Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ne legyen se ékezet, se szóköz sehol az elérési útban.
Üdv mesterek!
A következő programmal van problémám fordításnál hibaüzenetet kapok.
Ezzel a sorral van neki baja! "LiquidCrystal_I2C::begin();"
Szia!
Nálam a kínai cuccokkal nem :: kettőzött kettőspont kellett, hanem egy szimpla pont. És LCD.begin() Az a változód, amit felparamétereztél. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2018
És matematikai műveleti jel sem lehet a névben.
Pont is csak egyszer a név kiterjesztés előtt szerepelhet. Ez rossz: Nano_program.0.ino Ez jó: Nano_program_0.ino Az új lib-et nem bemásoljuk, hanem telepítjük. Mert akkor szabályszerű lesz minden. libraries installation: Bővebben: Link
Annyit javítanák, hogy csupa kisbetűvel: lcd.begin()
Ahogyan létrehozta a nevet itt: LiquidCrystal_I2C lcd(0x27, 16, 2);
Köszönöm a segítséget egy másik gépen meg simán ment a fordítás hibaüzenet nélkül ez azért nem semmi hogy ilyen is van!
Nem mindig szeretem használni a szimulátorokat , de van mikor rákényszerülök.
Néha nem úgy működik ahogy gondolná az ember. Most ebbe futottam bele. Ardusim 2.2 elérhetősége Az IDE 1.8.5 alatt szépen zokszó nélkül lefordul. De ugyanaz a forráskód a szimulátorban elbukik. Most miért tanuljak meg egy értetlen "szimulátorul" forráskódot írni , amikor IDE alatt működik ?! ![]() Mi lehet a baja ? De akár ajánlhattok másik "jobb" szimulátor progit is , ami nem ennyire finnyás. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2018
Szimulátorhoz nem értek!
De az arduino1.6xx változat ellőt, kevésbé volt fejlett a hiba ellenőrzés. Míg a fejlettebb arduino1.8xx már komolyabban veszi azt. Ezért nem kompatibilisek a régi projektek az új fordítóhoz. Szimulátorban nem tudod állítani, hogy melyik arduinox.xx használja?
Sajnos nem tud IDE verziót váltani.
A hibaüzenet szerint mintha nem definiáltam volna a változót vagy nem kapott volna értéket.Pedig mint látszik meg van mindene. unsigned long tipus definiíció az elején A setup() alatt 0 értéket is kap feleslegesen , de ha nyafog legyen az is ott, aztán a millis()-től megkapja az aktuálisat mikor a függvényben értéket adok a változónak. Érdekessége még az , hogy a régebbi fél egy éves szimulátorban még lefut ez a forráskód (V1.7.2). De érthetetlen módon pl.: a noTone mint a Tone parancs kikapcsolóját se tudja lefordítani az ArduSim V2.2 csak azután ha az Options menüben engedek 1 lehetőséget. (Bocs , hogy ide keverek más bajomat is de arra találtam megoldást ![]() ). Habár lehet nem kell nagyon belemélyedni ebbe a arduino szimulatorok világába.
Érdekes pedig a noTone a saját Ardu utasítás készletének része. A forrás írását segítendő , jobb oldali forráskód emlékeztetőből is kilehet emelni. Ha onnan írtam bele, akkor is hibát adott az ardusim2.2 amíg a Options menüjét be nem állítottam. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2018
Mi összefüggés van egy unsigned long tipusú változó használata és a szimulátor verziók között?
"1vagy2.kevés.kevesebb verziójú " ArduinoIDEben akár ArduSim -ben nem lehetett ilyen változót használni? Azt értem ,hogy a különböző szoftver környezetek fejlesztése más - más ütemben van. Egyik változása után , esetleg követi azt a másik is. Ha ez van akkor marad a valós panelek használata ![]()
Már korán örültem hogy hiba nélkül lefordult a program most akartam feltölteni a Nano-ba de hibát jelez az alaplapra feltöltéskor. Ez a hibaüzenet.
"Arduino: 1.8.7 (Windows 10), Alaplap:"Arduino Nano, ATmega328P" Vázlat használ 8452 bájt (27%) -ot a program tárhelyből. A maximum 30720 bájt. A globális változók 579 bájt (28%)-ot használnak a dinamikus memóriából, 1469 bájtot hagyva a helyi változóknak. A maximum 2048 bájt. avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0xcf avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0xcf avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0xcf avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0xcf avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0xcf avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0xcf avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0xcf avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0xcf avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0xcf avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0xcf Probléma az alaplapra feltöltéskor. Nézd meg a http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload -t javaslatokért. Ennek a jelentésnek több információja lehetne a "Bővebb kimenet mutatása fordításkor" opció engedélyezésével a Fájl -> Beállítások-ban.
Az Eszközöknél rossz COMx portot állítottál be, vagy nincsen botloader az atmegában?
Köszönöm a gyors választ a port be van állítva látja is a program a Nanot alul írja hogy a COM4-en csatlakoztatva van.
Ilyet akkor is ír, ha nincsen semmi arduino csatlakoztatva a gépre!
A következő van elkezdi fordítani a programot rendben van minden majd elkezdődik a feltöltés a led apró 3-at villan mint máskor de amikor jó szokott lenni a feltöltés akkor többet villan gyorsan de itt csak 3-szor aztán kb 1percig nem történik semmi és jön a hibaüzenet.
Vagyis a fordítás sikerült, a feltöltés nem!
A fent vázolt 2 hibalehetőség lehetséges.
Én is jártam így az 1.8.7 verzió alatt. Volt egy olyan opció hogy Eszközök -> Processzor "Atmega328p (old bootloader)" Na ezt kiválasztva már sikerült feltölteni.
Én úgy látom, hogy arra hivatkozik hogy nincs inicializálva az "idozites" nevű változód. Deklaráltad hogy lesz egy ilyen, de nem adtál neki kezdőértéket. Még úgy sem, hogy állítólag a setup-ban megtetted. Lehet hogy csak én nem látom, de a szimulátor sem látja. Az hogy egy eldugott helyen egy eljárásban mégis megteszed még nem ment fel a kötelezettség alól. Tessék rendesen kezdőértéket adni neki
Ennek lehet egyébként az az oka (mármint hogy egyik működik másik meg nem), hogy az ide valamiért megengedőbb az ellenőrzéssel kapcsolatban. Hidd el, jobban jársz ha a szigorúbb ellenőrnek hiszel, mert akkor kisebb a valószínűsége hogy fejet falba verős helyzetbe kerülsz. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2018
Hoppá köszönöm szépen így tényleg sikerült feltölteni a programot!
Értem , volt olyan is hogy kezdoerteket is adtam neki.
Lásd Indító írasom csAtolt képein deklráció után értéket is adok neki 0- t, majd a millis felül csapja . Akkor se tetszik neki.
Na most kövezz meg, de pont az indító hozzászólásod képeit bogarásztam át (most is), és még mindig nem látom hol adsz neki kezdőértéket! Nem kevered valamelyik rokon értelmű nevű változóval?
Ok köszönöm !
Valóban definiáltam változókat, de a void setup() -ban pedig kihagytam , nem volt alapértelmezett értékük. Futási időben meg random lógnának a bitjei a levegőben amit a power-on tranziens állít be. Addig amíg valamikor meg nem szólítom/hívom és nem kap valami valósabbat. Erre figyelmeztet a szimulátor. Érdekes módon az ArduinoIDE simán baj nélkül lefordította. Akkor most melyik az "erősebb", kinek higgyek ? ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2018
Ha előbb olvasod (és persze használod a kiolvasott értéket) mint ahogy értelmes értéket adnál neki, az problémás. Amúgy nem baj.
Mint mondtam a szigorúbbnak! Akkor is érhet meglepetés, de nem annyi mint a megengedőbbnél. Amúgy ez akadémikus kérdés. Mindig adj neki kezdőértéket, ha lehet már a definíciónál és nem lesz ilyen gondod. Lesz amúgy is elég "na ezt most miért?" kérdés
![]()
Sziasztok!
Tud valaki egy ingyenes Arduino szimulátort? Olyanra gondolok ami együtt tud működni az Arduino IDE felülettel, valójában a külső hardvert helyettesíti virtuálisan. Megbízható helyről érdekel, mert egyet előbb letöltöttem, de jött vele valami vírus is, szóval likvidálásra került. A TinkerCAD-ot láttam, de a jelenlegi gépem nem bírja, ha volna más egyszerűbb alternatíva az érdekelne. Előre is köszönöm!
Idézet: „külső hardvert helyettesíti virtuálisan” Hát ez az ... amit kissé bizonytalanná teszi a simulátorokat. Attól függ milyen hardver környezetet írnak meg virtualizálva hozzájuk. Általános mint stepper ,zümmer , ledek , kapcsolók ,hard/softserial, SPI csak csak , LCD-k már kevésbé , egyéb különleges hardverek meg esélytelen ![]() Mindez szimulátora válogatja.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, 2xfél napom ráment.. 328PU(DIP)-be szeretnék USBasp-al bootloadert (vagy bármit) égetni, de Avrduddess csak annyit jelez, hogy a "cél nem válaszol". Az égető jó, égettem próbaképp egy nanót, és egy UNO-t is. 328-at probáltam égetni kvarccal/anélkül. Felhuzóellenállással a reseten és direkt csatlakoztatva is. Tápon 100n. Gondoltam hibás, próbáltam egy másik szűzzel is.. Valaki belefutott már ilyenbe? Mit nem veszek észre? Köszönöm.
proteus !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |