Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Akkor megnyugtattál , mert nekem is van úgyan ilyen kompresszorom , más felirattal . Bár az olajat szoktam figyelni .
Sziasztok! A mai napon lett kész a kompresszorom! Észrevételek kapcsolatban vele?
Nekem tetszik. A vízhűtés nem bonyolítja feleslegesen a dolgot? Én biztos csak akkor fognék ilyenbe ha ingyen kapnám a kompresszort és a hűtéshez kellő cuccokat.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2018
A kompresszort és a tartályt kaptam! A hűtés nem sokat bonyolít rajta.
Igaz nekem meg olajzó rendszert kell építenem a kompresszoromhoz.
Hali!
Jól néz ki a gép, szép munka... de azt a légszűrőnek csúfolt vacakot dobd le róla.Kicsi a szűrőfelület, nagy a légáram, ergo nem jó. A másik dolog ami gyanús, az a vízhűtő egység ventilátorai.Ha nem siklócsapágyasok akkor sokáig jók lesznek, kérdés hogy mennyire remeg a gép üzem közben.Biztonsági szelepet nem látok, vagy nem látszik... Amúgy gratula a géphez!
Hali! Köszi!10 báros biztonsági szelep van rajta a nyomáskapcsoló bal oldalán a vízleválasztó miatt nem látszik a képen. Rezgés,remegés nagyon minimális a ventilátorokba nem tudom milyen csapágy van. Leveszem a levegőszűrőt milyet tegyek rá helyette konkrétan?
Idézet: „...Kicsi a szűrőfelület...” Már miért volna kicsi? Éppen, hogy nagy, nem véletlen csonkakúp palást alakú... A bevezetőcső is megfelelő átmérőjű... De ha szerinted valóban kicsi, mihez képest? Mutass már valamit legyen rálátásunk.
Hali!
Elnézést kell kérjek... Megnéztem még egyszer a képeket és konstatáltam hogy ezt nagyon csúnyán benéztem .Szóval sportlégszűrő... bízok benne hogy beválik. Köszönet RoliNyh kollégának hogy észrevette amit én nem...
Sziasztok!
Kaptam egy kéthengeres kompresszort. Van valakinek tapasztalta ezzel a típussal? Milyen áttételt, villanymotort használják hozzá? Mekkora nyomásra ajánlanád? Milyen a légárama? Mi van az adattáblájára írva? Előre is köszi.
Közismert nevén "ZIL kompresszor".
ZIL kompresszor Az adatlapon "Tip: ZIL-130" szerepel. Eszerint már lehet keresgélni. Adatai: A linken szereplő példány kicsit eltér, de ugyanarra használták. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2018
Üdv,mindenkinek
kis segítséget szeretnék,a képeken látható kompresszort most szereztem,és az a gondja,hogy nem forog,fixen áll,és hol keressem a problémát,a dugattyúknál,vagy inkább a motor lehet a hibás,valakinek esetleg valami tapasztalata??a tengelyt meg sem tudom mozdítani !
Talán ha különválasztanád a kettőt, rögtön kiderűlne...
Nem lehet a motort leválasztani? Különben nem tudhatod a motor csapágya/forgórész rohadt be, vagy a kompresszor csapágy/dugattyú.
hát ez igaz,de a csavarok amivel leválasztanám a motorról az belül található a csapágyházban,és a dugattyú forgórész eltakar 1 csavart,amit így egyáltalán nem érek el!
Ha nem tudod leválasztani a motorról, akkor szerint csak annyit tudsz tenni, hogy elkezded szétszedni az egészet ahogy tudod. A képről nézve a forgattyús ház elég száraznak tűnik a motor még jó állapotban van így inkább tippelnék a kompresszor megszorulására. Persze ettől még lehet más is.
A tengelyvégen látható 4 csavar, a hengerek között a ház peremén látható 3 csavar kitekerése és a hengerfejek levétele után a kompresszor részt egyben le lehet húzni a motor felőli lapról.
A képen valóban úgy látni, mintha por ülne a henger alján (dugattyú peremén?).
köszi
a kompresszor képes annyira megszorulni,hogy nem lehet megmozgatni?
Ugyanúgy be tud sülni, mint egy motor dugattyúja. A súrlódási hőtől megolvad az alumínium és összeragad.
Persze. Nekem is volt hasonló esetem. Nekem a forgattyús tengely alsó tűgörgője állt be. Azt sem lehetett megmozdítani.
köszönöm a hozzászólásokat,ha szétszedtem még írok,hogy mit találtam !
Szia! Az ilyen hengerelrendezésű kompresszorok függőleges tengely helyzetűek lennének, mert a kenés másképpen nem lehetséges. Ha ezt az egységet valahonnan lebontották és azt remélték, hogy így is fog működni .... nos eddig tartott a működés kenés nélkül így vízszintes helyzetben. Lehet, hogy hűtési célokra használnak ilyen kialakításokat, mert ventillátor és egyéb hűtési megoldást nem látni rajta.
Ha megnézed az első képet, ahogy a képen áll, úgy szerelték egy tartályra. Láttam már több ilyent. Nem tudom, hogyan kenik. Kéthengerest szedtem szét, abban volt egy kis olaj.
De azt függőlegesen. Az a nyúlvány hordja fel az olajat a hengerekhez és szerintem hűtőgép kompresszor lehetett.
Pedig láttam már 3 hengerest gyárilag fekvő tartályon vízszintesen.
Lehet, hogy aki tervezte, nem tudta, csak feltette a kéthengeres helyett a háromhengerest? A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2018
Az amit láttál az nyilván nem ilyen elrendezésű lehetett, egymástól 120 fokra lévő henger elrendezésben. A KT7 kompresszor sem az az M62 mozdonyban a három, jobbra-balra 60 fokos hengerével.
Szia,biztos ,hogy így kell lennie,ez egy dental kompresszor,és mellette van még egy ugyanilyen egység a tartályon,gyakorlatilag,együtt és külön is működhetnek!ez egyébként nem olajmentes ?
Adattáblája nincs? Esetleg olyan kép amin több látszik, talán segítene. Szerintem az olajmentes kompresszor kicsit más felépítésű, de ettől még lehet.
Most került hozzám,mert elég nehéz,kb 150 kg,csinálok,és este teszek fel képeket
szóval ez lenne a beállt kompresszor
|
Bejelentkezés
Hirdetés |