Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Már vannak szortimentereim is!
180db fiók csak elég lesz. (A műszerek még csak be vannak hányva, külön kis polcocskájuk lesz majd.) A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
Jónak, bár egy kicsit szűknek tűnik.
Szép lesz! Azt a két fiókot azért ki lehet húzni valahogy? Ebből a perspektívából a szotrimenter mintha útjukat állná.
Ja és vettem egy pici NAS-t amit felszereltem a plafon alá a sarokba. A projektjeim forrásállományai mostantól ide mentődnek titkosítva. Mellette a falon felszereltem egy kisebb radiális ventilátort oda ahol eddig a légszelep volt. A hátulsó fal tetején a gipszkarton mögött megbúvó szellőzőcsőből kiflexeltem egy darabot, betoldottam egy T-idomot és felszereltem egy egész komoly radiális csőventilátort. Hatalmas a légszállítása (450m3/óra!), a nyomása (40 méterig elnyomja a levegőt!) és a hangja. Ez le van vezetve egészen ahhoz a részhez ahol forrasztani fogok, hogy a forrasztási gőzöket elszívja.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
Persze hogy ki lehet húzni, így néz ki ha teljesen kint van a fiók:
1,7x1,37m az egész helyiség szóval valóban picike. De elektronikai labornak tökéletes. Ennél nagyobb helyre eddig sem volt szükségem akkor sem amikor volt rá lehetőségem.
Majd lesz! Mindenesetre diétázhatsz, hogy mindig elférj.
Brutális az a ventilátor!
Amúgy szuper kis műhely, kívánom hogy használd egészséggel sokáig, és alkoss benne olyan szép dolgokat, mint eddig!
Attila mindenben precíz, nála minden pontosan a helyén van. Még a fiók is bőven elfér.
Én is gratulálok a szuper kis műhelyedhez! Nagyon ki van találva a berendezése is.
A hely kicsi és szűkös, de az adottságok korlátait nem lehet túllépni.
Nekem a lelkem és a gondolataim is teret kívánnak. E nélkül nem jutnak eszembe a jó megoldások. Az én műhelyem ehhez képest csarnoknak számít -és kettő is van-, mégis sokszor kiülök az udvarra a gondolkodó hintaágyba a meggyfa alá rajzolgatni. Idézet: „... sokszor kiülök az udvarra a gondolkodó hintaágyba a meggyfa alá rajzolgatni...” Az a legjobb hely gondolkodni! Én a gesztenyefa tövében szoktam.
Elkezdtem felcímkézni a kis fiókokat és az ajtó fölé felszereltem két darab egy méteres rudat filament-tartónak.
Jól alakul.
Úgy látom légi segítség is van.
Nem biztos, hogy segítség: Bővebben: Link.
A 3D nyomtatóm saját tervezésű és még tervezés/építés alatt van, ezért sokszor kell rajta szerelgetni valamit. Mivel a sarokba raktam így elég nehéz hozzáférni a hátuljához de még az oldalaihoz is. Főleg baj ez azért, mert az X és Y motorok illetve az extruder(ek) és a filament is hátul van. Ezért kitaláltam egy szerkezetet amivel ha szükséges, akkor ki lehet húzni a gépet úgy ahogy van:
Ügyes! Elbírja gond nélkül a szerkezet súlyát?
Persze, 40kg-ot bír el. Mondjuk a nyomtató nem tudom hogy milyen nehéz de annyi közel sincs.
Úgy látom ilyesmi sínre van szerelve, bővebben: Link, nekem is van hasonló az egyik szekrényem fiókjához pont azért, hogy teljesen ki lehessen húzni. Teleszkópos, a középső elem mind a fiókhoz, mind a szekrényhez kapcsolódó sínnel elég nagy átfedésben van ahhoz, hogy rendesen megtartsa a megpakolt fiók súlyát teljesen kihúzott állapotban is.
Na tulajdonképpen készen van a kis műhelyem!
- A Synology NAS-t kicseréltem egy épített mini PC-re mert az a NAS rettentően lassú volt. - A szortimenterek mögötti falra felragasztottam egy színes HDF lapot hogy a gurulós szék háttámlája ne verje le a vakolatot. - Az asztallap L-alakú részének mindkét felére szereltem egy-egy kihúzható bútorlapot. (Az asztallap alá.) - A 3D nyomtatóm kihúzó-mechanikája közé még egy kihúzható lapot szereltem, melyben egy 43cm átmérőjű bútorlap van amely forog. Egyenlőre csak kézzel de majd teszek rá léptetőmotort. Hogy mi ennek az értelme? Makrófotózáshoz és a későbbiekben 3D scanneléshez szeretném majd használni. Érdekességképp; ez a téglalap alakú bútorlap melyben benne van a kör alakú kivágás, illetve a kivágott körbe illeszkedő kör alakú bútorlap 20.000Ft-ba került! Ha tudtam volna előre... - Felülre megépítettem és felszereltem az L-alakú öt ajtós szekrényt (igazából ez két külön szekrény). Ennek érdekessége (számomra legalábbis) hogy ezen az egyik ajtót pillérpántok tartják. Ilyet most használtam először. - Az alsó L-alakú szekrények aljára LED-szalagokat szereltem. Az alu profilok végében van egy-egy érintésérzékeny rész amelyet megérintve fel-le kapcsol a LED-szalag, ha hosszan érintem akkor pedig a fényerőt lehet állítani. Így nincs hozzájuk rendes kapcsoló. - Hogy több helyem legyen az asztalon, a forrasztóállomásnak és a hőlégfúvónak csináltam egy kis polcot. Majd a laptop mellett látható kis bluetooth hangszórónak is lesz egy hasonló polca. Ezt is most vettem egyébként, nagyon komoly hangja van... - A plafonra is szereltem két egyméteres LED-szalagot melyet a fényképeken láthatóan, csodálatosan ízléses vezetékezéssel kötöttem össze. - Az ajtóra szereltem egy elektromos zárat. Egyenlőre még nincs bekötve (sima kulccsal is működik), de majd ha lesz időm megcsinálom hogy ujjlenyomat-olvasóval legyen csak nyitható az ajtó. Mert miért ne! A kis műhelynek a költségeit végig precízen vezettem mert kíváncsi voltam hogy mennyi lesz a vége. 450.000Ft A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2018
És a kihúzható forgó izé:
Gratulálok! Nagyon jó lett! Minden tekintetben jól "belehúztál". Bár, én kissé világosabb színt választottam volna; így nagyobbak a kontrasztok, több világításra van szükség, ami nem (mindig) előnyös. Lehet, hogy csak innen látszik úgy, de nem tükrösek/csillogók a felületek nagyon.
Ez a bútorlap-szín a kedvencem. Minden eddigi bútorom amit készítettem, ilyen színű ezért lett itt is minden ilyen. Szerintem egyébként nem sötét. A felülete a valóságban is annyira tükröződik mint a fotókon.
Idézet: Nehezebb rajta megtalálni apróbb bigyókat. Nekem ezért hófehér. Illetve a szemem már nem a régi, nálam már ez jobban számít. „Ez a bútorlap-szín a kedvencem.”
Én "oldalvilágítást" használok, egy opál búra mögötti ledcsíkkal még a 0,25W ellenállásokat is megtalálom.
Szia!
Csak egy javaslat: A sortimenterek védelme érdekében hasznos lenne valamilyen megoldás a fiókocskák fülének letörése ellen. Elég szűk a hely, és elég egy figyelmetlen felállás, és már meg is van a baj. Akár a tároló alá a használt bútorlapból egy 10 cm-es csíkot távtartzóval a falra szelve olyan távolságra, hogy a fülekkel egy szintben legyen. Vagy egy kicsi polc is megtenné, ami olyan széles mint a tároló teljes mélysége, füllel együtt.
Szuper! Példás még a rend, remélem lesz így se mert az azt jelenti nagyon dolgozol. Egy pici hiba-nekem hiba- felírtad a költségeket . Amikor én csináltam sufnit nem tettem, csak a végén. Majdnem sírtam. Hihetetlen hogy mennyi ment el kötőelemre meg hegesztőpálcára, mint amennyi a betonra!
Ez tök jó ötlet! Van is a maradék bútorlapok közt három ami pont akkora mint a szortimenterek mélysége.
Sziasztok!
Vettem egy fekete íróasztalt magamnak,hogy legyen min forrasztgatnom.Az asztal a szobában van,ezért fontos,hogy esztétikus maradjon.Meg kellene valamivel védeni a munkafelületet. Először az ESD terítőre gondoltam,de az ára elriasztott.Ugyanígy a PVC se olcsó(4-5mm vastag). Mit tudnátok ajánlani ami alkalmas lenne erre a célra? Ti mivel véditek az asztalt? István |
Bejelentkezés
Hirdetés |