Fórum témák
» Több friss téma |
Ettől féltem. Leállt a kazán. Ráadásul folyik az NTC-nél, amit cseréltek. De viszont szépen beindul.
Akkor előről. Colibri KK-E 15 éves cirkó. Q3RF rádiófrekvenciás szobatermosztát van hozzá. Van a lakásban WIFI , mobil és hordozható vonalas ikertelefon (2) ami kommunikál egymással. Két szobában le van zárva a radiátor, ami csak akkor nyit ki, ha fagyveszély van, ekkor keveredik a rendszerben lévő víz a hideggel. A szobatermosztát olyan helységben van, ahol a radiátor nem szabályozható. Ilyen körülmények között szokott leállni, teljesen váratlanul, 1, 2, 3 naponta
A cirkó melegvizes részét nem használjuk, le van zárva. Csak fűtésre használjuk.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2018
A panel talán ezen a képen jobban felismerhető és ezen az MKP kondenzátorok értékei csökkennek le és gyárilag X1 osztályút építenek be ami helyett X2-t kell beszerezni azonos értékkel. A szigetelő lakkozás ötletes megoldás de talán lepattintható a felületről és látható lesz az érték. A vízfolyást próbáld meg az NTC utánhúzásával megszüntetni vagyy csökkenteni amíg végleges javításra nem kerül sor. Az RF "fertőzésre" még nem volt példa de a Q3RF relés kimenetére, annak bizonytalan kapcsolására már igen. Nem mindig kapcsol vagy telepfüggő a működése. Ha nem lát rá egymásra a két egység az bizonytalanná teheti a kapcsolást.
Irtad, hogy "Lennie kell egy fehér nyomáskapcsolónak amire fehér vezetékek csatlakoznak, annak a kapcsainak feltöltött rendszernél zártnak kell lennie."
Ennek mi baja lehet még? Mert, hogy most ereszt a rendszer az NTC-nél, alacsony(0,3-0,5 atm) nyomásnál is még bekapcsol a gázégő. De viszont, mikor keveredik a rendszerben a radiátorok hideg (mikor kinyít) és meleg vize, éléggé megváltoztatja a nyomást (lecsökken) de ennél lejjebb nem megy. Fűtésnél meg van a 2 atm nyomás, ennél magasabbra már nem akarom emelni. Különben, általában jól működik a kazán, ha egy váratlan időpontban le nem áll piros jelzéssel. Ez akkor baj, ha nem vagyunk itthon, mert akkor teljesen kihül a lakás. Köszi a válaszaidat!!!
Az a minimális nyomás nem biztos, hogy működteti a nyomáskapcsolót. A probléma megoldásáról ITT olvashatsz.
Köszi, jobban becsavartam az NTC-t, már nem folyik.
Kaptam colibri (códja: 2180283) KK-E kazánhoz 3 db használt vezérlőpanelt, melyik a jó? 1. M001B, IC2: FW 002D 2. M001A, IC2: KMK-16C 3. CP02 REV 1.2, IC2: KMK-14A Jampert melyikre kell dugni?
Szép estét kívánok! Vaillant kondenzációs kazán hőcserélőt keresek - fűtés kör, a nagy dob- köszönöm előre is az ajánlatokat. BAZ megye előnyben.
Sziasztok! Vaillant kombi kazán a megengedett tartományba van feltöltve,de nyomja ki a vizet. Mi lehet a baj? Válaszokat köszönöm.
Első körben ellenőrizd a tágulási tartályban a nyomást!
Szisztok!A segítségeteket szeretném kérni!Nekünk egy Saunier Dual gáz kazánunk van.
0.8-1 bárra szoktam feltőlteni,most lett cserélve túlnyomó szelep ami 2 bárnál old le. és már 1.7 bárnál,ha 2,5-re van állítva a készülék már csepeg,sőt majdnem hogy csak folyik.2-re van állítva a készülék és annál feljebb nem is lehet,mert,elfolyik a víz és elmegy a nyomás.De így is elfolyik időközönként,elég sűrűn. Bocsánat,ha valamit nem tudtam leírni érthetően,de nem értek hozzá és ezért is szeretnék segítséget kérni. a válaszokat előrre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2018
Egy biztonsági szelep 2.5bar vagy 3baros...
Ha 1.7bar-nál csöpög, akkor az baj! (Az általános üzemi nyomás 1.6-1.8bar!) Valószínűleg a tágulási tartályodból elszökött a levegő, vagy kilukadt. A készülék korából adódik, h megadta magát...
Akkor lehetséges az,hogy nagyobb biztonsági szelep kell rá?
Amikor vettük a házat,akkor 2 báros volt rajta. És most tegnap vettem 2 báros biztonsági szelepet és ki cseréltem,lelégtelenítettem a radiátorokat,pótoltam a megfelelő víz mennyiséget,de ugyanolyan mint előtte volt. Beindítom és vagy megy,vagy hajnalban megint meg adja magát.
Bocsi ,de azt hol kell nézni,? Nem értek hozzá.
Húha.
Van autógumi légnyomás mérő otthon?
Nincs sajnos,de be tudom szerezni.
És mennyinek kell lennie a nyomásnak benne?
Az enyémnek pl.a burkolat alatt van jobb oldalt felűl.
A levegö nyomása feltöltött fütési rendszernél (1.6-1.8bar fütési viznyomás) a tartály nyomás 1.2bar.
Ki tudna nekem segiteni, akár e-mail-ben: isthort@freemail.hu
Kaptam colibri (códja: 2180283) KK-E kazánhoz 3 db használt vezérlőpanelt, melyik a jó bele? 1. M001B, IC2: FW 002D 2. M001A, IC2: KMK-16C 3. CP02 REV 1.2, IC2: KMK-14A Jampert melyikre kell dugni? Olyanok mint az R10022426 vezérlőpanel. Ez sehol sincs rajta. Csak úgy nem akarom kipróbálni, ne hogy több bajt okozzon.
Sajnálom a szerelőt, mert mikor itt van soha sem jelentkezik ez a hiba. (2,3 naponta teljesen váratlanul leáll piros jelzéssel)
Ha nem bírsz vele, du. elugorhatok?!
Akkor privátba küldj egy elérhetőséget!
Lehet, hogy most kinevettek, hogy ilyen hülyeséget írok. A rádiófrekvencia, ha mozgás van a lakásban jobban terjed. Mert vagy éjszaka vagy mikor nem vagyunk otthon akkor áll le a kazán.
Most azt vettem észre, hogy a termosztát (rf) már nem adta a jelet, hogy fűt, de a vevője továbbra is rövidzárban maradt, hogy fűtsön a kazán. Ezt még nem vettem észre. A vezérlőpanelokra tud mondani valaki valami? http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2151170.html#2151170 A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2018
Ha rákeresel erre a sorozatszámra akkor EZT találod, de a szakemberek jobban el tudnák mondani, hogy a Dég hogyan vette ezt át a Berettától, mármint ezt a vezérlő panel alkalmazását ebbe a gyártmányába. Az RF termosztátot talán úgy tudnád letesztelni a kommunikációs oldaláról, hogy közelebb viszed az adót a vevőhöz és megfigyeled, akkor hogyan viselkedik, hibázik e a működtetésben a kérdéses időintervallumban.
Sziasztok,
egy Saunier Duval Renova Star F 24 E BT kazánnal lenne az a problémám, hogy bár látszólag minden rendben van a készülék szerint (nyomás, hőmérséklet, nem ég/villog piros lámpa, a fűtés rendben van és rendesen ég a gáz meleg vízhez is), de mégis meleg víz alig jön a csapokból. A víz megeresztése után még rövid ideig jön normális hőmérséklettel, de nagyon hamar hidegre vált és úgy is marad. Amennyiben nem nyitom ki teljesen a meleg vizet, csak kicsit, akkor elfogadhatóbb hőmérsékletet ad, de közel se ideálisat. A kazánhoz közelebbi csapok esetén valamivel jobb a helyzet, bár ez lehet természetes. Illetve amikor hosszabb ideig nincs használva a meleg víz, akkor még egész forrót is tud adni egy ideig. Nem tudom, van-e összefüggés, hogy eddig is ingadozó tudott lenni, megnyitás után kis idővel egy pár másodpercig hidegre váltott a meleg, de aztán újra tartósan meleg volt. Ennek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, de lehet, a nagyobb problémát jelezte előre. (Nem rég vettem a lakást, így nem tudtam, újonnan milyen volt a kazán és a csőrendszer.) Lehet ezt orvosolni tisztítással, javítással vagy alkatrész csere inkább?
Helló! Azt hittem, hogy nem kell már többet írnom a hiba miatt. Áthelyeztem a termosztátot, mert eléggé takarta a vevőt a hűtő, közelebb tettem. Három napig rendesen ment a kazán. Végül csak leállt úgy, hogy levette a lángot (modulált?) a hőfokot még nem érte el amire be volt állítva a termosztát, még adta a jelet, hogy fűtsön, a keringtető szivattyú még ment sokáig, tovább, mint mikor akkor szokott, ha lekapcsol a termosztát. Eddig jó gondolom. Mikor a lángot újra indította volna, a zöld led 5-6 gyorsabb villogása után pirosra váltott és leállt.
A gáz minőségével nem lehet probléma?
Helló! Nem tudom, hogy merre laksz de ilyen hidegben ha a nyomáscsökkentőd és a mérőórád a szabadban van és a lakossági felhasználás is a település fogadó állomásának képességének határát is eléri, előfordulhat gáznyomás ellátási probléma.
Szia! Talán csak a vízszűrő lehet elkoszolódva de a HMV "tömegáram érzékelő"-vel is lehet probléma, hogy nem ad megfelelő jelet a vezérlő számára, ezért az nem engedi teljes terheléssel működtetni a főégőt (mert a HMV-nek prioritása van a fűtéssel szemben). A tömegáram érzékelő az turbinakerekes, hall jeladós alkatrész. Ebben a leírásban megtalálsz mindent ami fontos lehet a számodra a szereléshez ha szerelni akarsz. Vízkőoldóban áztatáshoz használhatsz expressz vízkőoldót (foszforsavat).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |