Fórum témák
» Több friss téma |
Van a magnetronra rögzítve egy hőbomba... Első körben erre tippelek.
Többen is írtátok, meg máshol is olvasni ezt a "Veszélyes" mikró szerelést.
De akkor áruljátok el nekem, hogy működik? Amolyan Faraday kalitka? Merthogy a belső térben vannak szellőző lukak (meg a lámpának is) és a borításon is van amolyan szellőző rács kialakítva. Persze tudom, hogy az elektromágneses hullámok csakis egyenesen terjednek - de nem tud addig-addig pattogni a két fal közt, hogy egyszer csak kijöjjön? Ráadásul láttam egy mikrót régebben, ahol nem volt felcsavarozva a fedél, be lehetett látni a belsejébe, úgy használták. Valamint a közeli szervízben is láttam már, hogy leszerelt palásttal próbálgatták... Most akkor veszélyes, vagy nem?
Valamennyi mikrohullám ki jön persze belőle, de nem több mint mondjuk a
Wi-Fi routerből. Kivéve, ha közvetlenül a csupasz magnetron előtt szambázol, amit azért nem tanácsolnék.
Mondanám, hogy azok a lyukak nem véletlenül akkorák.
Meg hogy az ajtó is direkt nem tökéletesen záródik, hanem tökéletlenül...
Sziasztok!
Korábban már írtam itt egy Belling mikróval kapcsolatban. A mikrohullámú része azóta köszöni szépen jól van, viszont a fűtőszálak valamiért nem hajlandók menni. Sajnos időm szombatig nem lesz kimérni, hogy azokkal van-e a gond de gondoltam hátha van valami ötletetek mi szállhatott el. Ami biztos: -Elektronika átkapcsol hallani az indító reléjét a fűtésnek. -Előjel nem volt, egyszer csak nem izzanak fel, legutóbbi sütésnél még nem volt gond. -Légkeveréses módban melegszik a dolog de csak éppen hogy és a fűtőszálak ugyan úgy nem izzanak fel. Idézet: „De akkor áruljátok el nekem, hogy működik? Amolyan Faraday kalitka?”
Mi az a hőbomba? Hővédő kapcsoló? Ez oldott ki esetleg?
Igen, hővédő kapcsoló. Csak tipp, ha alkalmanként újra tud indulni a mikró arra a 15 másodpercre, amikor kihűl...
Mérés igazolta, fűtőszál szakadt. Mentségemre szóljon a spórolás szétkaptam és megjavítottam csak belül az érintkezőre volt ráégve egy tonna zsír..
Sziasztok. Ismét hozzátok fordulok ezúttal egy LG mikróval. A jelenség érdekes. Minden funkció megy. Grill fokozaton a felső két fűtőszál üzemel hibátlanul.
De, és itt kezdődik az a fránya de. Amint légkeveréses módba dobom mintha beszívott volna. Alsó fűtőszál megy, légkeverés megy, viszont mindegy, hogy hány fokra állítom csak egy pillanatra bekapcsolja a két felső szálat majd ki. Vár kicsit megint bekapcsolja pár másodpercre majd ki. Ezt teljesen hidegen is csinálja tehát nem a hőszenzor kapcsolgatja ki őket. Mi lehet ennek az oka? Ilyennel még nem találkoztam.
Méregettem kicsit. A két hőbomba működik tökéletesen. Ha a kondiról lehúzom a trafóra menő kábelt, akkor nem kapcsol ki. Ha visszakötöm, mostmár csak 2 másodpercig megy a mikró. Ez magnetron hiba ezek szerint?
Néha van, hogy 5 s-ig megy. Mindig akkor lövi le va biztonsági rendszer, miután felgerjedt a magnetron, legalábbis hang alapján erre tippelek.
Ja és a típusa nem qe-re, hanem gn-re végződik, tehát Samsung ce283gn
A hőbombát hogy mérted ki? Normál esetben multival nem lehet, hiszen csak melegen old ki... Esetleg lézeres hőmérővel figyelném mellette, az megoldás.
De ha már 2 másodpercnél kikapcsol, akkor az kizárva, annyi idő alatt nem tud felmelegedni!
Az inkább gomba, de írd úgy, hogy hőkapcsoló, az a biztos.
Igen, erre jutottam én is. Más ötlet? Elvileg egy ptc ellenállás figyeli a magnetron áramfelvételét. Ha az rossz, ugye szakadásba megy át? Mert ha igen, akkor ezt is kizárhatom.
Úgy megy tökéletesen a gép, ha a nagyfesz kondiról lehúzom a trafóról jövő vezetéket, nem old ki a védelem, nyilván azért, mert a nagyfesz kör kiesik. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2018
Üdvözlet Mindenkinek.
15 éves mikrónk sugárzása az ajtó üvegénél az egész felületen jelentősen megnőtt az előzőekhez viszonyitva,veszélyes mezőben mozog,még 5 cm távolságban is jelez a műszer.Évente párszor megmértem eddig,mindig jó volt,szinte minimumon állt a mutató,egy kis gyufásdoboznyi helyen volt közép tájon minimális jelzés. Máshol a mérő sehol sem jelez,csak az ajtó teljes üvegfelületén. Mi okozhatja ezt a hibát?Az ajtó nem árnyékol? Most ezt félretettem,egy másik mikro üzemel pillanatnyilag. Megköszönném,ha tudnátok valamit javasolni!
Miért kell a mikró előtt szorosan állni, amikor működik?
Még a végén 0,01 fokkal megnő a has bőrének hőmérséklete.
Arra nem gondoltál, hogy a mérőműszer öregszik?
A műszer a cserére beállitott mikrón semmilyen sugárzást nem mért,sem a barátom mikróján sem.Ugyhogy gondolom a műszer jó.A linearitása nem tudom milyen.A mérés egyszerűen -teljes teljesitmény-egy pohár viz.Ha rossz lenne,minden jó mikrón is sugárzást mérne a logika szerint.De köszönöm a tippet.
Csak közlöm a fejleményeket a tányérforgató motor ügyében. Megjött az ebay-ről, beszereltem az újat és minden OK. Aztán szétszedtem a régit, úgy látom ez egy egyszerű aszinkron motor, mágneses korong forgórész, körülötte hajszáldrótból tekercs. Ez a tekercs van kivezetve a két lapos dugvéghez, az egyikről eltűnt, gondolom valami rövidzárlat miatt elfüstölhetett. A tekercsborítást megbontani nem akartam, hajszáldrót operációban nincs gyakorlatom...
Mindenesetre nekem (mint laikusnak...) érdekes, hogy ebbe a hajszáldrót-tekercsbe megy a 220 V.
Épp azért bírja, mert "hajszál"; nagy az ellenállása, igen kicsi az árama. Nyugodtan bontsd meg,- kárt már nem csinálhatsz-, nézd meg nagyítóval, és még akár javíthatod is. Nem számít, ha 10-20 mm-rel rövidebb lesz a drót a tekercsen (lesz tartalékod).
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2018
Csak szinkron motor, indító mechanikával. Véletlen szerűen indul jobbra, vagy balra.
Ja, lehet rajta gyakorolni.
Veszíteni tényleg nem lehet, legfeljebb némi "pepecselést". Az szívás, ha az alsó szál szakadt meg. Mert akkor több a "pepecselés"
Üdvözletem!
Kb 20 éves mikróban meghalt a magnetron, és a nagyfesz bizti is. Kicseréltem mindkettőt, és megy is félig meddig, míg túl nem melegszik szerintem, mert ha sokáig üzemel, akkor kiold a hőmegszakító. Ha visszahűlt, ismét működik. Kérdésem az volna, a magnetronok közt van teljesítménybeli eltérés? Mert ha arra gondolok, hogy a gyári magnetron ami benne volt (azt hiszem) 850W -os, nyilván a trafó is ehez van méretezve. De tegyük fel, hogy a használt magnetron amit beletetem, az csak 700W pl (ez volt ingyér), és emiatt túlmelegszik. Tehát nem gyári belevalót tettem bele. Mennyire melegedhet egyébként? Mert kb 2 perc után már elég forró a fémrésze. A hűtőventillátor az teker maximumon, szóval hűtés is megvan, és a légutak is tiszták. A másik elméletem, hogy a hőkioldó (NT101) lenne elöregedve, és mondjuk már kissebb hőfokon is kikapcsol? Érdemes lehet bepróbálkozni még egy hőkapcsoló cserével? Vagy nyugodjak bele, hogy 5-10 perc üzemidőt bír, aztán várni kell a visszahűlésre?
A trafó határozza meg a teljesítményt. Ha az túl nagy akkor biza azért melegszik.
Kisebb magnetronnál előfordulhat. Inkább nagyobb teljesítményű magnetront érdemes kisebb trafóhoz abból tuti nem lesz gond.
Persze-persze, csak épp nem volt miből válogatni, ez lett, variálni megy nem tudok rajta...
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2018
Szia!
A kisebb teljesítményű magnetronnál a kondenzátor kapacitása is kisebb, megpróbálhatod azt is kisebbre cserélni. Üdv.: István
Meglátom mit tehetek, addig míg nem lesz, használom így...
Sziasztok szakik! A fotón látható kis motort honnan lehetne beszerezni? Ez egy mikrohullámú sütő tányérforgató motorja. A segítséget előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |