Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Valahol rossz formátumot vagy értéket adtál meg. Nézd vissza mit javítottál ami után nem lett jó. Majd állítsd vissza olyanra mint amilyen előtte volt, hogy jó legyen. Én is így írtam saját programot. Nem volt könnyű de összejött. Már 95%-os.
Még csak kezdem, még nem ment eddig. Beállítottam a típust Nano-ra, usb-re a kommunikációt, a csip típusát, mást nem nagyon tudtam. Lehet kipróbálom Windows alatt, hátha ilyen jogosultsági problémák miatt van...
Egyébként fordítási hiba... A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2018
Windowson megy, ott le is fordul és át is küldi a vezérlőre.
Mondjuk én alap, hogy Windowson dolgozok. Win 7 a legjobb ilyen téren. A Mac meg Linux/Ubuntu ilyen hülyeségeket el kell felejteni. Arduino inkább Windows párti.
Idézet: Hiszed vagy nem, az ablakokon túl is van ám élet csak néha ki kellene nézni. „A Mac meg Linux/Ubuntu ilyen hülyeségeket el kell felejteni.”
LOL, még hogy windows párti. Inkább az a helyzet, hogy _te_ a windows-hoz értesz (de legalábbis a unix/linux világhoz sokkal kevésbé), ezért preferálod a windows-t. Amivel semmi baj nincs, csak nem kellene alaptalan butaságokat terjeszteni.
Szerintem itt a telepítéssel/konfigolással van valami elrontva, mert ez nem egy program, csak egy üres sketch. Ennek minden körülmények között le kellene fordulnia.
Lehet valami jogosultsági probléma is, de valami konfig csúnyaság is.
Az Arduino is Linux.
Sziasztok. Arduino nano-val élesztek épp egy AD9851-est ,találtam is egy programot viszont az én LCD-m csak 2x16 soros. Ehhez át is írtam de valamiért nem csinál semmit a kijelzővel. Jelenleg a nano A4 és A5 portjára van kötve a serial lcd (A4 = SDA , A3 = SCL).
Valamiért mindig csak az LCD init sornál áll meg.
A hibaüzenet amit ír:
Én meg csak ezért az Arduino-ért nem akartam Windowson dolgozni, ha 5 éve nem használom, csak végszükségben. Ráadásul azok az audió szoftverek is amikkel tesztelem az Arduinot, mert ilyen Midi vezérlőszerűséget akarok, is Linuxon futnak, így mindig újra kell indítanom a feltöltéshez a gépet...
Ha rendszergazda jogokkal futtatom az Arduino programot, akkor valamivel jobb. Olyan mintha nem lenne joga lefordítani, vagy a fordítónak nem lenne joga a futtatáshoz...
Szerintem szedd le az arduino IDE-t és telepítsd újra.
Linux alatt a dialout csoporthoz kell hozzáadni a felhasználót!
ez a lényeg Amíg nem tagja a dialout csoportnak addig nem fog portra írni a user nevében ... csak ha root ként futtatja az ARDUINO IDE-t. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
Valaki esetleg tudja a választ mert még itt kínlódok vele de sajnos még mindig megakad a program ugyan ott.
Tanulmányozd át!
LCD I2C
Az eredeti programmal is elakad? Attól hogy te kisebb kijelzőt raksz bele, attól még működnie kell, csak nem fog ráférni minden szöveg.
Amúgy az I2C átalakítóra ugyanúgy van rákötve a kijelző mint a példában?
Igen ugyanúgy van rákötve mint általában, az eredeti program is megáll ugyan itt. Az eredeti programot itt lehet megtalálni: Link a project felé.
Nála elvileg fordításnál hal el a gcc (pontosabban avr-g++), márpedig ahhoz nem kell semmi más, mint hogy a telepítés rendben legyen. A feltöltéshez persze kell a dialout, de szerintem itt nem ez lesz a megoldás. Jogosultság, 32/64 bit kavarás, valami lib hiányzik, valahonnan egy az egyben átmásolt konfig, én ilyesmire tippelek
Na akkor kattints a linkre, ott van linkelve az I2C LCD-s témáról valami wiki nevű - de nagyon nem wiki - oldal, és ott nézd meg hogy tök más a deklarálás, mint amit a kódban használ a linkelő.
Vagy keress másik i2c libet, vagy a kódot írd át. Szerintem az első egyszerűbb.
Köszönöm a választ,akkor próbálok egy másik libary-t keresni elsőnek, ha nem válik be marad a kódmódosítás.
Kerestem másik I2C libet de semmi. Ugyanúgy ugyanott akad meg a program, de a zárójeles részben nem kéne valamit megadnom?
Semmi?
google://LiquidCrystal_I2C 1. találat A példakód szerint (link) így inicializál:
A másik út: én régebben használtam i2c-s 1602-es LCD-t, szerintem kb. az a kód, amit használsz, innen (Link). Én a LiquidCrystal_V1.2.1.zip-et használtam, vagy mert akkor az volt a legújabb, vagy mert az működött, már nem emlékszem rá. Itt így néz ki az init (csak a lényeg):
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
Az Arduino saját tápja lehet a probléma. A működő példánynál üzem közben megvan a 3.3V, a nem működőknél 3.1V körül van, lehet ez is az ok, rá kell tennem egy külső 3V3 -t. Mindenkinek kösz a segítő szándékot.
Nem lenne megoldás a 3.3V -ról járatás, mert a 3,3V -os TFT mellett van az áramkörben egy 5V -ról működő másik SPI -eszköz is.
Köszönöm a 2. libary-t használtam azzal nem ment, amit linkeltél azzal rögtön jó lett. Már át is alakítottam a programot hogy jól mutasson a 2x16-os LCD-n is. Mégegyszer köszönöm a választ.
Szívesen. Általában célszerű linkelni azt az oldalt, ahonnan a mintát/ötletet veszed, leírni hogy honnan van a lib, mert néha nagyon nem egyértelmű. Ennek ismeretében már könnyebb megtalálni az esetleges hibákat.
Sziasztok,
Interrupt-ozni készülök, ez eddig még kimaradt. Egy rotary encoder-t tennék rá, nézegettem példakódokat, és nem igazán értem hogy miért használnak sok helyen két interrupt-ot is egy rotary encoder-re. Szerintem egy bőven elég (mondjuk PinA a interrupt pin-re, a másik "simára"), és amikor ott bármilyen változás van akkor vizsgálom a pinA és pinB értékét, ha mindkettő ugyanaz akkor órajárás irányába forgatom, ha nem akkor az ellenkező irányba. Rosszul látom?
Egy tipp: a nem éppen új ATmega328-on (is) létezik a pin change interrupt, vagyis bármely adatport bitjének változása generálhat megszakítást.
Csak részben. Vannak olyan enkóderek, amelyek Gray kódú kimenettel rendelkeznek, ott mindkét kimenet a másiktól függetlenül változik, mindkettőt aktívan kell figyelni. Egyik sem órajel, egyik sem irány. Ez pl. Gray kódú kimenettel rendelkezik: Bővebben: Link. 600 impulzus/fordulat van megadva gyári adatként, valójában 2400 lépést lehet megkülönböztetni egy teljes fordulat alatt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |