Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   132 / 2208
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Egyébként anno még a forrléces feketére mázolt kimenőt használtam először, és az volt a legjobb. De csak 1 db van belőle már. A későbbiek (köztük a sztereó Pacsirta kimenői ECL86-hoz) sokkal gyatrábbak voltak.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Majd akkor meghallgatjuk ezek mit tudnak. Most sírok az EL156-ok miatt.
(#) djhans hozzászólása Ápr 28, 2008
Szerintem két GU50 is PP-ben röhögve letolja a 100wattot. Jó minőségben meg az 50-et.
(#) burgdavid válasza djhans hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Ezek azok a kimenők amik tőlem származnak?
(#) djhans válasza burgdavid hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Az egyik Tőled, a máskat, a párját köbzoli adta. Igaz az áttétel alapján 5ohmra illeszti a pcl86-ot.
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Ezt mondom én is Meg ilyet könnyebb beszerezni és sokáig lesz még. Meg occccsó Az alu sapekokat leszeded majd?
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Hja, hogy ne lássák, hogy úgy széthajtottad, hogy már gázos, mi?
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 28, 2008
A kapcsolás megvan már? Gondolom PP. Hány wattot veszel ki belőlük?
(#) bfreak hozzászólása Ápr 28, 2008
Üdv mindenkinek!
Én csöves tv-kel szórakozgatok de a kérdésem szerintem itt is helytálló:
azt hogy tudom megnézni hogy egy cső működik-e?
azon kívül hogy beszerelem valamibe, csak mert van egy csomó csövem és nem tudom h működnek-e
előre is köszönöm
(#) bfreak válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Köszönöm szépen!

és az vajon mindegy hogy hány volttal próbálom, mármint egyenárammal, mert adapterem 75 voltig van
(#) EcoPityu válasza djhans hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Szép cső! De ritkaság, belső felépítésre akkora lehet, mint a PL519, vagy a 6P45Sz, bele lehetne szeretni, de ha megépítenéd pp-ben, és csak egy cső beadja a kulcsot, dobhatod ki mind a négyet. Akkor már inkább a 6P, vagy a GU, bból van még dögivel. Én PL519-el 120w-osat csináltam annó APX kimenővel... pedig annak az anóddisszipációja csak 40w. 6P-nek 45w.
Ha valaki értene az üvegmegmunkáláshoz, és lenne vákumozó berendezése, meg getter anyaga, a legrondább csőből is istent faraghatna...
(#) kocos hozzászólása Ápr 29, 2008
Na most már tényleg elkezdek trafót gyártani, nem csak a számat jártatom 9cm2-es magom van hálózatinak ( EI92). Ezzel sztem 60 wattot bőven tudok kiszedni a secunder oldalon, és az erősítőben lévő 6 cső teljesítményigénye, erősen felkerekítve 60 watt.
Néztem az EAG AE233 (AE210) hálózati trafó adatait! Ez is 9,2 cm2-re van tekerve ( igaz M74-es mag ), 60 Watt teljesítményfelvétel van megadva, és a tekercsadatok : primer 2x572 menet 0.35 -ös huzalból ( ez nekem azért jó, mert 0.35-ösöm van 10 kiló ) Bár képlettel számolva nekem kicsit több jött ki, 1439 menet, mondjuk 230 voltra számolva. A secundert is 0.35-tel tekerem, az biztos bírja ( meg ilyen van ), kérdés, hoyg beleférek-e az ablakba. primerrel, anódtekerccsel elvileg igen, a fűtés már necces, az max megy külön trafóra 16 watt összesen, Ei60-as vasam meg van 40 kiló
0.8 Teslával számoltam a gerjezstést! A Huzalátmérőket még mindig nem tudom kiszámolni, mert nem tudom honnan kapom meg adott trafóhoz az áramsűrűséget, úgyhogy az marad táblázatból ( meg 0.35, mert ugye az van )
Úgyhogy lépek tekerni
(#) Müszi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Idézet:
„Aztán az első megnézed a csövit,nem e fehéredett ki belül,ha igen kuka,mert törött,vagy repedt.”

Ha kifehéredett, akkor Müszi Gyűjteményében a helye
(#) bfreak hozzászólása Ápr 29, 2008
Na ilyen csöveim vannak:
TUGSRAM
EF80
EF83
ECH84
PCC189
PCF80
PY88
PL500

Segítséget kérnék ugyanis sehol se találok hozzájuk katalógust, és a fűtést szeretném megkeresni rajtuk

Előre is köszönöm
(#) MrBrown válasza bfreak hozzászólására (») Ápr 29, 2008
(#) bfreak válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Nagyon szépen köszönöm!
(#) djhans válasza bfreak hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Vagy ezt
(#) djhans hozzászólása Ápr 29, 2008
:bummafejbe: Pakolás közben kinyírtam egy el84-et.
(#) Müszi válasza djhans hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Az erősítődben? az nagyon rossz.
Hogy sikerült? Nálam egy baleset folytán egy ECC85-ös és 3db EL84 tőbe eltört. Szidtam rendesen magam
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Tuti hogy azzal a láncfűrésszel csináltad.
(#) djhans válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Leesett és letört a szívócsonk a tetejéről
(#) kocos hozzászólása Ápr 29, 2008
Na tekertem :
Bővebben: Link

Bővebben: Link

Elég sötét képek
Még talán egy kis áramú fűtés elfér rajta a varázszsemeknek, de az El84-eknek, és Ef86-oknak sztem külön fűtéstrafót kell készíteni
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Akkor mit szólsz ehhez, amit csatoltam? A veteményes kertben találtam az eper között ... Valami trioda-pentoda volt (sztem ECL86 )
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Ez egy őskövület. Megette az idő vasfoga.
(#) dxzo4z válasza kocos hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Nem vészes! Kis szappanos víz, bambis üvegbe bele, levegőt tüdővel kiszippant, és ha a fűtés nem szakadt, mehet vissza az erősítőbe!
(#) Müszi hozzászólása Ápr 29, 2008
Sziasztok!

Egy sztereó GU-50 SE-t szeretnék készíteni, és szükségem lenne néhány infóra.
Többen említettétek hogy nem jó az elektroncső oldalon található kapcsrajz.

- Tudnátok egy "bevált" rajzot adni?
- A meghajtást elintézhetem egy ECC85-tel?
- A hálótrafó mekkora teljesítményű legyen?

üdv.: Müszi
(#) sturbi hozzászólása Ápr 29, 2008
Én is összekaptam magam és szétszedtem 6db képkimenőt (EI 66 B majdnem). Kettőt megtekertem hangkimenőnek, de csak 3*600 menetig tartott a türelmem 0,23-assal (még gyakorolnom kell, eredetileg 2400-at akartam) (már mindegy, 6C19P triódához jó lesz SE-ben kb. 2,5 W.) Szekunder 2*64 me. 0,5-ös párhuzamban.
Kipróbáltam őket PCL 86 SE-ben, nagyon szép hangja van (lényegesen jobb a gyári TV trafóknál). Érdekes, hogy az épkézláb formájú 100 Hz-es színuszhoz ki kellett venni a légrést, sőt fával össze kellett ütögetni a lemezeket (persze így is van légrés, csak sokkal kisebb, mintha beleraknák egy 0,1 mm-es papírt).
A felszabaduló SM 74-ek 6C41C SE-hez lesznek felhasználva, a PCL-t meg vagy visszacsatolom vagy tekerek mégegy pár kimenőt 2400 menettel képkimenő vasra. Eddigi tapasztalataim alapján ennyi körül lesz a legjobb hangja, jó frekimenettel úgy, hogy nem kell a kimenőről visszacstolni.
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Néhai nagyanyám régen a virágoskertbe "csavarta be" a kiégett izzókat. Az egyik műveletnél nem igazán volt puha a talaj, és eltört. Szegény, hetekig nem tudott rendesen fogni a kezével. És leszokott erről, sőt a meglévőket is kikukázta.
(#) Imi65 válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Mi nem mondtuk, hogy az a rajz nem jó.
Természetesen, jó az ECC85 is, de akkor a munkapontokat be kell állítanod.
A hálózati trafódnak fedeznie kell a csövek fűtőteljesítményét, és az anódteljesítményét. Erre számolj még rá valamennyi tartalékot.
(#) Müszi válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 29, 2008
Konkrétan mit kéne módosítani, hogy ECC85-öst használhassak?
100VA-es trafó elég neki sztereóban?
Következő: »»   132 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem