Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2837 / 3607
(#) Stewe válasza tbarath hozzászólására (») Jan 10, 2018 /

Heurisztikus keresés be volt pipálva?
(#) pjg válasza tbarath hozzászólására (») Jan 10, 2018 /

Igazi vírusom sohasem volt. Nem éreztem hiányát.
Nem túl régen egy hivatalosan megvásárolt vírusfogót tettem a gépemre. Próbaként.
Hálából több mint 24 ezer fájlt letörölt. Többnyire pdf-ek és zenék. Nagyon nehezen pótolhatóak.
(#) tbarath válasza Stewe hozzászólására (») Jan 10, 2018 /

Fogalmam sincs, hogy a virustotal-nál hogyan konfigurálják a víruskergetőket. Én néha feltolok oda gyanús (máshogy megfogott) csatolmányokat, és sokszor azt látom, hogy tisztának mutatja, aztán 1 hét múlva csinálok egy őjabb vizsgálatot, és akkor már a fele jelez rá.
(#) tbarath válasza pjg hozzászólására (») Jan 10, 2018 / 1

A fontos adatokról legyen mindig mentés. Minél fontosabb annál több, annál több helyen és annál gyakrabban készítve.

Utólag persze ez már csak okoskodás, javaslom mindenkinek hogy előre gondolja ezt végig.
(#) Gery78 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 10, 2018 /

Ezért kell a kéménybe berakni a tüzet ahogy Kálmán is javasolja, mert akkor megindul a huzat a kéményben és nem fog visszafüstölni a begyújtáskor.
(#) Epu2 válasza pjg hozzászólására (») Jan 11, 2018 / 1

Üdv! Ettől még az ingyenes Avast is jobb. Ha gyanús fájlt talál, rákérdez. Max. karanténba teszi. HA úgy van beállítva, vizsgálja a nagyon régi, vagy nem használt fájlokat. De nem töröl ha nem akarod. A gép lassítása se egyértelmű. Régi AMD-n, (AMD 64 1,8 GHz), is csak alig volt érezhető.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2018
(#) (Felhasználó 116638) hozzászólása Jan 11, 2018 /

PC szakkör Reloaded. Hatezredik rész...reklám után visszajövünk
(#) killbill válasza tbarath hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Idézet:
„de bőven túlértékelt az összes AV program.”
Ha az AV programok fejlesztesere forditott energia tizedet a vinfos fejlesztesere forditanak, akkor lehet, nem is kellene AV...
(#) Moderátor hozzászólása (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Jan 11, 2018

Ez már a Szabó család... (Annak is vége lett!)
(#) jani1987 hozzászólása Jan 11, 2018 /

Próbára felregisztráltam egy chates oldalra. Nevet nem mondok. A színvonal bőven átlépi a HE szankciókkal sújtó szabályzatát. Például: szttem. A kis betűs mondat kezdésről nem is beszélve.
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Idézet:
„Nem túl régen egy hivatalosan megvásárolt vírusfogót tettem a gépemre. Próbaként.”

De hát rendszergazda, meg minden?
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Láttál már élőben aktívan csetelő embert? Ha akarná sem tudná betartani a helyesírási szabályokat és ott nincs is rá szükség. Egy olyan környezetben sokkal ésszerűbb azokkal a szlengekkel meg rövidítésekkel társalogni. Nem mondom hogy az kellene hogy legyen a követendő példa, de az sem volt teljesen normális aki a magyar helyesírás szabályait jelen formájában megalkotta. Azok sem mind tudják rendesen alkalmazni akiknek ez az anyanyelvük, akkor mit szóljon aki mondjuk felnőttként tanulja meg?
Az angolban legalább a napi közéletben és a hivatalos kommunikációban is van egy csomó rövidítés, és érdekes módon megértik hogy miről van szó, íráskor sem kell annyit gépelni.
(#) gernerakos válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 11, 2018 / 2

Szerintem az a baj, hogy iskolában többet tanítanak pl mondat és szóelemzést, mint helyesírást, pedig a diákok többsége nem tud helyesen írni.
Megint előkerül az off egyik kedvenc témája, a facebook és a szleng. Én nem csak ott rövidítek, hanem gyakran akkor is, amikor kézzel írok, mert gyakran van, hogy hihetetlen gyorsan diktál a tanár, és nekem le kell írnom a tananyagot. Ezt csak úgy lehet meg csinálni, hogyha a gyakran használt, hosszabb szavakat rövítem.
(#) Gafly válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Van (vagy csak volt?) egy olyan szakma, hogy "gyors és gépíró"...
A gyorsírás pont rövidítéseket (is tartalmaz). Elvileg veszteség mentesen vissza kell állítani a tartalmat.
Gyanítom, kipusztult a diktafonok elterjedésével...
(#) gernerakos válasza Gafly hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Avagy ez a veszteségmentes tömörítés analóg verziója?
Csak hogy pár példát említsek: 6alom=hatalom, NGVV=nagy gazdasági világválság, Hb=Habsburg, Némo=Németország, Fro=Franciaország, OMM= Osztrák-Magyar Monarchia, OGY= országgyűlés, HDS=hadsereg, ?és=kérdés, és ez tényleg csak ízelítő. A főbb magyar városok nevei, nálam a vasúton használttávirati kóddal vannak rövidítve: Db= Debrecen, Sl=Szolnok, és a többi.
(#) pjg válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Úr Isten!
Ugye ez nem lesz kötelező?
Már a seregben is utáltam a rövidítéseket.
KOÜH, ÜAPK, stb.
(#) gernerakos válasza pjg hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Nem kötelező, de ha nem rövidítek, akkor nem tudom leírni a tananyagot, mert lemaradok.
(#) kameleon2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Egy ismerőstől idéznék egy klasszikus, idevágó, ám egyszerű kérdést: Tudod mi a különbség a "vok" és a "vagyok" között?
(#) tbarath válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Szerintem az írás alapvetően 2 személy közötti kommunikáció. Ha ők megértik egymást "fél szavakból is", akkor miért kellene minden mondatra 2x-3x annyi időt szánniuk?
Én is gyakran használok "csetes" rövidítéseket, persze olyanokkal akikkel tutira megértjük egymást. Ha pl. leírom neki azt, hogy "t-5", akkor úgy érti hogy "5 perc és ott vagyok". Ha egy link előtt az "FYI" szerepel, akkor tudja hogy mit jelent.

Ez persze nem jelenti azt, hogy egy hivatalos (vagy üzleti) levelet is ilyen stílusban írnék meg, mindennek megvan a helye. Bár volt már példa arra, hogy ilyen (vagy még ilyenebb) szlengben kommunikáltunk egy partnercég dolgozóival, és tökéletesen megértettük egymást.
(#) kameleon2 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 11, 2018 / 1

Maradjunk annyiban, hogy ez a te személyes véleményed. A többség elég ha megérti, mit is akar a másik, egyszerűen magyarul.
(#) gernerakos válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Én is attól függően rövidítek, hogy kivel, és milyen szituációban beszélek. Tudnék én úgy írni itt, hogy a többség nem értené, de nem akarok, mert tiszteletben tartom, hogy itt ez a normális. Akiről meg tudom, hogy érti és elfogadja, hogy szlenget vagy rövidítéseket, angol kifejezéseket használok, annak úgy írok, mert egyszerűbb, telefonról pedig gyakran gyorsabb is. Itt jogos a kérdés, hogy ha ékezetek nélkül írok, akkor a megspórolt 10mp-vel mit kezdek, mert valószínüleg semmit.
(#) kameleon2 válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Eszembe jutott nagy hirtelen Romhányi József könyve a Mézga családról, amiből a rajzfilm is készült. Tulajdonképpen valósággá vált. MZ / X jelkezz! Kapcs ford!
(#) pjg válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Te vo. Én vagyok!
(#) pjg válasza tbarath hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Volt két barátnőm. Egyszerre. Visszafelé tudtak beszélni. Sokszor már akaratlanul is. Észre sem vették, csak a hülye tekintetekből látták, hogy gond van. D egész nap elbeszélgettek egymással. Telefon nélkül. '70-es évek.
(#) pjg válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Nagy a baj.

Einstein.jpg

(#) tbarath válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 11, 2018 / 1

Maradjunk annyiban, hogy ha 2 (vagy több) ember kommunikál egymással, akkor az ő döntésük az, hogy hogyan kommunikálnak. És ebbe beleszólni nem tudsz, bár véleményed persze lehet róla.
De azt tudjunk, hogy a vélemény olyan, mint a ...
(#) tbarath válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Nekem pedig ez: FEHERUUARU REA MENEH HODU UTU REA
Ez volt olyan 1000 éve, ma máshogy beszélünk.

Egyébként pedig tulajdonképpen valósággá vált az, hogy a televízió helyett tv-t mondunk. Persze a "szercsi lávcsi parisali" nekem is "báncsa" a fülemet, nem is kicsit, félreértés ne essék.
(#) tbarath válasza pjg hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

De ez azért a fiatalok szüleit minősíti elsősorban - mármint szerintem.
Nekem van kapcsolatom fiatalokkal, családban, baráti körben és munkahelyen is, 5-25 év közötti korosztály. És közülük mindenki képes magát normálisan, magyarul kifejezni élő beszédben.

A "vok" szót pl. még nem is hallottam élőben, már ha nem a sütésre szolgáló wokról van szó. Komolyan. Rly
(#) pjg válasza tbarath hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Így igaz. Egyik unokám sem fejezi ki magát ilyen sületlenül. Pedig aztán pörögnek rendesen.
Reggel a kutya alvást színlel míg a gyerekek elmennek otthonról. Nehogy elkapják.
(#) tbarath válasza pjg hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Ravasz jószág. A gyerekek szeretik a kutyákat, de a kutyák sokszor nem szeretik annyira azt, ahogy a gyerekek szeretik őket
Bár nagyon sokat tudnak tűrni...
Következő: »»   2837 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem