Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Hobbi NYÁK készítésekhez mi a minimális lézer teljesítmény?
A szenet nem lehet égetni? Érdekes akkor a kazánban mit égetsz el mikor fűtesz? Mikor lézerrel vasat vágnak, az olvadékot ott is levegővel, sőt van hogy valamilyen egyéb gázzal fújatják ki.
Három éves hozzászólásra kezded "osztani az észt"?
Ettől persze még lehet igazad
Melyik CO2 lézer csövet érdemes megvenni, a 30W -os fém tükörtartósat vagy a 40W -os üveg végű csövet? Körülbelül egy árban vannak.
Helló. Attól függ hogy akarod csinálni. Én most ezzel szemezem: Bővebben: Link
1.11.45 től érdekes nekünk.
Sziasztok! Erről mi a véleményetek? Igaz, csak gravírozó.
Nekem kellene egy program amivel meg tervezhetem a ki vágni kívánt mintát.
Aspire -Artcam-Fusion360 ..
Ha maximum 38mm átmérőjű dolgokat akarsz gravírozni vele, arra megfelelő lehet.
Nagy valószínűséggel cd meghajtó mechanika mozgatja az asztalt ennél is, gyors mozgásokat ne várj el tőle. Helyedben egy 2-3w körüli x, y tengelyen bordás szíjjal vezéreltet vásárolnék.
Köszi az infót! 1W-os UV ledem van azzal már kísérletezgettem, de valójában keveslettem. Nem tudom melyik az szín/frekvencia tartomány, amelyik a leghatékonyabb?
Srácok mekkora lézer dióda kellene ahhoz, hogy papírra tudjak vonalakat húzni, de úgy, hogy még a papírt nem égetné át. Vékony vonalak kellenek.
Ez a papírra való rajzolgatás is veszélyes lehet? Köszi előre is a segítséget.
1W ha csak rajzolni akarsz ,de ez függ a gép sebességétől is ha lassú akkor akár 100mW is elég lehet ..
Ez is veszélyes nagyon? Vagy ez azért még könnyen kezelhető?
Mire gondolsz ? Mitől lenne veszélyes ?
Mármint a szemre, hogy ehhez is kell szemüveget használni mikor működik?
Ajánlott a szemüveg teljesítménytől függetlenül .
Sziasztok!
Lézeres gravírozógépet szeretnék venni. Szerintetek a 10w az alég? Fára fémre üvegre szeretném használni, valamint fából alakzatokat formákat kivágni. Mit javasoltok, illetve hol vegyek szerintetek? Persze nem 1.5 millióért. Megmunkálható terület elég lenne kb 20*20 cm Köszönöm ha segitetek.
Az ebay kertesőjébe írd be hogy laser engraver ,és válogass . Fára bármelyik jó lesz de fémre üvegre egyik sem (max segédanyaggal csempére)
Idézet: „nagy távolságra eljuttatható fényforrást építenék . kb 70-100 km” Ma már bármilyen fényforrást (akár egy zseblámpát is) könnyű eljuttatni 100km re ,ha nincs autód szólj egy haverodnak aki elviszi ... A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2018
Azt, hogy felejtsd el. Hogyan biztosítod, hogy abban a 100km-es távban senki ne tartózkodjon amíg működik a lézer? Van pénzed arra, hogy fizesd a betévedt embernek a vakvezető kutya eltartását?
Arról nem is beszélve, hogy semmilyen célt nem írtál. Csak fénymorzét akarsz csinálni vagy valami komolyabb a cél? Milyen hullámhosszon működne? Ha Idézet: szeretnél akkor fogj egy zseblámpát és add fel postán az ország túlsó végére. „nagy távolságra eljuttatható fényforrást” Viccet félretéve, a korom sötét éjszakában egy gyertyaláng is kilométerekről látszik. Idézet: „kb 70-100 km levegőben való "átvilágításra" szeretnék egy frankó lézert. Mit javasoltok? Köszi előre is.” Vagy mobiltelefon, ha pont távközlési célra kell?
Elég lesz az 5 mW-nak is. 100 km-en 1° "mellélövés" a cél közelében kb. 1,75 km eltérést okoz. A forrás és a cél között nem lehet semmilyen akadály. A levegő optikai tulajdonságai miatt és a lézerfény tökéletlensége miatt sok eredményre nem lehet számítani. A levegő és az abban úszó szennyeződés mindenképpen szétszórja a sugarat, legyen az bármilyen tökéletes is. Azt is vedd figyelembe, hogy a 100 km hosszon fénylő sugár mások figyelmét is fel fogja kelteni.
A távolságot kompromisszumokkal át lehet lőni de a kérdés az, hogy a vevő oldalon mivel akarod érzékelni a sugarat.
van egy frankó medece jellegű terep ahol menet közben nincs semmi csak a felület ahonnan indul és a hegy! teteje
nevetni nem fontos majd a végén. Adott 3 pont amit ha össze tudsz a felületen kötni egy egyenessel akkor a három pont egy vonalban található. ha a felület vagyis a Föld gömb alakú akkor ezt a három pontot egyenessel nem tudom összekötni
A felülettől vett magasság 200 és 800 méter igy ott már lényegesen kevesebb a pára tudom és tisztában vagyok ezekkel .
a vevő oldalon elegendő egy "megfigyelés vagy fényképező a kettő között van egy pontos magasságpontokkal rendelkező telep igy adott a 3 pont. és ha ezt meg lehet csinálni akkor az a három pont egy egyenes felületen van ha nem lehet megcsinálni akkor a felület görbül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |