Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Szia, Én is CubeMX-el csináltam pár projektet. És elsőre hiba nélkül mentek. F103,F407,F429,F746 Egy kis bökkenő van/volt a kóddal, hogy a dev config nincs normálisan kitöltve. És az első PC kihúz bedug után hibával elszáll(vagyis nem ismeri fel a PC). Amíg debuggolod frankó. Megoldás lentebb, ha ez benne van minden rendben lesz. A baud nem mérvadó, lehet bármi. Úgy is lekommunikálják hogy ki hogyan szeretne. Ez csak a Win számára kell. STM drivereket használtam. case CDC_GET_LINE_CODING: pbuf[0] = (uint8_t)(115200); pbuf[1] = (uint8_t)(115200 >> 8); pbuf[2] = (uint8_t)(115200 >> 16); pbuf[3] = (uint8_t)(115200 >> 24); pbuf[4] = 0; // stop bits (1) pbuf[5] = 0; // parity (none) pbuf[6] = 8; // number of bits (8) break; ”
Megnéztem a kódot, de semmit nem segített, sőt valamiért rá sem fut a program.
Braekpoint legalább is nem fogja meg.. A következő a jelenség. Lentebb a kép. Eljutottam odáig, hogy már észreveszi az eszközt, de valamiért egyből le is tiltja.. Attis92: gyári szerelt panelt használok, azon be van kötve minden felhúzó. Egyelőre VBUS-t, nem állítottam be, így most észre is veszi, hogy van, csak letiltja.
Free USB Analyzer
Végig tudod követni a teljes enumeráció folyamatát. USBlyzer is jó, de az fizetős. Trial-ban tud segíteni. Fentebbi amit írtam az free. Szerk: USB-zés közben ne debugolj, illetve figyelj arra, hogy a 1.5K-s device ellenállást ha bekapcsolod, akkor azonnal legyen kész az eszközöd enumerálásra. Ha nem kapcsolod, akkor pedig azonnal legyen kész a főprogramod USB-zni. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2018
Idézet: „Ha nem titok, akkor elárulod-e, hogy miben van ez az IC?” Pl. a fentebb idézett autóipari programozóban
Valaki tudna segiteni ezt mivel lehet leforditani filmware állományra lenne szükségem windows környezet alat és mivel tudom feltölteni az adot mcuba?!
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2018
Ingyenes ATOLIC TrueSTUDIO-val tudod lefordítani.
Feltölteni USB soros port illesztővel, vagy STlinkel tudod. Már találtam benne hibákat! Biztos valamelyik szövegszerkesztő önkényesen lecserélte az aláhúzás karaktereket _ másra. Ezeket vissza cserélni kel. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2018
És valószínűleg valami régi project, mert első indításkor nem fordítja le.
Hanem rákérdez, hogy javítsa e? Nyomsz OK-ot, és újraindítod a társított: .project fájlt.
Megnézem ha lefordul hiba nélkül rendelem az mcut!
köszi! Lehet jövök még ha kiakaszt!
Nincsen olyan szerencséd! Nem fordul le.
Azt hiszem, legkönnyebb lenne újra építeni a projectet. Ez a hiba jelzés: **** Build of configuration Debug for project HeatGun **** Nothing to build for project HeatGun
Kész megoldás kell azért kell a projekt!
Akkor nem az ATOLLIC a nyerő!
SystemWorkbench az ac6 fordítójával megeszi.
v2.5 felraktam! de melyik fájlt kell betalozni?
Köszönöm a forditást!
Importálni kell a projectet.
Azt csinálom valami make fájlt hiányol !
SystemWorkbench milyen verziot használsz? Amit be fordit mappát eltudod küldeni komplett? A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2018
Legyen megnyitva a szerkesztőben az: \src\main.c
Aztán próbáld lefordítani.
2.3.0 Verzióm van.
Az importálást pedig a következő módon csinálom: - A github-ról zip-ben letöltött projectet kicsomagoltam egy átmeneti mappába (pl. D:\0) - File/Import/General/Existing project into workspace - Select root directory-nál kitallóztam az átmeneti mappát - Copy projects into workspace: pipa be - Finish gomb (ekkor átmásolja a projectet az általánosan beállított munkakönyvtárba) - Build A komplett mappát nem tudom elküldeni, mert fordítás után a sok object fájl miatt 42MB lesz a mappa mérete (zip-ben is 12MB)
Probálok létrehozni make fájlt de nem csinálja meg finis után sem!
\src\main.c 108 hibba general!
Ide feltudod tölteni?
https://data.hu/
Más projectet le tudsz fordítani? Lehet hogy a fejlesztőkörnyezet nincs jól beállítva.
File/Import/General/Existing project into workspace töltöt egy darabig jobb alsó sarokba látszodot a zöld sáv de marardt a welcome képernyö és nem töltödöt be semmi!
Más projektem nincs! Totálra most csinálom elsöre az ilyet!
2x már nem is engedi betölteni projektet inaktiv a finis!
Küld el a data.hu amit befordit mappát nálad! Hiba sose derül ki igy!
Már rég elküldtem, csak privátban: íme
Próbáld ki a legegyszerűbb ledvillogtatót lefordítani első körben.
Köszönöm!
Ilyen usb link2 nincs ki lehet arduinoval váltani vagy másal ft232 ...c340 vanak ithon!
igen csak feltöltés elég lenne csak a projekt miat!
Köszönöm a videot!
Mostanra már lassan 2 hete szívok az USB CDC-vel.
Esetleg megtenné valaki akinek van STM32F407-essel (én 32F407ZE-t használok) szerelt tanuló vagy valamilyen használható USB-s panelje, hogy CubeMX-el kísérletet tesz, hogy működik e neki a CDC? Arra gondoltam, hogy a gépemmel, vagy a letöltött állományokkal lehet a gond, de egy másik gépen, állománnyal is kipróbáltam, sőt másik fejlesztő panellel és ugyan azt tapasztalom. Felismeri, de letiltja az eszközt. Csak találok rá megoldást, bár most elég kétségesnek tűnik. Előre is köszi a segítséget..
Elérhető valahol a projekt? Vagy legalább az IOC fájl?
Csatoltam, ha ez elég akkor örülök.
Mindjárt felteszem a teljes projektet. (150MB) A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |