Fórum témák
» Több friss téma |
Forgatáskor szép lassan kontrolláltan megy vagy tőgázzal indul meg?
Itt a video.
https://youtu.be/uVg5WPLRvEI
Ez annyira tipikus hiba,hogy komplett javítószettet árulnak hozzá.Én az IC-t foglalatba tettem,hogy ha kimegy újra,ne kelljen annyi lábat kiforrasztgatni.
https://www.ebay.de/itm/Reparatur-Set-LNK304GN-47-Ohm-Widerstand-47...9Uc5if
Nagyon szépen köszönöm az építő jellegű hozzászólást és a kapcsolási rajzot is .palko0125 -nek.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2018
Köszönöm a hozzászólásodat de hülyeséget én is tudok mondani kedves csehattila2.
Ez bizony tachokör.Mágnes nem forog el a tengelyen?
Mágnes stabil.A motortengelytől nézve 2-3 lábon semmi sincs,a motor szélétől 2-3 lábon 0,4 Ohm,vagyis inkább zárlatnak tűnik,mert az a műszer ellenállása.Tacho két lábán nincs mérhető ellenállás,motor kézzel forgatásakor nincs semmilyen feszültség.
Sziasztok!
Van egy problémám régi mosógépünkkel, Fagor FE-1048. Visszaolvastam a fórumban, adott ötleteket, de nem találtam meg a megoldást, így gyarapítom a hozzászólások sorát. A hiba jelenség: minden működik rendben, beengedi a vizet, szivattyúzik, megy végig szépen minden program, csak épp a motor nem forog. A leállás nem hirtelen történt, hol ment - hol nem ment, aztán egyszer csak úgy maradt. Amin túl vagyok: maga a motor jó, szénkefék nagyon jó állapotúak, hosszúak, 24 V-tal próbálva szépen forog minden esetben, a tachogenerátor is működőképes (nem szakadt, nem zárlatos, a motor forgatására feszültséget generál). A motorvezérlőben az IC-n kívül, minden félvezető (triak, dióda, tranzisztor) és az elektrolit kondik is mérés alapján jónak tűntek, de inkább újra cseréltem őket, az ellenállások jók. A nyomáskapcsoló rendben működik, a fűtőszál lehúzva - rákötve mód is kipróbálva. Ajtókapcsoló jó, mivel a motoron kívül minden működik, megy a program. Kifogytam az ötletekből, már csak a motorvezérlő panelen lévő IC és a hagyományos, mechanikus programkapcsoló, esetleges belső kontakt hibái maradtak meg gyanusítottként, de az IC-ről nem találtam infót a neten, a programkapcsolót pedig végső esetben szeretném szétszedni, nem volt még dolgom ilyesmivel. Ha esetleg lenne valakinek ötlete, hogy mit lehetne még kipróbálni, mit hagytam ki, vagy az IC-ről közelebbi infó, hogy mire lehetne esetleg cserélni, vagy bármi jó ötlet, azt megköszönném!
Hát pedig valószínű a programkapcsoló a ludas. Szétszedés előtt jól fújkáljad be kontaktsprayvel hátha segít rajta.
Azon is túl vagyok már, nem történt semmi változás tőle. Csak nem úszom meg a szétszedését ezek szerint... Ezekről az IC-kről egyébként ki lehet deríteni, hogy mifélék? Vagy adnak a gyártók egy kódot nekik és hét pecsét alatt őrzik, hogy melyik 200 Ft-os alkatrészt számozták át, nehogy ki lehessen egyszerűen cserélni vagy mérni?
Minden jel arra mutat hogy szakadt a tacho tekercse.Csak azt nem tudom elképzelni,hogyan történhet meg ilyesmi..
Na de ha már így van,nagy szívás mert az új az horror áron van,használtat meg nem találok sehol a neten. Sajnálom,pedig nem sokat ment a gép. Van egy 1986-os Miele mosógépem.Egyszer kellett szénkefét cserélni,egyszer meg dobcsapágyat.Pedig hetente kétszer ment.Ezután a modern szar után kezdek kiábrándulni a Miele-ből.
Sziasztok urak..
Adott egy miele klassik mosogep. Mar "digitalis" a bekapcsolas rajta. Viszont.. ez a masodik ilyen tipus es szinten fent all ez a problema, hogy. . Folyamatosan ki-be kapcsolgat. Az elozo, nem szerette a paras meleget.. ennek tokeletesen mindegy Kb 5mp bekapcsolt allapotban, majd ki.. es vissza.. Mi okozhatja ezt.. talan kondi..? Rele..? Az elozo elektronikan ezeket csereltem, de a hiba megmaradt.. de ritkan jon elo.. es mondjuk ugy, hogy csak bekapcsolni nehez.. A hibakodot ne nezzetek.. a gbu szalt el.. Köszönöm szépen elore is.. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2018
Szia.
Nezd meg a futobetetet.. Az mar szivatott be engem is.. Szet volt robbanva es meghulyult a gep.. Meg egy.. Ajtovilagitas nincs benne..? Bizonyos tipusu mieleken van.. beoxidalodik az izzo erintkezoje, es kesz a kaosz Minden jo.. meg sem megy..
Köszi! Nem tudom, nekem miért nem dobott föl ilyesmit, a kereső... De azt hiszem, meglett a hiba oka...
Szívesen.
Örülök hogy sikerült megoldani.
Tuti szakadás van a tachoban.
Most meg már biztosan.
mzoli1957!
Moderáld magad!
Általában a Miele-ben van rajz.
Feltöltöm ami ebben van,hátha jól jöhet valakinek. Sikerült találni tacho-t,de csak komplett volt a motorpanel szénkefékkel. Igaz,50 Euro de nem volt más.
Nem, sajnos mégsem sikerült megoldani. Átnéztem a teljes kapcsolót, megtisztítottam és kimértem az érintkezőket, mindegyik kapcsol rendesen, vezetékek sem szakadtak, a motor mégsem megy... Feladom, minden jó, mégsem működik...
Szerintem tokkal együtt rendelhető. Marad a bontott...
Nezd meg a futobetetet..
Hulyenn hangzik, de volt ra pelda, hogy az szopatott be.. Kette volt robbanva, es folyamatos testzarlat volt..
Oksa.
Köszönöm szépen. Az tud ilyen szinten szivatni..?
Hali!
Whirlpool AWE 7109 mosógépünk mosás közben megadta magát. A tápja elszállt, megjavítottam LNK304 IC ment ki. Most bekapcs után azonnal megy a leeresztő szivattyú, és F05 error kódot ír ki, van ötlet mi a nyűgje még? Köszi
Köszi, úgy tűnik meglett a hiba, én vagyok a bűnös, egyik kábel lecsúszott összerakás után.
Azt kikötöttem, az egyik első dolgom volt, hogy nem kavarjon be, a fűtés is le van véve, hogy eszébe sem jusson a gépnek, hogy melegítenie kellene a vizet. Nem megy ez sehogy sem, már csak IC hibára tudok gondolni.
Már megrendeltem.
Elméletileg új. https://www.ebay.de/itm/Tachogenerator-mit-Kohleb%C3%BCrste-6799642....l2649
Basszus..
Van itthon komplett motorom 6 darab.. Szivesen atpasszoltam volna az egyiket.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |