Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Elfelejtettem még reagálni a szándékkal problémát okozók kérdésére. Nem kell aggódni, az apróhirdetések már nem kerülnek le réges régen attól, mert valaki jelentette. Addig is látható. A moderátorok pedig pontosan látják, mert azon túl, hogy a szívükön viselik a HE minden kis apróságát, számos plusz keresés és információ is rendelkezésükre áll annak eldöntésére, hogy valaki ezt csak direkt csinálja gonoszságból, vagy valóban gond van.
Egy moderálási kérelemnek két kimenetele van. A végrehajtás és az elutasítást. Utasítanak is el moderálási kérelmeket a modik rendszeresen olyanok tollából, akik direkt csak játszanak. Ilyenkor a modik feladata az is, hogy a játékos kedvűek ne okozhassanak kárt a tisztességesen hirdetőknek.
Robin2-nek igaza van. Te is tudod hogy nem egyértelmű, csak lásd be kérlek. Nem akarok senkit bántani, nem akarok vitázni, de sokszor úgy érzed, hogy fölényeskedhetsz, dönthetsz mások felett. Nagyon sokszor lekezelő vagy másokkal és ezt nem látod be (vagy nem is akarod). Sajnálom, hogy ezt ide írom, de a kolléga privátba már nem hajlandó válaszolni...
Topi, én ezt tényleg nem a HE leszólásának szántam, és hogy módosítottátok azt, hogy nem kerül le egyből bejelentéskor, az becsülendő, innen is látszik, hogy foglalkoztok vele. Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy akin látjátok, hogy notórius módon bejelentget és sokszor tévesen, annak vannak e következményei a részére ?
De mi a célod azzal, hogy a hozzászólásaid ennyire fröcsögnek?
Van valami értelmezhető oka, hogy ilyen véresen, foggal-körömmel kiállsz az apróhirdetés részleg védelme érdekében? Ráadásul úgy, hogy nem is voltál érintett egyik szóban forgó bejelentésnél sem? Netán te voltál a bejelentő?!? Úgy tűnik egy kívülállónak, hogy lassan olyan szinten beivódik az életösztöneid közé, hogy másokat virtuálisan pofánköpködj, és rommárugdoss az acélbetéteseddel, csak hogy mindenáron a tiéd lehessen az utolsó szó, és AZ objektív igazság. Mielőtt még elkerüli a figyelmed: mások hozzászólásai mögött érző emberi lények vannak, nem biorobotok. Nem lehet mindenkivel mindent büntetlenül megtenni, bárkit bárhányszor kedvedre fogyatékosozni, mert még a végén fordítva sül el a dolog...... A következőt mindenkitől és egyben a moderátoroktól is kérdezném: mennyire helyénvaló itt a kisujjból elkövetett kö.sögözés és fogyatékosozás, kizárólag egyet nem értés okán? Ha megfelelő lenne a HE tagjai által alkotott önszabályozó rendszer, már csak a legutóbbi mondatomban foglaltak miatt is "ideiglenesen" meg (ki) kéne tagadjanak (nem moderátori törlés eszközével) minden fröcsögő megnyilvánulást, és minden olyan tagot, aki ezt rendszeresen, játszi könnyedséggel teszi. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2018
Szerintem a CNC cucc belefér.(Személyes vélemény)
De ha kétséged van mi fér bele, és mi nem, kérdezd meg Topi-t. Érdekes neki nem mertek beszólogatni (Vicc volt, mielőtt ugranának a megmondóemberek) Ő a tulaj, nagyrészt Tőle valók a szabályok, majd Ő eldönti. De szerintem elég jól leírta a fenti hozzászólásban. És igen, ha nagyon nem ide való hirdetést látok, jelentem. Meg olyan is van, hogy direkt NEM. Pl:Ez frankó Miért? 1. Azért hogy ne legyen kettős mérce. 2. Tanuljon belőle a Józsika. 3. Mert ha nem korrekt a fórummal,és többiekkel szemben, akkor ezt kell tenni. 4. Mert van aki csak hirdetni jár ide, ami nem gond , de akkor tartsa be a szabályokat. Az Apró is szerves része az oldalnak. Rengeteg dolgot vettem itt,és el is adtam. De nézd meg mivel van néha tele.(Mintaalkatrészek, épületgépészet, háztartási gép.) Gondolom érthető ha az ember nem akar Vaterát itt a HE-n, gondolom ez egyértelmű. Néha így is eléggé elvadulnak a dolgok. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2018
Idézet: „Mielőtt még elkerüli a figyelmed: mások hozzászólásai mögött érző emberi lények vannak, nem biorobotok.” Ahogy mondod, kivéve az én hozzászólásaim. Idézet: „A következőt mindenkitől és egyben a moderátoroktól is kérdezném: mennyire helyénvaló itt a kisujjból elkövetett kö.sögözés és fogyatékosozás, kizárólag egyet nem értés okán? Ha megfelelő lenne a HE tagjai által alkotott önszabályozó rendszer, már csak a legutóbbi mondatomban foglaltak miatt is "ideiglenesen" meg (ki) kéne tagadjanak (nem moderátori törlés eszközével) minden fröcsögő megnyilvánulást, és minden olyan tagot, aki ezt rendszeresen, játszi könnyedséggel teszi.” Burkoltan kitiltatnál, és én fröcsögök?
Volt egy időszaka a fórumnak, amikor rengeteg ember között szabadultak el az indulatok. Az is megoldódott előbb-utóbb, csak milyen áron? Többen mentek át aktív, építő jellegű tagból pusztán passzívba. Ezt kéne elkerülni. Én nem tiltanék ki senkit, nem megoldás, diktatúra lenne, de itt azért tanult, szakképzett/mérnök emberek vannak, ha valaki vakhittel hisz valamiben az már rég nem jó.
Ha meg tudnak győzni arról hogy nincs igazam, akkor nincs igazam (és meggyőzhető vagyok). Van egy gondolatfuttatási mód amit szeretek (talán Arisztotelész): mondasz egy kijelentést, és várod hogy valaki megfogja, megcáfolja. Te ezután módosítod, hogy megmaradjon az eredeti lényege, de beleépüljön a cáfolás is, úgy hogy igazad maradjon. Ha ezt addig tudod játszani, amíg nem marad cáfolás, akkor helyes a kijelentésed.
Tubeamp, ez így van, fröcsögsz, megint csak kapaszkodsz 1-1 dologba, attól hogy most te vagy a beszélgetésbe nem csak rád vonatkozik amit t-dani írt.
Egy fórumban el lehet gondolkodni, hogy milyen fegyelmezési eszközök vannak. Itt ugye van némítás, figyelmeztetés, hozzászólás törlés (ez az egyetlen amivel nem teljesen értek egyet), illetve a tiltás. Írta, hogy ideiglenesen. Ha valaki kitiltásra kerül, ideiglenesen, talán elgondolkodik, hogy nem minig neki van igaza és ezt be kéne látnia. (És ezt ismét hangsúlyozom, ez mindenkire vonatkozik, rám is, rád is, mindenkire... )
Jók ezek a kiragadott mondatok.
Idézet: „Véletlenül nem te hirdettél kalapácsot, ajándék mérőszalaggal? Replikaként egy másik hirdetésre?” Pontosan, Én voltam.Viccnek szántam, néhányan értették is.Látom Te nem: És mivel nekem is törölték már hirdetésem, igen, én is szellemi fogyatékkal élek.
Hagyjátok ezt a szellemi fogyatékos dolgot, főleg hogy a Ti felhasználásotokban ez nagyon mást jelent mint amit jelent. Jobbnak tartanám nem használni.
Ész érvekkel vitatkozzatok inkább sértegetés helyett. Mindkettőtök mondanivalójában van igazság, inkább azokat fogadjátok be a szálka keresés helyett. Nem ütközik semmi szabályba, ha valaki csak hirdetni jár ide. Nem szeretjük az ilyet, sőt sem a tagok, sem a modik nem nézik jó szemmel, de inkább csak hirdessenek, mint kamu fórumos részvétellel szennyezzék a fórumot.
De nem látod mit csinálsz?
Másnál foggal körömmel ragaszkodsz, hogy helyesen adjon fel hirdetést, erre te viccből feldobsz egyet ami nem felel meg? Én viccből tettem fel újra a hangszórót, hát nem értették... Szóval összességében vallod, hogy mindenki pontosan tartsa be a konkrétan és egyértelműen értelmezhető szabályokat, csak te erre fittyet hánysz és viccből ezt megszeged ?
Egy másik fórumon volt erre egy mondás amit gyakran használtak:
"Ne etesd a trollt!"
Naívan de hiszem, hogy lehet változtatni az embereken (bár nem mindenkin). Az előző kérdésemre pedig egy igen/nem választ várok, de úgyse azt fogok kapni csak mellébeszélést.
Idézet: „Másnál foggal körömmel ragaszkodsz, hogy helyesen adjon fel hirdetést, erre te viccből feldobsz egyet ami nem felel meg?” És azt tudod miért történt a "vicc"? Gondolom nem.Tehát, kedves filozófia szakos fórumtárs, először lásd egészben a dolgot, utána támadj. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2018
Ez visszafele nem igaz? Ismét, beszélgetünk, győzz meg, hogy igazad volt, meséld el mi történt. A kérdésre pedig még várom a választ.
Most olvastam csak ezt a hozászolásod. Örömödet leled abban, hogy mással szemétkedsz ? Itt is egy igen/nem választ várnék, nem mellébeszélést.
Nem akarlak semmiről meggyőzni.
Hirdettek egy kilós kalapácsot , meg mérőszalagot, egyiket bolti árnál 3x magasabb áron. Jeleztem a hirdetőnek, majd az oldalon is. A válasz: nem problémás, műhelyfelszerelés.Erre meghirdettem egy 2 kilós kalapácsot ingyen mérőszalaggal 500Ft-ért.Egyből lejött mindenkinek a poén, (Na jó, nem mindenkinek) Majd felhasználói bejelentésre törölve lett a hirdetésem. Jogosan. De gondolatébresztőnek jó volt. Remélem kielégített a válasz. A másik kérdédsed pedig meg is válaszoltad saját magadnak, olvasd vissza: Idézet: „Szóval összességében vallod, hogy mindenki pontosan tartsa be a konkrétan és egyértelműen értelmezhető szabályokat, csak te erre fittyet hánysz és viccből ezt megszeged ?” Idézet: „Én viccből tettem fel újra a hangszórót, hát nem értették...”
NEM LEHETNE EZ PRIVÁTBAN FOLYTATNI?
Állati zavaró eszmefuttatás. Itt mindenki vendég. Vannak szabályok. Az a szentírás. A modik meg úgy tartatják be ahogyan jónak látják.
Nem hinném hogy beszámolóval tartoznék Neked...ahogy látom csúsztatsz, és úgy csűröd csavarod a dolgot, hogy mindenképp én legyek letaposva,és Te pedig jó színben tűnj fel.
Ezek szerint Pszichológia szakot is viszed? Vagy ennyire benned van még a tüske, a"hangszóród" miatt?
Látom nem érted az iróniát. Nehogy azt mond, hogy elhitted hogy a hangszórót viccből tettem fel!? Nem válaszoltál meg azzal még semmit, a kérdés még mindig nyitott.
A történetre meg azt mondanám, hogy miért került le a tied, ha a másik nem, ugyanis ugyanazt adtad fel, műhelyfelszerelés. Még arra lennék kíváncsi, hogy milyen stílusban jelezted, mert ha ugyanolyan flegma módon mint az acél mérőszalagnál amit belinkeltél, hát .... Durva példa, ha valaki megöl valakit, te viccet csinálsz belőle és te is megölsz valakit, még ha a törvény (szabályzat) tiltja akkor is ?
A hangszórót elengedtem, jogos volt a bejelentésed, megszegtem a szabályzatot, de már rég nem erről van szó.
Idézet: „Vannak szabályok. Az a szentírás.” Ez így van. Ha tudod honnan indult ez az egész, láthatod, ha Én hozom fel a szabályokat, akkor -mint látod- előbújnak a hiénák támadni. Ha Topi mondja, akkor kuss van. Érdekesek az emberek.
Nem tudom miről beszélsz. Topi is megjegyezte, hogy a szabályok nem mindig egyértelműek, de te azt állítod hogy igen és direkt meg is szeged őket.
Leírtam, hogy mi nem tetszik a HE-ben, nincs itt kuss, itt csak a stílussal van baj sokaknál...
Dehogy engedted. Még mindig azt bosszulod
A személyes ellenszenv miatt támadsz, és mint írtam: Idézet: „ahogy látom csúsztatsz, és úgy csűröd csavarod a dolgot, hogy mindenképp én legyek letaposva,és Te pedig jó színben tűnj fel.” Ha fontos ez Neked , legyen igazad,és mindenben Én tévedtem. Már így is sok volt ez így reggel éhgyomorra
Megnyugtatlak, mással is ilyen vagyok, ha csak szemétkedésből szemétkedik az emberekkel, ha nem te lennél és összefutnék egy ilyennel, valószínűleg ugyanazt csinálnám.
Utoljára megkérdezem, aztán részemről le van zárva, mert már sokakat zavar: Igen/nem válasszal: Idézet: „Szóval összességében vallod, hogy mindenki pontosan tartsa be a konkrétan és egyértelműen értelmezhető szabályokat, csak te erre fittyet hánysz és viccből ezt megszeged ?”
Fittyet hányt rá, feltette a kalapácsot viccből, kapott is moderátori érvénytelenítést érte és x napra hirdetéstől való eltiltást.
gkari, granpa, ronin75, köszönöm mindhármótoknak!
Tudja valaki hogy gátoljam meg a szivárgást a tekerő tengely mellett?
Robin2: Hozzászólásodat töröltük, nem lenne jó újra nekikezdeni a vitának, attól függetlenül, hogy igazad van-e.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |