Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Jól néz ki! A T3, T6-at elég 22 K/W-tal hűtened Bővebben: Link.
Köszönöm szépen!
Körülbelül mekkora teljesítmény lehetne kivehető belőle?
Egy alkatrész listát tudnál írni nekem?
Figyelj meg ne csináljam? A tervből 5 perc alatt ki lehet írni. Ennyire lusta ne legyél már.
Elnézést! Azt hittem van valahol, csak én nem találtam meg.
Elkészült a nyák!
Ma megyek vásárolni és lenne egy olyan kérdésem, hogy szükséges-e lágyindítót készítenem? A trafó adatai: 2x32V AC Max. 300w A mellékelt lágyindítót tervezem megépíteni, ha szükséges.
300 W-hoz általában nem kell lágyindító.
Mielőtt rááldoznám a pénzt lenne még egy kérdésem, hátha valakinek van tapasztalata. Egy 7293as IC-hez képest milyen teljesítményt nyújthat a kapcsolás? Ugyan azon táp mellett.
A teljesítményt a tápfeszültség és az impedancia határozza meg. E kettőből adódik egy áram, amit a tápegységnek tudni kell szolgáltatnia, illetve egy adott hőmennyiség, amit el kell tudni vezetni a környezet felé.
Tehát ha a veszteségektől eltekintünk, akkor adott tápfeszültség és impedancia esetén csak egy adott teljesítményt lehet elérni. Az ST151 a TDA-hoz képest inkább a tartalékaiban ígér előnyöket. Sokkal több félvezetőn oszlik el az áram, ezért kevésbé kritikus az egyes elemek terhelése. Ráadásul a feszültség növelésével jelentősen növelhető a teljesítmény is -ha ez szükséges-.
Sziasztok.
Az alábbi tervet készítgetem. Mekkora ellenállású pótmétert rakhatok hangerőnek? Van 22k-s és 50k-s potméterem.
Elfelejtettem szigetelőt venni a tranzisztorok alá.
Anélkül ne próbáljam ki, ugye? És a 0R33 ellenállások helyett 3R3-at kaptam. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2018
Szigetelő nélkül semmiképp ne. Az ellenállásról annyit hogy 0,33R-os kell neked, és te elvileg 3,3R-ost kaptál. De mérj rá az a biztos.
Ravettem magam es atugrottam a szomszed varosba. Az ellenallast 0R39re csereltem es szereztem szigetelot is. Mar csak a beultetes es az elesztes var.
Sikeresen beültettem mindent.
Rá tudnátok nézni, hogy a kék trimmer potmétert a megfelelő állásba tekertem-e az élesztéshez? Bárhogy mérem 0 Ohm. Ha jól tudom teljes vezetésre kell állítani. Még egy olyan lenne, hogy az élesztéshez és az első teszthez elég ha a 2 jobb oldali végtranzisztor párt ültetem csak be?
Szia jól tudod tekerd max állásba,de az élesztés szabályait betartani,izzót rakni a primer körbe sorosan,ha baj van megvédi a félvezetőket.
És igen 1 párral is próbálhatod.A bordát pedig a tranzisztor felcsavarozása után sipoltasd ki nehogy átvezessenek a tranzisztorok. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2018
Trimmer 900 Ohm körül. Izzó pipa. 10 Ohm ellenállások a tápágakban. Mindjárt próba.
Mit mérjek így elsőként? A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2018
A kimeneti dc feszt,és a nyugalmit az emittereken mérve.Én 10mV állitottam be az én példányaimon.És mérd mindegyiken.
És a bemenetet zárd rövidre. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2018
Kimeneti DC -17mV
Az emitter ellenallasokon viszont nem merek semmit.
A műszered legyen az emittel ellenállások kapcsain a műszered egkissebb feszültség mérésre kapcsolva és 3-5mili volt feszültséget állíts be első lépésként a kék trimmer tekergetésével.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2018
Csak azon az ellenálláson tudsz mérni, ahol van tranzisztor. A többin nincs áram.
Mekkora igazságod van,teljesen elfelejtettem hogy csak 1-1 végtranzisztor van bent.
Bocsi a rossz információért Cannon.
Egyik emitter -5.2, a masik 5.3mV. Kimenet 18mV DC.
Nem mertem az elobb nagyon tekergetni a trimmert, az volt a baj. Kovetkezo lepeskent tavolitsam el a 10 Ohmot, vagy mit tegyek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |