Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   17 / 148
(#) kocici17 válasza szerepidj hozzászólására (») Márc 29, 2008 /

Ha itt visszaolvasol kb 4-honapja scenneltem ilyent vagy a tv mi a baja topikba . Kb 20 perc mig elöketesem.

Ha itt visszamész oktober 28 ig akkor a 134477-es hozzászolásnál találsz olyat amiböl ki tudod bogozni a dolgot.
A 815-ös sorozatot kis BD vel a 315 a 209 313 sorozat BC
De ha leirod, a helyettesitendöket vagy értekelhetöen kifotozod akkor végig irom, hogy hova és mit.

Van egy olyan topik is itt, hogy "orosz tranzisztorok helyettesitése, és ott találsz egy kisebb összehasonlitó táblát.
(#) szerepidj válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Nah halihó! Kicseréltem, kimértem a tranyókat!ELINDULT a végfok!Elkezdtem lökni neki a hangerőt reccsent egyet!!!Bumm bekapcsolt a védelem , de most még a Clip led is világít!!Rámértem a fölső sorra annak kampó Lécci adj tippet!!!!
(#) kocici17 válasza szerepidj hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Tedd egymás mellé az összes eredeti tranyót és ha lehet a nyákot is . Ha van lehetöség értékelhetö fotot csinálj és tedd ide fel . akkor tudok segiteni igazán, mivel az orosz csodáknál náhány dolog baromi fontos, mert hisztizik.
Kell még a táp ,,, bár szerintem +-15.vagy 30 volt körüli
lényeg hogy sima vagy +- táp???
(#) szerepidj hozzászólása Márc 31, 2008 /

Jelenleg két ilyen Orosz technikám van! Az egyik full eredeti!Összesen 12 végtranzisztor van benne 1 oldalt!Két sor van az alsó sor KT818RM végig a fölső KT819RM! A meghajtók tulélték az előző elszállást 1-kivételével! Amit ki is cseréltünk!Az a baj nincs ithon fényképezőm Lefotóznám! TIPPEM NINCS miért szállt el! Minden OK volt el is indult és ugyanolyan hangerővel szólt! Szép lassan rálöktem a hangot és egy reccsenés! a védelem ismét be de most a clip led is kigyullad mellé!

A fölső sorba a 2N3055-ösöket beszereltük az alsóba pedig az MJ2955-ösöket a meghajtót meg kiváltottuk egy bd139-essel mert az volt benne elsőzőleg is , gondolom már valaki szervizelte :S de egy évig semmi baja sem volt pedig kapta az ívet!!!!! ÁÁÁÁ Megörít

Na ez a 12 végtranyó nem világos mivel ugygondolom komplementer végfokról van szó, és azt ritkán szokták párhuzamosan kötni a telyesitmény növelése céljából.

Ugylátom tulvezérlés védelme van de /kmeneti/ zárlatvédelme nincs.

at a 12 az mi????

Nézd már meg a végtranyokat egy müszerrel ....de kiforrasztott állapotban:

hihi az egy órahossza mire kiszedegetem csak a 6-hoz
azaz a fölső sorhoz fértem eddig hozzá ami full zárlat

a felsö sor mint olyan az mi ....3055 vagy mj???

jo holnapra ha neked is megfelel megemésztem és este 6 után megcsicsereghetjük skypen vagy telefonom .....OK?.
A helyzet hogy az msn-t utálom mert az én gépemen a microsoft ne kutakodjon, hanem a saját agyábol fejlesszen.

addig is irj egy tápfeszültséget a 3055 emittere és az mj kollektora között. Ja és nézd meg a kicsatolo kondit ha van.

OKSA! Köszönöm előre is!!!!
(#) szerepidj hozzászólása Ápr 2, 2008 /

Lehet van 1 tippem miért ég le az rx800 Munkapontot kell állitani mikor helyettesitesz valamilyen tranzisztort????? :eek2:
(#) kocici17 válasza szerepidj hozzászólására (») Ápr 7, 2008 /

Haliho vagyok, csak nagy a terhelés és igy nem igazán fut a skype.
Na az az ábra, hogy mivel helyettesitünk, mármint az eredetit igy célszerü a 3055és2955 találkozásához 1+1 db 1Ohm körüli ellenállást használni , mint mon dtam a multkor mivel párhuzamosan kötött komplementerek vannak igy vayg párba kell válogatni, vagy a munkapontokat kell korrigálni, illetve a párok közti árammenet elhuzást / mivel nem egyformák igy egymást hajtják szét/ megfogni egy kimeneti áramkorlátozó ellenállással. Ha van igazság akkor itt a fórunmon lévő Gyüjtemények cimnél találsz olyan hangerösitő rajzot, ahol ilyen megoldás jól látszik. Máris én is keresek olyasmit ahol ez a fégfok logika van.
(#) kocici17 válasza szerepidj hozzászólására (») Ápr 7, 2008 /

Olyannyira, hogy van egy 200W os erösitö rajz a "kapcsolások" fül erösitök 1 alatt ami szinte illetve technikailag ugyan az mint ami neked van. Nézd meg mert ott a megoldás logikája.

Ja és elnézést de az elmult napokban este 10 után kerültem haza a melóból. És sajna a héten sem lesz jobb.
(#) kocici17 válasza szerepidj hozzászólására (») Ápr 8, 2008 /

Itt találod meg, ha jol megnézed látszik , hogy a sok párhozamos komplementerpár hogy van kapcsolva, ugy hogy ne hajtsák szét egymást, és a kimeneti össztelyesitményt megosszák egymás közt.Bővebben: Link
(#) titkovics hozzászólása Ápr 18, 2008 /

Sziasztok!

Mivel tudnék egy GD679 típusú tranyót helyettesíteni?

Üdv Titkovics
(#) kocici17 válasza titkovics hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Ha igaz akkor ez egy germániumtransistor féle öskövület.
Régi katalógusban meg kellena nézni a paramétereit, és akkor lehetne keresni hozzá valót.

Áruld már el hol a csudában találtad???????
(#) titkovics válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Egy régi rádiós erősítőben volt, táp áteresztő tranyója. (Ha számít Motorola a tranyó gyártója...)

Az a helyzet, hogy nem talállom. De ha táp akkor valami áteresztö tranyó, ahol a minél nagyobb "áram a lényeg".

Sajnos nem tudok segiteni, csak elgondolásom van de az kevés

A bemenő fesz. kb. 90-95V, az áram kb. 2A lehet. Arra lennék kíváncsi hogy ez darlington-e avagy sem? Mert ha nem akkor ott a BD243C...

Nem valószinü, hogy darlington lenne.... nem jellemzö táp áteresztöként, mivel a szabályzás a meghajtás elött van.....stabilizátoros üzemnél....nem jellemzö a darlington abban a pozicioban.

Értem amit írtál! Akkor szted jó lenne a BD243C?

Szerintem igen... mivel nem szokás darlingtont igy használlni.

Okés! Köszönöm a segítséget!
(#) mtomihun hozzászólása Ápr 20, 2008 /

Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy a BD675-öt mivel lehetne helyettesíteni?

Előre is köszi
Következő: »»   17 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem