Fórum témák
» Több friss téma |
Micsoda fejtörő kérdések. Mondjuk én simán elbukok.
De látom átment a dolog fotózásos témakörbe. Nem mindenki született fotósnak, vagy nem is akar azzá válni. Ahogy engem meg a számítógépes- és új műanyagvilág nem fog meg, és nem is érdekel. Ez ilyen. -De ha már fotózás, akkor elég szépen kezdek ráállni a makro-s képek készítésére is. Nem, nem hozok példát. Vagy de? Gondoltam, nincs a témához illő, de talán mégiscsak. Mi ez? Könnyű lesz, meg árulkodó jelek is vannak. Volt már itt az oldalon. Hülye vagy Peti. A kép címe is árulkodik. Kell nekem minden fotónak nevet adni. Tessék, engem meg ennyire is érdekel a fotózás. Na de jól van, nem offolom (vagy minek is híjják) szét a topic-ot. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2018
Ez egy szépen oxidálódó izé (párás környezet?). Mindegy mi ez, mert úgyis kinyiffan hamarosan emiatt.
Utastér világítás, a hozzátartozó késleltetővel.
Túl hamar elárultad.
Itt a pont Tibinél.
"Utastér világítás, a hozzátartozó késleltetővel." Ami nem működött, ezért ide is hoztam a témát, mit tegyek. Megoldottam 1-2 alkatrész cserével. Köszönet! -A környezet nem párás. Jó ideje vizet se látott a jármű.
Köszi! De nem ezért hoztam amúgy. Csak kiakaszt mikor felesleges vitákat olvasok/hallok.
Ha meg már jött a téma, rátettem egy lapáttal.
Inkább egy kis OFF, mint szólni valakinek, hogy a feltett fénykép a szintén OFF "játékában" szinten aluli minőségű. Peace!
Sziasztok, nem rég hozzám került egy rossz videoseven monitor, ezért szétszedtem, azt szeretném kérdezni hogy valakinek nincs infója a benne talált tápegységről? Próbáltam rá googlezni de semmi hasznosat nem találtam, fel szeretném éleszteni és más áramkörökhöz felhasználni tápként.
Hali!
Ez nem 230V-os táp, hanem kb 12-20v-ról csinál nagyfeszt a háttérvilágízás csövekhez. Mi másra szeretnéd használni? Villanypásztorhoz gyenge Ha fel akarod térképezni akkor a benne található chip-re guglizz rá. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2018
Helo, tudom hogy nem 230 voltos külső tápos monitor volt, a chipre is ragoogliztam, egy alap kapcsolást találtam a leirásában de annak nincs sok köze a lefotózott panel kapcsolásához, probáltam hasonlóságokat keresni, de csak az IC, meg a trafók stimmeltek
Ha az akkor nem hiszem, hogy egy idei autóból való!
Sziasztok.
Tudom hogy ez egy ilyen: "Hány éves a kapitány" kérdés lesz de azért nekifutok, hátha... Hozzám került két ilyen vércukormérő . Amin gondolkodom, hogy a kijelzöjét vajon meg lehet e hajtani "egyszerűen"? Vagy álltalában nagyon nagyon cél IC-k vannak benne? Gondoltam ki lehetne belőle hozni egy hőmérős órát! A cukorszint helye a hőmérséklet kijelzés a dátum meg idő pedig adja magát!
Milyen MCU van benne? Lehet, hogy elég átprogramozni. Találkoztam már ilyennel. Ebben például STM32 MCU van. Szépen kivezetett programozó (SWD) pontokkal, átlátható kapcsolással. Csak át kellett programozni.
Hello! Segítséget kérnék egy 8 lábú ic azonosításában. Eszköz egy e-cigi egyetlen ic-je 2db led-el
(plusz a ledekhez tartozó ellenállásal). Felirat: S080B. Mi a pontos szerepe/feladata? Esetleg ha ez purcant ki mivel tudom lecserélni? (akku teszt alatt)Sajnos a fotózás nem az asztalom. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2018
Sziasztok!
Ilyen motor valakinek? Orion mini hifi deck!
Hello! Most akkor mi a kérdés? Hogy ez milyen alkatrész?
Sziasztok!
Egy infra-paplan vezérlő elektronikájában lévő IC-t szeretném kicserélni, de nem sikerült beazonosítanom, így beszerzési forrást se fellelni. Ebben kérnék segítséget. A tokozás alján ez található (a tetején semmi nincs): C4AKB 126SNSZ06 Köszönöm, Tamás A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2018
Fényképezd le az IC környezetét, a teljes panelt, alkatrész és forrasztási oldal felöl is, hátha okosabbak leszünk.
Helo.
A másik oldalon lévő számokat kéne keresgélni de ez még akár egy mikrokontroller is lehet.
Sajnos a másik oldalon nincs felirat, gondolom szándékosan nem került rá.
Lefotóztam mindkét oldalt. Gyártó: http://slimmingequipments.com/product/186.html Köszi a segítséget A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2018
Viszont a panelon rajta van, hogy amit kivettél, az egy CPU.
Tehát hiába tudod a típusát, a rajta lévő program nélkül semmire nem mész. Ellenben ha tudsz programozni, és tudod, hogy mit kell csinálnia, akkor a táplábak helyzete alapján tudsz hozzá keresni megfelelő mikrokontrollert. Egyébként sanszos, hogy valamilyen PIC16-os lesz. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2018
A készülék működését ismerem, de sajnos a programozással nem tudnék megküzdeni.
Köszi a segítséget, szerintem akkor feladom, marad egy új készülék beszerzése.
Miből következtettél a CPU hibára? Elsődlegesen a tápot és az órajel meglétét kellene vizsgálni. Elég ritka a CPU hiba - hacsak nem tettek bele üzemidő számlálást, ami letiltja egy idő után...
Valószínűleg nem PIC lesz az. 26-os és 27-es lábra megy a kristály, 1, 2, 3, 4-es lábakon pedig tápfeszültség/GND van, 28-as lábakon lévő ellenállás - kondenzátor páros pedig a bekapcsoláskori reset-et biztosíthatják. Talán.
Az ellenállásokon, a kristályon és az elektrolit kondikon kívül minden cserélve lett. A relék is rendben működtek, de azért cserélve lett. A készülék rendben bekapcsol, a kijelzőkön is minden működik, be lehet állítani a kívánt hőmérsékletet és üzemidőt is. Az üzemidő program is rendben működik, lekapcsol rendben ha lejár a beállított üzemidő. A beállított program (hőmérséklet, idő) indításakor viszont elmarad a relé kattanás és a két kijelzőn is csak "EE" villog.
Korábban a készülékhez kapcsolható infra-paplan egyik kábele teljesen elszakadt (4 vezeték) és helytelenül sorrendben lett visszakötve ami zárlatot okozott... relék hevesen elkezdtek kattogni... egy ideig, majd azóta ez a hibajelenség áll fenn.
Hello! Ha ez így viselkedik, akkor feltehetően a hőérzékelőt hiányolja, ezért nem kapcsolja be a relét. Vagy is processzor működik. Vagy a hőérzékelő szakadt/zárlatos, vagy a hőérzékelő bemenete pusztult meg a cserékkel. A kvarc alapján egy PIC16F57-es lehet benne. De ha így is van, sokra nem mész, mert a fuse bit "beégetésével", szinte biztos hogy a programot nem engedik kiolvasni. Így másikba sem lehet beírni..
De ezeket csak hasra ütésből mondom, illetve az infóid alapján, mert a készüléket magát nem ismerem. Mivel két oldala van a dolognak, próbáld meg összehasonlítani a két érzékelő ellenállását.
Jó napot mindenkinek!
Van egy noteszből kiszedett nem működő noname számológépem, amiben van egy kis piros csep alakú kétlábú izé. Azt szeretném megtudni, hogy kondenzátor vagy dióda és hogy mi a szerepe? Köszönöm a válaszokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |