Fórum témák
» Több friss téma |
Példának tökéletes, ugyanis azt is mutatja, hogy a WGS84-hez képest mekkora a magasságeltérés. Hogy ezt vajon miért is tüntetik fel, én se értem.
Üdvözlet mindenkinek!
Érdekes témára találtam. Érdekelne ki milyen oldalról közelítené meg a problémát. Ha OFF lenne elnézést kérek. Ültetőgép
Most milyen problémát közelítsünk meg? A videón szerepló, gps az egy 4 millió forintos JD RTK antenna, nem éppen házilagos, és egy díszfaiskola anyagi lehetőségei sem összemérhető a hobbistákéval. Ettől függetlenül, hogy a kormányautomatikához a számításokat Arduinoval oldotta meg Szotyi, minden elismerést megérdemel...
Milyen célra, mi a szempont? Egyébként kb. mindegy.
Szerelt panelen legyen, UART feszültségek specifikációja egyezzen az Arduino tartománnyal. Tápfeszt nézzed, esetleg UART default sebességet. Kommunikáció szabványos (NMEA), a többi paraméterekben kisebb eltérések, de játszani mind jó.
Szia!
Ez attól függ mire szeretnéd használni. Ismerkedésre az M8N elég elterjedt. Általában mindegyik UART-ot is használhat kommunikációra, így arduino-val, és csupasz kontrollerekkel könnyen ki lehet nyeri az adatokat...De egy BT modullal összekötve akár okosteló, tablet is jó, vagy PC, kábelen, ilyenkor arduino sem kell... A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2018
A linkeltek közül a 7N jelölésű sokkal érzéketlenebb (teszteltem), a másikat javaslom a négyzet alapú antennával.
Közben találtam egy másikat is. SIM808 Ha jól értelmezem ebben benne van a GPS is a GSM mellett. Egy GPS trackerfélét szeretnék összehozni amit saját energiaforrással bárhova kitehetek. Ki akarom kísérletezni hogyan lehet megnövelni az üzemidőt. Amit boltból kapni azoknak elég kevés a működési ideje. Legalábbis amiket találtam.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2018
A rövid üzemidőnek elég egyszerű magyarázata van: 20mA * 48h = 960mAh
Tehát egy 1000mAh akkuról két napot bír 20mA fogyasztás mellett A power saving módokat érdemes nézegetni, hogy melyik modulnak milyen üzemmódjai vannak. Datasheet-ek alapján tudsz tájékozódni mielőtt választasz.
Hali!
Van egy ilyen GPS em. Benne van az FM rádió is, de hiába próbálom, nem akar beindúlni. Ezt külön aktiválni kell?
Milyen navigációs szoftver van rajta? Gondolom semmilyen. Anélkül nem sokat ér.
Mármint az FM rádió nem akar beindulni? (én így értelmezem a gondod)
Szerintem az nem FM rádió, hanem FM transzmitter, ami a hangot adja ki, autórádióval vehető módon. Tehát rádiót nem fogsz tudni rajta hallgatni, hanem az ő hangját fogod hallani az autórádióból, ha beállítod. Meglepő módon a beállítások menüpontban van egy FM transmitter rész, ott kell bekapcsolni.
Köszi! Értem! Holnap próba, de biztos ez van.
Próbáltad már a magyar nyelvet beállítani?
Sok pénzed van. 5 percenként küld egy SMS -t a telefonodra, hogy épp hol a kocsid, (motorod, vagy épp amire felragasztod.
(persze, ha drága Ferrarid, vagy kamionod van, megéri) A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2018
Teljesen más célra akarom használni. Hetekig egy helyben állna. Remélem.
Ugyan angolul, de itt van az user manualja.
Jól eltelt azóta az idő... Kicsit előrébb vagyok, de a megoldás még messze van. Felraktam próbapadra, és a legegyszerűbben hozzáférhető USART2 TX-RX (16-17) lábakra forrasztottam kivezetést. Azok a huzalok 1,5-es sodrott vezető elemi szálai, azaz a legvékonyabb alkatrészlábaknál is vékonyabbak. Annyira apró ezen minden, hogy sanszos, hogy nem fogom megtalálni a GPS kommunikációt. A legvékonyabb Weller hegyemmel is lutri volt, meg is lepődtem, hogy elsőre sikerült. De ezek szélen voltak, a többi két pár, meg a többi között. Ez a két láb viszont nem nyert. Próbáltam egy-egy passzív alkatrészen jelet fogni odaérintéssel, de semmi használható egyelőre.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2019
Sziasztok
Olyan hozzáértőt keresek aki fabrikált már gps tracker-t
Attila86 nagyon profi szerkezetet készített. A ki mit épített rovatban megtalálod.
Arra jutottam, a SIRF nem igazán biztos, hogy NMEA protokoll szerint működik. Ez egy processzor szerű valami. Úgy nézem I2C sinen kommunikál a processzorral. Abból meg te szerintem már nem leszel okosabb. Lehet ha mindent kidobnál belőle, és te csesztetnéd I2C sinen hamarabb dűlőre jutnál.Annál viszont már lehet gazdaságosabb, ha veszel egy GPS modult.
Köszi, hogy foglalkoztál a kérdéssel. Hanyagolom, csak sajnáltam kidobni. Bár számítógéppel USB GPS vevőként használható.
Volt egyébként olyan változata, ahol elkülönülő volt a GPS vevő, ez sajnos nem olyan. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2019
Emlékeim szerint a Sirfx GPS csipek az NMEA és soros porti hardvert is tartalmazzák. Léteznie kell olyan programnak, amivel be lehet állítani, milyen protokollal kommunikáljon, milyen interfészen. Ezt az USB interfészen kell beállítani.
Én is olvastam, ezt a részt magának a vevőnek az adatlapján, de itt szerintem egy plusz processzor közbe iktatásával kommunikál a géppel. Bár lehet azt is lehet győzködni, hogy kiküldje az adatokat.
Meghaladja a képességeimet és azt az időt, energiát, hogy megérje velük foglalkozni. Ha a gyártó külső uSD-re bízta volna a tárolást, még most is használhatóak lehetnének.
Szia. Mi a problémád? Igen, mi régebben ezzel foglalkoztunk, maradt még egy pár a fiók mélyén.
Ha tudok, szívesen segítek.
A két évvel ezelőtti észrevételemet próbáltad? A panelen mindössze pár darab kiskapacitású (22pF körüli) kondenzátor látszik. Valószínűleg ezek közül valamelyik meleg pontján ott kell lennie az NMEA jelnek. A csip hardveres beállításától függően 4800, 9600, 38400 vagy 115200 Baud lehet a sebesség. Nem valószínű, hogy a mikrokontrollerbe építettek Sirf protokoll dekódert. Az SPI, vagy I2C kapcsolatot is kizárnám.
Másrészt egy Ublox8 GPS vevő, és egy microSD adatrögzítő körülbelül 15$. Három szál dróttal összekötöd őket, és kész a logger. Konklúzió: szerintem hagyd meg USB GPS vevőnek. Közben jött egy ötlet, miszerint a 16Mb csipet nagyobbra cserélve talán megnövelhető a kapacitás, ha nem volt lusta a programozó. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |