Fórum témák
» Több friss téma |
Álljon meg a menet, félreérettél.
Az 5V-os ágba nagyobb kondi kel. Ahogy itt már többen is kiigazítottak. Lehet elko. 330uF, feszültségben meg amit kapsz legkisebbet. Ha a méret is számít? (Ilyen nagy kapacitásban már nem gyártanak tantált.) Most kérdés, hogy a DHT-ket a Wemos D1 minin 3.3V-ról hajtod? Mert akkor oda is kellene a javasolt 10µF tantál kondi. És a DHT-k táplábára a 100nF-esek szintén. (Nem értem, Hogyan kötődbe a vezetékeket? Ha nem lehet megbontani a DHT-t.) Több hiba is van a rendszered tápellátásában: A telefon töltőket akumlátor töltésére tervezték, ezért kel javítani a kimenetek szűrésén. A Wemos D1 minin 3.3V-os táp regulátora pedig csak kb. 200 -300mA tud teljesíteni. Ezért kapsz nagy zajt a DHT-k mérésében.
Nem lehetséges, hogy a szenzor eleve ilyen? Egy-két helyen azért találkozni hasonló gonddal. Más gyártótól származó szenzorral tudod tesztelni?
Üdv!
Nem pont WEMOS-sal kapcsolatos a kérdés, azonban a DHT22-es szenzorról is beszélgettek. Nekem van fennt beltéren, és kültéren is DHT-22 es szenzorom, a kültéri háza úgy van kialakítva mint valami johnson (?) vagy jason (?) kalitka, a neten találtam építési ötleteket, hogy az eső, vagy hó nem tudjon a szenzorra csöppenni. Azonban a kültéri szenzoron a páralecsapódás bizony előfordul, Sőt! ilyen változékony időben a hajnali pára délutánig rajta van, és természetesen 99.9% párát mér, miközben a hőmérséklet kb. rendben van. Az lenne a kérdésem, hogy valakinek valami ötlete, vagy gyakorlata arra, hogy kültéren hogyan lehetne megfelelően párát mérni? vagy esetleg már szenzorral, mint a DHT22? vagy valami ötlet, hogy tudnám megoldani hogy a DHT22-n ne csapódjon le a pára? köszönöm a válaszokat előre is!
Nem igazán értek hozzá, csak egy ötlet. A pára a környezeténél hidegebb dologra csapódik le. Szerintem ez ellen lehetne rövid idejű fűtéssel védekezni, nem tudom mennyi ideig, mekkora fűtéssel, talán ki lehetne kísérletezni.
Si7021, féltető alatt (Bővebben: Link *), vatelinnel védve a szennyeződésektől. Ebben a száraz őszben, legalább is itt, nem megy 100 %-ra a páratartalom. Könnyen lehet, hogy nálad tulajdonképpen jó értéket mér. Vagy mégsem?
* Már rég nem ilyen doboon van de itt látható jól az elhelyezés. Most kb. 50 cm-rel beljebb van. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2018
Sziasztok! Esp8266 wifis relével kapcsolatban lenne kérdésem. Androidos Tcp/udp controller programmal használom, aminek az ikonja egy zöld controller! Sikerült beállítanom az alkalmazást, tökéletesen kezeli a reléket. A kérdésem az lenne, hogy az alkalmazásban egy gombbal nem lehet több parancsot is kiadni? Mert ugye most úgy működik hogy egy gombhoz hozzá van rendelve, hogy 1-es relé meghúz. De úgy nem lehet, hogy egy gombhoz több parancsot rendelni? Esp-01-es wifi modulos
Kicsit konkrétabban. Milyen program van a modulon? Milyen programmal "izgatod"?
Atus1981 osztottam meg képet a relés modulról, meg az androidos programról.Na már most írtad, hogy milyen program van a modulon. Hát a modulra is kell program?Nagyon amatőr vagyok!Te meg remélem türelmes
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2018
Na most rendeltem egy ilyet(1.kép) meg egy ilyet(2.kép)Ha ezeket összekapcsolom, akkor esp smartconfig programmal ezt is hozzá lehet adni a wifi hálózathoz, és wifi tcp udp controllerrel wezérelni?
Ha nem tudsz/akarsz programozni, akkor lehet, hogy valamelyik Sonoff modullal jobban jársz.
Na jó, csak a sonoff drága! Meg úgy tudom, hogy azt nem lehet programozni! Annál megnyomod a gombot bekapcsol, mégegyszer megnyomod kikapcsol! Nekem úgy kellene, hogy működjön, hogy megnyomom a gombot megúz a relé, elengedem a gombot, elejt a relé!
A 7 dollár mióta sok? Ráadásul lehet programozni, ESP8266 van benne. (Én 1,5 éve vettem, akkor az volt benne.)
Az tényleg nem sok! Tudnál linket írni, hogy melyik pontosan az az eszköz?
Persze, hogy kell rá program. Általában a gyáritól jobbakat lehet találni a neten, amit konfigolás után feltöltesz.
Sziasztok!
EspEasy-vel lehet olyat, hogy soros porton küldök értéket és azt feltölti a thingspeak-re?
Ez egy csatornás, nekem meg négy csatornás kellene! Gondolom van olyan is! Csak az a bajom, hogy youtube-on is nem találok csak olyan videót, hogy ráköt az egyik kimenetre egy ledet, aztán azt kapcsolgatja ki-be! Meg igazából egyikhez sincs egy értelmes leírás sem!vagy csak nekem nincs türelmem keresni! Na mindegy is, mert most azzal próbálkozok, amit 7:48kor osztottam meg! Néztem egy progit play áruházból, ami elég jónak tűnik, csak még az nem világos, hogy miként lehet a progit összehozni a relével, mert ip címet sem lehet beírni, mint az esp-01nél!
Ha lehet szerkeszteni a gombok funkcióját, akkor nyert ügyed van. A modulra fel az espeasy és url-t megadsz a gombok alá. Fix ip cím a modulnak és máris használható belső hálózaton.
Igazán körülnézhetnél a linkelt boltban...
https://www.aliexpress.com/store/product/Sonoff-4CH-10A-Gang-Wifi-S...3.html
Sziasztok!
Arduinoba hol van valami beállitás, hogy ne 2 perc legyen egy újra forditás?
Szia
Semmi beállítást nem találtam én se a fordítóval kapcsolatosan. Mondjuk nem is a sebesség, hanem a kódméret optimalizációja miatt kerestem ezeket. Ha valaki tud okosat, kérem ne tartsa magában...
Hali!
Sajnos sehol... Az a baj hogy nem csak a saját programodat fordítja, hanem a asznált librarykat, és magát az arduino magot is. Ha nem lépsz ki az arduino keretfelületből, az ismételt fordítás már gyorsabb, csak az előző fordítás óta módosult fájlokat fordítja újból. Ha kilépsz, belépsz akkor ismét kezdi nulláról.
Amilyen parancsot az EspEasy a Tools - Command -ból végrehajt, az soros porton is ugyanúgy működik.
A példában egy LED-et be- és kikapcsolok, majd küldök egy OpenHAB MQTT üzenetet. Idézet: Amit írsz, az két külön funkció. Bekapcsolási event amikor változott a gomb állapotod, és a következő állapot aktív, illetve kikapcsolási event amikor a következő gomb állapot inaktív. Ha a kész framework-ök nem tudnak olyan állapot kezeléseket (szerintem nem tudnak), akkor vagy irány a framework fejlesztő gárda / community, és győzd meg őket, hogy rakjanak olyat is bele, vagy teljesen saját megoldást kell barkácsolnod. Egyébként ha programozásban jó vagy, a saját megoldás egyáltalán nem lehetetlen. Minden szükséges hozzávalót megtalálsz, csak össze kell rakni, és fel kell programozni. A teljesen saját barkácsolással egyébként el tudsz boldogulni? „Nekem úgy kellene, hogy működjön, hogy megnyomom a gombot megúz a relé, elengedem a gombot, elejt a relé!”
Pajti2 nem igazán boldogulok egyedűl, mert gyakorlatilag sejtésem sincs, hogy hogy kell programozni! Már megjött az eszköz, rádugtam a tápot, és az esp chippen felvillan a kék led! Na itt tartok most!
De nekem úgy is jó lenne, hogy megnyomom a gombot és meghúz a relé, majd 1mp után elejt!
Oké, de én olyant szeretnék, hogy küldök soros vonalon egy hőmérséklet adatot, azt feltölti.
Arra van megoldás?
Egy olyan kezdő kérdésem lenne hogy ennél a ”GPIO Definition" részletben megadod GPIO_PIN-eket lehet-e cserélni a program kódból ? Az I2C kivezetések nem hardver függők ? mint az SPI pinek ?
(a nyomtatott áramkőrnél nem mindegy hogy mennyi átkötést kell csinálni Köszönöm A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2018
Idézet: „Az I2C kivezetések nem hardver függők?” Nem. Csak szoftveres I2C van.
ESP8266 adatlap: Bővebben: Link
11. oldal, Figure 3-1. Functional Block Diagram. Szerint viszont van benne HW-es I2C! Fix bekötésű: MTMS pin:9, IO14, I2C_SCL GPIO2 pin:14, IO2, I2C_SDA A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |