Fórum témák
» Több friss téma |
igen.
Pl megveszitek, és használjátok eredetibe??
![]()
Ez harmadik gép, régi eléggé lassú, sok manővert nem ér meg. HP nc6220.
Ez a kérdés hogy kerül ide?
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2018
Van egy bontottt lcd-m nc 6120 hoz meg pár alkatrészem. Ha kívánod oda adom szívesen. Nekem csak lom.
A szóban lévő 1400x1050 felbontású, ez kell. A másik alkatrésznek meglévő csak 1024x768, ez jó képet ad, átrakom amit lehet. Köszi.
A win10 korlátlan ideig használható aktiválás nélkül is minden trükközés nélkül (ellentétben az elődeivel). Csak nem szabható személyre (háttérkép és ilyesmik nem állíthatók)
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2018
Üdv!
Van egy nagyon régi Win98-as gépem. A kérdésem az lenne, hogy vannak régebbi programok, vagy akár játékok (doom2), amik elfutnak rajta. A kérdés pedig: milyen szoftverrel lehet ilyen játékokat, vagy csak sima programokat csinálni? Gondolom akkoriban nem volt visual studio...
Áh, eddigre már éppen eléggé berágtunk a rendszerre, úgyhogy ma röpke 2 óra alatt újrahúztam Windows 8 rendszerre, amit utána Microsoft Toolkit aktiváltam!
![]() ![]()
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, van egy asztali Pc-m és az lenne a probléma, hogy bekapcsol de a monitoron nem jelenik meg semmi. Mi lehet a baj?
Ok, élj csak abban a hitben, hogy nincs probléma
![]() Ezért olvasom és röhögök, a más forumokon feltett "nekem nem megy a játék" kérdéseken ![]() Amúgy is itt, az ilyen dolgok nem megengedettek...
Alapra integrált videókártyára van dugva a monitor?
Ha igen alaplap hiba vagy ram hiba lehet. Ha nem, akkor videókártya, alaplap vagy RAM hiba, vagy csak driver hiba.
Szia! Ennek sokféle oka lehet.
A gép előéletét ismered? Esetleg volt sokáig áramtalanítva tárolva, vagy épp tegnap még működött és ma meg hirtelen nem? Ventilátorok felpörögnek? Fények az előlapon világítanak, vagy csak megnyomod a gombot és se kép se hang? Régi gép vagy új? Ha van 5-6 éves, akkor próbálj elemet cserélni az alaplapban, esetleg egy cmos reset-tel egybekötve és próbáld meg beindítani. Ha az elemcsere nem oldja meg a gondot, akkor a továbbiak: -Tápja milyen? Típus, kor? A gépet porold ki jó alaposan és erős fénynél (pl zseblámpa) nézd végig az alaplapot, és a kártyákat, ramokat, meghajtókat, kiszedve egyesével, hogy égett alkatrész, esetleg púpos kondi nem látható-e valamelyiken. Aztán ha nem látsz semmit, akkor próbáld meg úgy, hogy csak annyi legyen az alaplapba dugva, ami az induláshoz minimálisan kell: cpu+hűtő, 1db ram, vga (ha nincs integrált), monitor, táp, még billentyűzet egér nem is muszáj... és próbáld meg, hogy úgy beindul-e, ha van több ramod, akkor ha az elsővel nem indulna próbáld végig minddel... (plusz házhűtő stb ventiket is húzd le) A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2018
Rég nem volt bekapcsolva, a videókártya és a processzor hűtő felpörög és kész. Próbáltam az integrált vga-ba dugni a monitort de úgy sem megy, próbáltam hdd nélkül, egy darab memóriával és memória nélkül is de nem megy.
Elemcsere, ha jól sejtem ez bőven nem új gép lehet...
Aztán törött vga kábel is elképzelhető... Tápot nem írtad milyen, de akármilyen márkás is, próbáld meg egy másikkal, ami másik gépben működik. Ha meg ezek se segítenek, akkor szerezz egy POST kártyát és az kiírja, hogy milyen folyamatnál akad el az indulás... Meg esetleg nézd végig a csatlakozókat, tápcsatlakozókat, vinyó csatlakozókat, hogy nincs-e valamelyik kicsúszva félig-meddig...
Üdv
win 10 Hdd klónozása ssdre. Tudtok egyszerű programot mondani hozzá? Az ssd lesz elég hely az biztos. Asztali gépről lenne szó Előre is köszönöm a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2018
Jól sejtem hogy system clon kell nekem?
Sikerült a clonozás EaseUS Todo Backup Free programmal.
Mit kell megnézni hogy biztosan ssd barát legyen az op. rendszer?
Azt hogy az msinfo32.exe ben a partíciók kezdetének eltolása osztható-e 4096-al. Minden betüjeles (CDE..) partíción.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2018
Elosztottam
felső az 7,875 második 128520 Remélem ezzel nincs gond
Egész számnak kell kijönnie.
De nem is értem, miért nem tiszta telepítést csináltál?
Azért mert a pedrive pont akkor adta fel a harcot amikor írtam ki rá az adatot. Lemezem meg nincs itthon.
Most látom hogy amit ajánlottak programot ott van ssd optimalizálás. Nekiugrok megint. HÁtha jó lesz. 30 perc és itt vagyok A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2018
inkább mutasd
Itt van minden.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2018
Az elsőnek nincs betüjele így lényegtelen, a több gigás partíció pedig rendben van, csak még ki kéne terjesztened az egész lemezre (mert most a 111GB-ból csak 74GB-ot használsz.
Megcsináltam még mielőtt elolvastam mit tanácsoltál és a végeredmény jó lett.
Most ssd beállítást is bekapcsoltam a programban.
Na már csak 1 gondom van vele. A trim bekapcsolása. A hard disc sentinel szerint SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív. A cmd.exe rendszergazdával elinditva 0 értéket mutat ha beírom a parancsot. Ott elvileg jó. CrystalDiskInfo szerint a lemez tudja a trimet. Akkor mere kutakodjak?
2015 -ös változatára butíottam, ott viszont sikerült minden más felmerülő problémát megoldani.
Ponotsan milyen hangkodek hiányzik? ![]() ![]() Köszönöm. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |