Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A függőleges végfokozat a ludas. Vagy maga az ic, esetleg annak tápja. Ellenállásokat diódákat, kondikat cseréld, mérd.
Philips 6.1tv eltéritö csatlakozoval parhuzamosan sorbakötött 10 n smd kondit lehet e mas tipusuval helyetesiten a 10 n marad csak a kivitel valtozik
Sziasztok! Adott egy Samsung plano 100hz sikképernyős tv! A tünet hogy állandóan ki-be kapcsolgat! Mi lehet a hibája?
Philips sl 6,1 tv csak a piros led ég folyamatosan.nem reagál semmit sem a tavirányitora,sem a kezelögombok benyomására.Mi lehet a gond?Köszönöm a lehetséges válaszokat
Egy kedves barátom kért meg, hogy csatlakoztassam a legujabb Samsung laposTV-jéhez a drotnélküli fülest, hogy a beteg neje mellett tudjon TV-t nézni. Amikor megnéztem a TV-t megállt az eszem. A TV-böl a Samsung kisporolt minden kimenetet, csak egy SCART van rajta meg 3 HDMI.
Utoljára vagy 25 éve volt olyan TV a kezem ügyében amin még fülhallgato kimenet sem volt. Azon a SCART is csak bemenet volt. Ezt még tüzetesen nem vizsgáltam, de itt sincs kizárva..... Gondolkodom mi lenne a legjobb megoldás kivezetni a hangot. Valoszinü beépitek egy jack foglalatot.
Kapcsolós jack csatlakozó a hangszóró vezetékre. Ez a szokásos bevált módszer.
Remélem a hangszorok nincsenek hidba kapcsolva, mert akkör még a közösitéssel is gond lesz.
Azt kimérem ha szétszedem. Azt sem tudom most milyen a tipusa.
Szia !
A scart csatiról is levehető a sztereó jel egy scart-rca atalakítóval és egy rca-jack kábellel!
Ezen sincs scart kimenet, csak bemenet, azt már probáltam. ( rá is van irva a hátuljára)
Philips 6,1 tv n a feliratok tükörkepként jelennek meg.Mi a megoldas?
Én sem hittem volna, de a minap bontottam egy tv készüléket, és hidalt végfok volt benne. 2x8 watt, de hatalmas basszussal rendelkezik Így viszont nincs közös negatív visszacsatolása
Gondolom más is.... Lehet, hogy felcserélted szerelés közben az eltérítőtekercsek kivezetéseit.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
Hello !az összes ,ami a reklamban van vagy bármilyen iras tükörképben jelenik meg
A kép rendben van csak az irásoknak ,mindegy, hogy mi,csak a tükörkepe lathato,az az forditva,tükörböl lehet helyesen elolvasni
Nem a kép jo,semmi baja,csak ha valami iras jelenik meg,az forditva jelenik meg
Mint azt már előttem jelezték, fordítsd meg a vizszintes eltérítő tekercs vezetékeit. A képen nem feltétlen látod, hogy fordítva állnak az emberek, tárgyak. Volt olyan is, gogy az eltérítő csatlakozóját fordítva erőltették a helyére. Ezért van a tükörkép, fordítva futnak a sorok !
Hello!
Köszi a segitséget.Valoban az eltéritö csatlakozo volt forditva,mert hiányzott amibe belecsuszik müanyag foglalat és emiatt forditva is be lehet dugni.Mégegyszer köszi mindenkinek a segitséget!
Szia csak most értem ide körbemértem, nem leltem hibára, egyenlőre a vertikális IC-t is kivettem de a primer rész továbbra is csak D821 dióda kivételével indul be.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2018
Ne kivedd, cseréld. Ha nincs eltérítés letilt, védi a képcsövet. A dioda a védelemben van kiemelésével hatástalanítod.
Hát bekövetkezett a vég. Abban az TV-ben a hangszorok hidban vannak, igy egyszerüen nem lehet fejhallgato kimenetet csinálni. Ami még rosszabb a testhez (chassis) képest a jel nagyon kevés a hangszoro csatlakozoin. A hangfokozat a NYAK alján van azaz ahhoz szét kellett volna szednem az egészet. (Annyit nem ér a dolog). Valoszinü, hogy a konstrukcio az oka annak is, hogy a készüléken nincs semilyen kimenet ( fejhallgato, SCART).
Csere megvolt, a hiba továbbra is fennáll
Szia!
A függőleges végfok IC Vp (11V) feszültsége is meg van a Vfb (50V) feszültségen kívül?
A feszültség a 3-as lábon nálam 14,4V, picit több, de szerintem ez még belefér. Ez továbbra is a védelem becsapásával. A feszültségeket csak igy tudom mérni de valami továbbra is letilt a standby LED világit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |