Fórum témák
» Több friss téma |
Azért ne legyünk már ilyen kategorikusak! A mikrofonokhoz azért használnak erősítőket is. Nem?
Egy ilyen kézi akárminél pár centiről kiabálnak a mikrofonba. A belső rész is nyilván ehhez van illesztve. Egyébiránt mint ahogy én sem, Te sem tudod mire szeretné használni, tehát nem tudhatod mire jó vagy nem jó számára az erősítő.
Igen használnak, csak nem azért, hogy érzékenyebb legyen, hanem azért, hogy a jelét a lehetö legkisebb veszteséggel vigye el az erösitöbe. A mikrofon jelszintje adva van a konstrukcioval, mérettel, és ezen utolag nem lehet változtatni. A mikrofon majdnem ugyanugy viselkedik mint az antenna. A jelét lehet erösiteni, de az érzékenységét nem igen. Azaz felerösited a jelet a zajjal együtt, de mást nem igen tudsz csinálni.
Lehet, hogy én fogalmaztam rosszul, de nem a hang forrása van két méterre hanem a mikrofon a walkie-tolkie-től.
Az 2 méter nem a világ, ha olyan electretet veszel amiben ott van a FET ( a 3 lábuk mind ilyenek, a 2 lábukat meg kell vizsgálni) akkor akár 10-20 m kábelt is köthetsz rájuk.
Az eredeti mikrofonnal és mondjuk egy követő erősítővel nem lehetne megoldani?
Minek? Az eredeti mikrofon úgy van megalkotva, hogy az adó vevőhöz passzoljon. Ezen plusz néhány méter mikrofon kábel nem változtat semmit. A gyári mikrofon kezelőben is elektret mikrofon van. Akkor mi a gondod? Az adó vevő úgy sem visz át 0,3 - 3 kHz -nél nagyobb sávszélességet, úgyhogy még a HIFI erősítőknél szokásos magashang csökkenést sem veszed észre.
Egy követő erősítő meg csak további zajt visz a rendszerbe. Egyszerűen készíts egy mikrofon hosszabbító kábelt, ugyanolyan kábelből mint az eredeti mikrofoné. (ezt a speciális többerű, rugalmas árnyékolt kábelt amúgy nem könnyű beszerezni) Ha másmilyen kábelben gondolkozol, azzal sem elektromos problémáid lesznek, hanem mechanikai gondok. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2018
Eredetileg a mikrofon az áramkörbe volt beforrasztva vezetéke nem volt. Én árnyékolt vezetékkel akartam távolabb vinni de úgy már a kiabálást is alig lehetett hallani.
Valoszinü, hogy 3 polusu volt, amit te egy 2 polusu árnyékolt kábellel hosszabbitottál meg....
De minden jobb walkie talkieban van mikrofon csatlakozo jack. Miér nem abba dugod. Minden jobb fejhallgatos mikrofon elvben müködik, és annak akár 5 m hosszu kábele is van A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2018
Kívánatos lenne, ha találgatás helyett megmutatnád legalább néhány fényképpel, hogy mid van, mit alkottál.
2polusu mikrofon és sajnos nincs csatlakozoja ez egy kb 5éves típus.
Mi fogja az adót elindítani? Kell lennie valami adáskapcsolónak is, a mikrofonnak meg táp. Ha din mikrofon, akkor egy mikrofon erősítőnek, ha elektret mikrofon, akkor csak táp. Ezért kéne fénykép legalább, hogy tudjuk miről beszélsz.
Nem tudom, nekem az elsö Walkie-Talkiem 2002-böl valo. Azota van még legalább 3 másik szet, mindegyiken van univerzális bemenet (mikrofon+füldugo) már csak azért is hogy ne kelljen kézben tartani használat közben. Mindegyikben van VOX funkcio, azaz automatikus adásra kapcsol ha beszélsz (Roger funkcio).
Szoval a nagy spekulácio helyett lehet, hogy jobban jársz ha veszel egy használhatobb készüléket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |