek, pedig csak 2 mondatot szerettem volna elmondani róla. De még azt sem hagyták.
(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Mert hagytad, hogy megszólaljanak. Akár levegő nélkül is, de folyamatosan kell beszélni.
Drága jó Varsányi Pista bácsi, lengyel órán, amikor már 11 szavas volt a "szókincsünk", elvárta, és gyakoroltatta, hogy egy percig be ne álljon a szánk. Ez gyakorlatilag a második óra volt.
Következő: »»   2832 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem