Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha egy eBay-es eladónak a terméke megérkezett és utána az értékelésemet ( + / semleges / - ) leadtam, az meg tudom-e változtatni később? Válaszokat előre is köszönöm.
Szia.
Nem tudod utána már megváltoztatni.
Az eladó meg kereset és ezt írta:
We can resend you a new one or refund you the payment, please make a choice. Can you revise the neutral feedback for me? Mintha arra utalna, hogy meg tudom változtatni.
Na akkor erre én is kíváncsi vagyok mert nekem még sehogy se sikerült megváltoztatni.
Nos itt valami ilyesmiről ír. Csak én nem tudok angolul, sajna.
A neutral/negatívot meglehet vàltoztatni, xinxcsillától vásároltam Passat kulcs házat, de nem jött meg, a határidő lejártakor caset nyitottam, utolsó nap megjött, 2 kulcsból 1 összekarcolva, egyikbe se lehetett az elektronikát beletenni, beletevéskor nyomta meg a gombokat, írtam az eladónak (hétfőn), szerda estéig semmi válasz, felmergelődtem, negativ feedback, 5 perc múlva (azt megjegyzem, nála éjfél után lehetett) jött az üzenet, hogy hogy képzelem ezt, másnak a munkahelyével játszom ... ... ... ... ... 30 soron át osztotta a semmit, füt, fát, bokrot mkndent megigért csak változtassam meg a feedbacket, ő küldött egy talán "feedback revision" form-ot (ha szeretnétek akkor megkeresem a pontos nevét) ami hasonlított arra amikor feedback-et adok, azt kitöltve megváltozott a feedback pozitívra.
Sziasztok!
Jó üzletnek tűnt ez a lipo 2S 2.2Ah 8C akksi Bővebben: Link, 7-9$-ért meg lehet szerezni. Kép alapján nagyobbnak tűnt, nem ellenőriztem a megadott méreteket. Amikor megérkezett, akkora, mint egy csoki, vagy egy nagyobb öngyújtó 8C van ráírva, tehát 16A-rel lehetne terhelni, 2A (1C) hatására melegszik a pakk, a feszültség is beesik 8.4V-ról 7.4V-ra... 1A-es terheléssel 360mAh-t szedtem ki, 2A-rel 300mAh körül. A cellák között is nagy a különbség, második merítésnél egyik cella 3.2V-on van terhelés közben, a másik 3.66V-on, tehát tudna nagyobb kapacitást is, de az egyik cella szinte döglött... Sebaj, ebből biztosan refund lesz. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
Szevasz!
A kici kínai vissza fog szólni, mert a 2200mAh kapacitás sem 1 sem 2C kisütőáramra, hanem jóval kevesebbre vonatkozik. Itt spec nem tudom, de autóakkunál C/20-ra van megadva, holott terheléskor kap az 8-10C-t is. De akkor nem is az a kapacitás! Ezzel a kapacitásméréssel nagy valószínűséggel nem leszel nyerő. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
Sziasztok!
AlieEpress-en rendeltem , sajnos az áru eltűnt valahol. Ami számomra kérdésként felmerült, a visszatérítés hogyan történik. Mivel nincs Alipay fiókom, bankkártyával fizettem. Az Ebayen tudom, ott a Paypal intézte a dolgokat eddig, de itt visszakapom a bankszámlára? , vagy jön a válasz , nincs Alipayem, és így jártam?
Meg lehet változtatni, én is belefutottam már. Megvan hogy hány pozitív eladás után lehet felülbírálatot kérni (egész magas szám) . Az eladó indítja, te meg ha úgy gondolod módosíthatod az értékelésed . Ami miatt féltem, azt az ígéretet adta, hogy újra küldi a szerkezetet, cserébe javítsak, de igencsak ki bízik a másikban jobban eset volt. De aztán jól zárult.
A cellák feszültségdriftje is bőven elég. Az egyik cellát 2A-rel terhelve melegedett rendesen, a másik cellát 4A-rel tudtam terhelni, az csak langyosodott. Lipo akkunál ha 8C van ráírva, az azt jelenti, hogy 8x2.2-rel (kb. 16A) lehet rövid (csúcsokban akár mp-ig) ideig terhelni. Ha a cella 2A-nál már megsül, és ejti a feszültséget, akkor 16A-nál lyukat éget az alatta levő asztallapba. A másik 30C-s 5.2Ah-s lipot nyugodtan terhelhetem 30-60A-rel is (akár folyamatosan), langyos sem lesz. Ez pedig az engedélyezett 30C helyett 10C körüli. Ettől a kicsitől is elvárnék 2-3C-t, vagyis 6A-t, de nem tudja még a 2A-t sem.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
Kuka szemét. Ha már a kapacitása sincs a közelében akkor nyílván a belső ellenállása sem annyi így jó hogy melegszik. Refundot kérnék jó szívvel.
Idézet: „A kici kínai vissza fog szólni, mert a 2200mAh kapacitás sem 1 sem 2C kisütőáramra, hanem jóval kevesebbre vonatkozik.” Akkor sem lehet közel 10x-es különbség azért gondolkozz már.
Jók lettek alatt mit értesz? Működhet de nem azokkal a paraméterekkel. Pl csatornaellenállás a közelében sincs a gyári értékekenek.
Lehet hogy értkelésnél valaki azt írja hogy ok működik de vedd figyelembe a legtöbb ilyen vevő pl csak 1A-en használ egy 20-30A-es fetet és észre sem veszi hogy pl mennyi a csatorna ellenállása. ebay-aliről mosfetet szerintem senki se vegyen. Volt olyan kínai fetem ami szimplán kikapcsol állapotban elkezdett füstölni. Katasztrófa hidd el a végén drágábbra jössz ki. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
Ezek azok a dolgok, amelyeket nem szabad távolkeletről rendelni.
Mit vártál? Mini reaktort? Köztudott, hogy az ilyen oldalakon lévő akkuk nagy hányada jó, ha a ráírt paraméter harmadát, negyedét tudja.
Azt vártam, ami a termék leírásában volt. Ez lipo akksi volt, nem lithium ion 18650 cella. Eddig 2db lipo-t rendeltem, tökéletesek voltak. Most, a 3. sajnos nem az. 7$-ért annyira mégsem olcsó. 20$-ért vettem 2S lipot 30C 5.2Ah, és tökéletes az elvárásaimnak, kapacitásban is, belső ellenállásban is! Ugyan ebből a márkából választottam kisebb kapacitásút, kisebb C értékűt. Nincs itt semmi gond. Kért az eladó videót/képet, küldtem neki. Visszautalja a pénzem, én meg kidobom a kukába az akksit. Ha nekem lenne 10000db ilyen akksim, és nem tudja a specifikációt, amit rámatricáztam, akkor fogom, és újramatricázom mindet a valós értékekkel. Ha sok benne a selejt, akkor pedig beszerzési áron elszórom, majdnem ingyen. Kell szelektálni az Ebay eladókat is, ha szemetet küldenek, szólni kell nekik.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
Idézet: Értem én, de az is köztudott, hogy az eBay-en lévő eladók kb. 80 % azt sem tudja, mit árul, egymástól lopják a leírásokat, fotókat. Tekintsd egyfajta zsákbamacskának. „Azt vártam, ami a termék leírásában volt.”
De a refund akkor is jogos! Akár zsákbamacska, akár nem! Egyébként eddig tényleg szuper lipo pakkokat kaptam, és ezért bizakodtam, különösen a ZOP márkában. De sebaj, szerintem csak ez az egy fajta pakkjuk sikerült rosszul, a nagyobb pakkjaik tényleg szuperek!
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
Nem is azt mondtam, hogy jogtalan a reafund. Arra próbáltam finoman utalni, hogy vannak dolgok, amiket az ember biztosabb forrásból szerez be.
Szevasz!
Én gondolkoztam... Megmondanád, hol állítottam, hogy jó az? Csak azt mondtam, jó eséllyel az első körben a kici kínai kifogásolni fogja a mérési metódust. Üdv: StMiklos
Hát, én nem 1A-n használnám... Ezért dobtam be a kérdést mielőtt rendeltem volna. Nagyon szépen köszönöm a segítsédedet!
Ez az a tanács, amit megfogadok. Köszönöm válaszod!
Sziasztok. Nemrégiben feltettem egy kérdést, amire nem tudtatok pontos választ adni.
A kérdés az volt, hogy ha egy eBay-es eladónak a terméke megérkezett és utána az értékelésemet ( + / semleges / - ) leadtam, az meg tudom-e változtatni később? Tehát kiderült a válasz: Ha a leadott értékelés (semleges / - ) nem tetszet az eladónak, ő kezdeményezhet egy újbóli, értékelés kérést az eBay-rendszerétől. (Persze ezt lelevelezitek az eladóval előtte, hogy meg tudja oldani a problémádat). Majd az eBay megkeres azzal, hogy valóban akarsz-e egy új értékelést adni, vagy visszautasítod az eladó kérését. Ha elfogadod, tehetsz egy új értékelést.
Ezt jó tudni. Igaz, eddig szerencsém volt, eddig csak pozitívot adhattam.
Sziasztok!
Rendelt már valaki NYÁK-ot az allpcb2016 ebay-es eladótól? Néhány napja leütöttem a kínálatát 10db 10x10cm-es nyák legyártására, de az ebay oldalán semmi lehetőséget nem találok arra, hogy hová és miként kellene feltölteni a Gerber fájlokat. Írtam neki levelet majd mégegyet, aztán egy harmadikat, de egyikre sem válaszolt. Azt látom, hogy többen rendeltek már tőle. Vajon ők hogy csinálták? Tud valaki tanácsot adni? A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
Mi lenne ha a hülye E-bay helyett direkt az oldalukra tolnad az egeredet allpcb.com.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |