Fórum témák
» Több friss téma |
Elkezdtem robotporszívót készíteni. Az ötletet az adta, hogy vettem egyet kemény 25.000 Ft-ért és a mechanikája tökéletes, de a programja nem a legjobb. Mivel még garanciális nem szeretném szétszedni, de annyira bevált, hogy megpróbálok összerakni egyet konyhai feladatokra.
Első körben csak két kefét raknék ez elejére és egy tartályt amibe a piszkot szedi össze. A vezérlése még kérdéses ezért is vetettem fel a témát. Elsőre azt mondanám, hogy egy nodemcu-t használnék egy nagyobb H híddal (L298N-MOD). Ez mozgatná a két kereket. Ezzel később meg lehetne oldani azt is, hogy egy okostelefonnal wifi-n keresztül vezérelhető legyen és elég nagy helye van a kódnak is. Érzékelőnek egyelőre ütközésérzékelőket gondoltam az elejére. Lépcsővel nem foglalkozunk ![]() Ez utóbbira is várnék ötleteket, hogy ezt mivel lehet jól kivitelezni. Ha valaki látott már belülről ilyen eszközt és esetleg van képe róla azt is szívesen fogadnám.
Vegyél egy másikat, csak a mechanikának, ha az egyébként tetszik. (pl az akku mennyibe kerülne bele? )
Szia..tudom,ez nem közvetlen erről szól,sajnos én egy Mekk Elek vagyok,segítséget szeretnék kérni..Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a "csodát?" ![]() tr 2015 minsu Behalt nálunk,mert nem voltunk otthon,és beszorult valahova..tönkrement az egyik kerekénél valami,és csak egy fele hajlandó menni...forog körbe-körbe... ROBOT nem tudja valaki,hogy itthon javítják e valahol?
Azt hiszem az lesz a megoldás, hogy veszek egyet és azzal fogok kísérletezni.
Akkumulátor: 800 mAh, 14,4 V, NiMH (teljes feltöltés kb 4 óra alatt) Most néztem, hogy valami 15.000 Ft, de gondolom berakhatok másikat is ami bírja a terhelést és 14,4 V-os. PL találtam egy ilyet: Wellpower SE 1300mAh 14,8V 30/60/5C LiPo akkumulátor (Folyamatos terhelhetőség: 39 A (30 C),Maximális terhelhetőség (30 mp): 78 A (60 C),Maximális töltőáram: 4,5 A (5 C)) Ez csak 6.300 Ft és valahol itthon van még hozzá töltőm is. Igaz így mindig ki kell venni töltésnél, de valószínűleg jóval többet is bír, most 1 töltés a fél lakásra elég. Egyébként érdekes, hogy már most látom felülre is kell egy érzékelő, mert beszorul pl a székem lábai alá. Pont olyan magas, hogy még éppen hogy befér, de utána el is akad.
Szia.
Én nem felülre tennék érzékelőt, hanem az oldalaira (vagy mire, mert gondolom, kör ![]() Amúgy az ötlet nem is rossz, van itthon vagy 3 akkus morzsaszívó, amit úgysem használunk...... ![]() De nekem akkor mechanikát is kell tervezni. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2018
Sziasztok.
Valaki esetleg tud megoldást robot porszívó hibára? Laikus vagyok a témával kapcsolatban. Egyik napról a másikra, nem indul el. Illetve elindul. Elhagyja a dokkolót de azonnal keresni is kezdi és a dokkolót és vissza is talál. A szívó motor sem indul be, csak a söprő kefék. Be dokkol és újra tölti magát. Aksi problémára gondoltam, de az akkumulátort a másik porszívóba át szerelve, az hibátlanul működik vele. Ötlet? Nem világmárka a gép. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2018
És a másik akkut ebbe beszerelve?
A jelenség akkor is akku alacsony hiba. Talán belül szállt el valamilyen érzékelő, ami miatt azt hiszi, hogy töltőre kell mennie.
Gondoltam rá. De a másik gép aksija viszont nem fér bele a hibásba. 15 ezer az új aksi. Annyit viszont meg már nem ér az egész berendezés.
Hosszú madzag a csati tövére forrasztva+fel a tetejére szigszalaggal. Egy próba erejéig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |