Fórum témák
» Több friss téma |
Azt már az elején tudtam, hogy ez az ic nem csak egy eeprom, csak azt hittem, hogy bele van építve egy tokba, mint ahogyan a PIC-ekben is van belső eeprom.
Tegyél bele egy üreset, lehet helyre áll a béke. Mi van ha egyszerűen csak rossz volt a benne lévő.
Idézet: Lehet, hogy tudtad, csak nem ezt mondtad, ezert batorkodtam feltenni a provokativ kerdest. Ezt irtad:„Azt már az elején tudtam, hogy ez az ic nem csak egy eeprom” Idézet: „Egy MTV312MV64 típusú eeprom tartalmát szeretném törölni. Az említett eeprom egy LCD monitorban van, és a tünetek”
Igen, igazad van, elnézést a pontatlan fogalmazásért. A lényeg, hogy most már biztos, hogy a 24c16-os volt a hiba okozója. Majd veszek bele egy újat és akkor tökéletes lesz.
Köszi a segítséget.
Sziasztok!
Biztos buta lesz a kérdésem, de kitartóan keresgetek már egy ideje a válaszok után. Folyamatosan próbálkozom EPROM(UV) égetéssel C64-en egy -még gyerekkoromból megmaradt Promenade égetővel. Megy is rendesen 27C64A-val, de a problémám nem ez, hanem a Bankok kezelése. Most nem a C64 a lényeg hanem a következő: Vettem pár napja egy TL866CS égetőt és hozzá rendeltem W72c512-es EEPROM-ot. Két ok miatt, egy, hogy nem kelljen mindig lámpáznom a nullázáshoz, valamint gondoltam itt meg tudom oldani a problémám. Hát, nem. Hogy a csudában lehet a TL866-al (MiniPro - program) elérni az 512-es esetében a 8x64 k-os lapokat? Vagyis mindig csak 0000-FFFF-ig tudok írni rá - gondolom én ez az "első" 64 k. De miért nem tudom a többit címezni akár külön-külön is? Kellene építenem egy külön panelt ahol "kézzel" léptetem a kívánt Bank-ra az 512-est? Keresetem irodalmat de igazából valahogy olyat nem sikerült találnom amit megoldotta volna a kérdésem. Ezért is próbálkozom Nálatok.
Szia
A W27C512 egy 64kilobájtos EEPROM, a címtartománya 0x0000 tól 0xffff-ig tart, tehát ha 8db 64k-s bankot szeretnél égetni ahhoz nagyobb eeprom kell.
Húúúha, akkor azt hiszem én itt valamit nagyon benézek ebben a kérdésben.
Mondtam én hogy buta kérdés lehet belőle - elnézésetek kérem. Akkor ennek most ezen a vonalon fekszem neki. Igazából pár rajz zavart meg szerintem, amin több eprom van összekapcsolva és sematikusan ábrázolva... már értem. ...de ciki...
Valami félreértést érzek. Keveredik hozzászólásodban a kilobit és a kilobájt fogalma.
A 27C512 egy 64 kilobájtos EPROM, címtartománya 0000-FFFF. Ennyivel teljesen ki van használva mind az 512 kilobit.
Elgépelhetted, EPROM-ot szerettél volna írni, de EEPROM lett belőle.
Valóban, úgy van ahogy írtad, írjátok.
Teljesen megvezettem magam. Előbb kellett volna kérdeznem. Valószínűleg a C64-es lelke is belejátszott ebbe mert az egyszerre csak 8 kilobájtot "lát" és ahhoz kell "lapozni" hogy belegyömöszölődjön a RAM-ba. Innentől az agyam már csak a számokat látta az "512-tőt" és a "64-et" meg a "8-at". De már ebben sem vagyok biztos. Kezdem elölről a feladatmegoldást.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne azzal kapcsolatban, hogy az Xprog nevezetű programozó szerintetek tud olvasni L16 eeprom-ot (24l16) hogy ha az nem akkor melyik programozó képes erre? Nem csak erre az egyfajtára kellene, hanem olyanra lenne szükségem amelyik viszonylag sok EEPROM és MCU-t képes olvasni. Az autóiparba kellene... Köszönöm!!
A klón xprog kitünő választás az autóiparhoz, tudja a 24C16-ot írni/olvasni (próbáltam).
Már email sem tudok küldeni, állandóan visszadobálja a rendszer ...
Üdv.
Egy 96540 epromot szeretnék csupán kiolvasni, adatlapja szerint Q - Serial Data Output. Elég lenne tápot adnom, és ezen soros porton kiolvasni? Ahogy olvasgattam, ponyprog kell hozzá, de az ahhoz mellékelt hardverek 24Cxx-hez vannak, és nem tudom átazonosítani a lábakat - mert Madarász László Úr jelentősen leegyszerűsítette a kapcsolást , ha nekem az is elég lenne, nem kéne IC-t rendelnem....
A Ponyprog adapterei közül az SPI adapterre lesz szükséged. A 25XX EEprom -okkal összevetve megtalálod a lábak összerendelését is:
Vcc, Vss, HOLD azonos, a C megfelel az SCK -nak, a SI a D -nek, a SO a Q -nak, a WP a W -nek.
Sziasztok!
Eredetileg Pickit2-vel próbáltam 24C65-öt írni,olvasni,úgyhogy a Pickites topicból jöttem ide. Hp41C-nek:Vettem új IC-ket a Lurdy-ban (az csak nem kamu) de a PK2 ezekkel nem foglalkozik semmit sem. Kerítettem PK3-ast, abban benne van 24LC65,de az meg állandóan azon sír hogy a busz nem elfogadott.Adapter ugyan az,ugyan úgy. AUX helyett az LVP. Ez bezzeg nem cicóz, ír,olvas rendesen,de ez nem az enyém. Mit rontok el?
Köszönöm.
Továbbra is keresek 64K Epromokat, dip24 kivitelben.
Hello everybody!
Az lenne a kérdés ,hogy egy 25020 as eeprom kiolvasása során mindig más eredményt kapok.Egy két sorba más értékek jönnek. Nincs kiforrasztva,csipeszes megoldással próbálkozok .Ez attól van esetleg ,hogy nem jól érintkezik ?-( a clip a lábakkal) Valaki erre valamit tud mondani?--köszi!
Szia! -huha,,kezdő vagyok,nem tudom ez mit jelent,egy UPA usb-vel próbálom olvasni.
Csak azért gondolom h érintkezés ,mert nem is mindig olvassa,elég rosszul lehet rácsiptetni, nem is gyári már a forrasztás azt látni. Gondoltam kiforrasztom forrólevegőssel ,de elkezdett a lábak közt valami barnás vöröses anyag "feltörni", nem mertem tovább melegíteni,mikor visszahűlt ez az anyag is visszahúzodott.
Szia! Igen valószínű, hogy nem érintkezik rendesen. Ha nem mered kiforrasztni akkor a lábaira forrassz vékony rövid kanócokat.Ha úgy se jó akkor ki kell forrasztani mert bezavar valami körülötte.
Szia!Most már minden olvasásra ugyanazt írja, de szerintem tuti nem jót olvas valamiért, egy sor nem stimmel.(nullákat hoz,két napja ez a sor jó volt,többi sor értékeit variálta minden kiolvasáskor) Lábforrasztásokkal nem akarok babrálni,feladtam inkább....köszi azért.
Egyébként mi van ebben az eepromban ha nem titok?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |