Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EEPROM programozó kérdések
Lapozás: OK   19 / 26
(#) Zsiroskenyer válasza killbill hozzászólására (») Feb 4, 2018 /

Azt már az elején tudtam, hogy ez az ic nem csak egy eeprom, csak azt hittem, hogy bele van építve egy tokba, mint ahogyan a PIC-ekben is van belső eeprom.
(#) proba válasza Zsiroskenyer hozzászólására (») Feb 4, 2018 /

Tegyél bele egy üreset, lehet helyre áll a béke. Mi van ha egyszerűen csak rossz volt a benne lévő.
(#) killbill válasza Zsiroskenyer hozzászólására (») Feb 4, 2018 /

Idézet:
„Azt már az elején tudtam, hogy ez az ic nem csak egy eeprom”
Lehet, hogy tudtad, csak nem ezt mondtad, ezert batorkodtam feltenni a provokativ kerdest. Ezt irtad:
Idézet:
„Egy MTV312MV64 típusú eeprom tartalmát szeretném törölni. Az említett eeprom egy LCD monitorban van, és a tünetek”
(#) Zsiroskenyer válasza killbill hozzászólására (») Feb 4, 2018 /

Igen, igazad van, elnézést a pontatlan fogalmazásért. A lényeg, hogy most már biztos, hogy a 24c16-os volt a hiba okozója. Majd veszek bele egy újat és akkor tökéletes lesz.
Köszi a segítséget.
(#) STamás hozzászólása Feb 8, 2018 /

Sziasztok!

Biztos buta lesz a kérdésem, de kitartóan keresgetek már egy ideje a válaszok után.
Folyamatosan próbálkozom EPROM(UV) égetéssel C64-en egy -még gyerekkoromból megmaradt Promenade égetővel. Megy is rendesen 27C64A-val, de a problémám nem ez, hanem a Bankok kezelése.
Most nem a C64 a lényeg hanem a következő:

Vettem pár napja egy TL866CS égetőt és hozzá rendeltem W72c512-es EEPROM-ot.
Két ok miatt, egy, hogy nem kelljen mindig lámpáznom a nullázáshoz, valamint gondoltam itt meg tudom oldani a problémám.
Hát, nem.

Hogy a csudában lehet a TL866-al (MiniPro - program) elérni az 512-es esetében a 8x64 k-os lapokat? Vagyis mindig csak 0000-FFFF-ig tudok írni rá - gondolom én ez az "első" 64 k. De miért nem tudom a többit címezni akár külön-külön is?

Kellene építenem egy külön panelt ahol "kézzel" léptetem a kívánt Bank-ra az 512-est?

Keresetem irodalmat de igazából valahogy olyat nem sikerült találnom amit megoldotta volna a kérdésem.

Ezért is próbálkozom Nálatok.
(#) oxygen válasza STamás hozzászólására (») Feb 8, 2018 / 1

Szia

A W27C512 egy 64kilobájtos EEPROM, a címtartománya 0x0000 tól 0xffff-ig tart, tehát ha 8db 64k-s bankot szeretnél égetni ahhoz nagyobb eeprom kell.
(#) STamás válasza oxygen hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Húúúha, akkor azt hiszem én itt valamit nagyon benézek ebben a kérdésben.
Mondtam én hogy buta kérdés lehet belőle - elnézésetek kérem.

Akkor ennek most ezen a vonalon fekszem neki.
Igazából pár rajz zavart meg szerintem, amin több eprom van összekapcsolva és sematikusan ábrázolva... már értem.
...de ciki...
(#) nedudgi válasza STamás hozzászólására (») Feb 8, 2018 / 1

Valami félreértést érzek. Keveredik hozzászólásodban a kilobit és a kilobájt fogalma.
A 27C512 egy 64 kilobájtos EPROM, címtartománya 0000-FFFF. Ennyivel teljesen ki van használva mind az 512 kilobit.
(#) nedudgi válasza oxygen hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Elgépelhetted, EPROM-ot szerettél volna írni, de EEPROM lett belőle.
(#) STamás válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Valóban, úgy van ahogy írtad, írjátok.

Teljesen megvezettem magam. Előbb kellett volna kérdeznem.

Valószínűleg a C64-es lelke is belejátszott ebbe mert az egyszerre csak 8 kilobájtot "lát" és ahhoz kell "lapozni" hogy belegyömöszölődjön a RAM-ba.
Innentől az agyam már csak a számokat látta az "512-tőt" és a "64-et" meg a "8-at".
De már ebben sem vagyok biztos.

Kezdem elölről a feladatmegoldást.
(#) dolargaan válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

A W27C512 az kivételesen EEPROM.
(#) nedudgi válasza dolargaan hozzászólására (») Feb 9, 2018 /

Ezt benéztem.
(#) Atis2108 hozzászólása Feb 25, 2018 /

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne azzal kapcsolatban, hogy az Xprog nevezetű programozó szerintetek tud olvasni L16 eeprom-ot (24l16) hogy ha az nem akkor melyik programozó képes erre? Nem csak erre az egyfajtára kellene, hanem olyanra lenne szükségem amelyik viszonylag sok EEPROM és MCU-t képes olvasni. Az autóiparba kellene...

Köszönöm!!
(#) david10 válasza Atis2108 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

A klón xprog kitünő választás az autóiparhoz, tudja a 24C16-ot írni/olvasni (próbáltam).
(#) bigali hozzászólása Márc 16, 2018 /

64K-s epromot keresek
M27c64 vagy hasonló.
(#) nedudgi válasza bigali hozzászólására (») Márc 16, 2018 /

Ha eljössz érte, kaphatsz tőlem.
(#) bigali válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 16, 2018 /

mail ment a sys végű címre
(#) bigali válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 19, 2018 /

Már email sem tudok küldeni, állandóan visszadobálja a rendszer ...
(#) nedudgi válasza bigali hozzászólására (») Márc 19, 2018 /

Privát üzenetet küldj.
(#) Sinike hozzászólása Márc 28, 2018 /

Üdv.
Egy 96540 epromot szeretnék csupán kiolvasni, adatlapja szerint Q - Serial Data Output.
Elég lenne tápot adnom, és ezen soros porton kiolvasni?
Ahogy olvasgattam, ponyprog kell hozzá, de az ahhoz mellékelt hardverek 24Cxx-hez vannak, és nem tudom átazonosítani a lábakat - mert Madarász László Úr jelentősen leegyszerűsítette a kapcsolást , ha nekem az is elég lenne, nem kéne IC-t rendelnem....
(#) Hp41C válasza Sinike hozzászólására (») Márc 28, 2018 /

A Ponyprog adapterei közül az SPI adapterre lesz szükséged. A 25XX EEprom -okkal összevetve megtalálod a lábak összerendelését is:
Vcc, Vss, HOLD azonos, a C megfelel az SCK -nak, a SI a D -nek, a SO a Q -nak, a WP a W -nek.
(#) Sinike válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 28, 2018 /

THX!
(#) szines hozzászólása Ápr 14, 2018 /

Sziasztok!
Eredetileg Pickit2-vel próbáltam 24C65-öt írni,olvasni,úgyhogy a Pickites topicból jöttem ide.
Hp41C-nek:Vettem új IC-ket a Lurdy-ban (az csak nem kamu) de a PK2 ezekkel nem foglalkozik semmit sem.
Kerítettem PK3-ast, abban benne van 24LC65,de az meg állandóan azon sír hogy a busz nem elfogadott.Adapter ugyan az,ugyan úgy. AUX helyett az LVP.
Ez bezzeg nem cicóz, ír,olvas rendesen,de ez nem az enyém.
Mit rontok el?
(#) bigali válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /

Köszönöm.
Továbbra is keresek 64K Epromokat, dip24 kivitelben.
(#) atyaisten hozzászólása Jún 20, 2018 /

Hello everybody!

Az lenne a kérdés ,hogy egy 25020 as eeprom kiolvasása során mindig más eredményt kapok.Egy két sorba más értékek jönnek.
Nincs kiforrasztva,csipeszes megoldással próbálkozok .Ez attól van esetleg ,hogy nem jól érintkezik ?-( a clip a lábakkal)
Valaki erre valamit tud mondani?--köszi!
(#) Lucifer válasza atyaisten hozzászólására (») Jún 20, 2018 /

Tápszűrés van mellette rendesen?
(#) atyaisten válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 21, 2018 /

Szia! -huha,,kezdő vagyok,nem tudom ez mit jelent,egy UPA usb-vel próbálom olvasni.
Csak azért gondolom h érintkezés ,mert nem is mindig olvassa,elég rosszul lehet rácsiptetni, nem is gyári már a forrasztás azt látni. Gondoltam kiforrasztom forrólevegőssel ,de elkezdett a lábak közt valami barnás vöröses anyag "feltörni", nem mertem tovább melegíteni,mikor visszahűlt ez az anyag is visszahúzodott.
(#) molnarp válasza atyaisten hozzászólására (») Jún 21, 2018 /

Szia! Igen valószínű, hogy nem érintkezik rendesen. Ha nem mered kiforrasztni akkor a lábaira forrassz vékony rövid kanócokat.Ha úgy se jó akkor ki kell forrasztani mert bezavar valami körülötte.
(#) atyaisten válasza molnarp hozzászólására (») Jún 22, 2018 /

Szia!Most már minden olvasásra ugyanazt írja, de szerintem tuti nem jót olvas valamiért, egy sor nem stimmel.(nullákat hoz,két napja ez a sor jó volt,többi sor értékeit variálta minden kiolvasáskor) Lábforrasztásokkal nem akarok babrálni,feladtam inkább....köszi azért.
(#) molnarp válasza atyaisten hozzászólására (») Jún 22, 2018 /

Egyébként mi van ebben az eepromban ha nem titok?
Következő: »»   19 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem