Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Azért nem eszik olyan forrón
![]()
HT-PLA-ból van minden eleme nyomtatva. A HT-PLA pedig meg van edzve sütőbe. Így 100°C fölött van a hőtűrése valamint a szakító és húzószilárdsága is kétszerese a sima PLA-nak. Így még az ABS-nél is erősebb és tartósabb. De nem mondtam, hogy be akarom burkolni. Meglátom mi lesz vele. De azért ne építs nyomtatót ha ilyen drasztikusan állsz hozzá a dolgokhoz. Én is kicsit szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban. De ahogy kezd összeállni, egyre inkább érzem úgy, hogy még a végén egész jó 3D nyomtatót építek. Amúgy meg ez az egyik hobbim. Ha nem jön be? Akkor majd csinálok másikat. De úgy is mindig van pár ember aki vagy irigykedik vagy csak szimplán beleköt mert annak meg ez a hobbija...
![]() ![]()
Fel ne add! Én kíváncsi leszek rá, mert szívem csücske a csővázas szerkezet.
Te nagyon félreértesz
![]() Én nem irigykedek mert nincs mire ![]() Én már túl vagyok ezen, és csak tapasztalatból írtam amit. Én nem csövekből építettem hanem aluprofilból. Szerinted irigykedem a műanyag csövekre, meg, hogy képes vagy építeni? Szerintem akit kicsit is megáldott az ég műszaki érzékkel az képes rá.
Sziasztok! Köszönöm a sok hozzászólást a végállás kapcsolás témával kapcsolatban!
Írtatok itt opto, hall, NC-s bontó kapcsolósról. Egy kérdésem lenne: Én az asztal szintezést nem hiszem, hogy valaha automatára meg fogom csinálni, mert szeretném magam szintezni. Részemről, nem feltétlenül hiszek abban, hogy amikor az asztal ferde, akkor azt a gép meg fogja jegyezni nekem, és tartani fogja magát ezekhez az adatokhoz. Mert ugye feltételezem, hogy ennek ez lenne a lényege. Rosszul tudom? Vagyis gondolom? Tehát, a kérdés: Mi van, ha csak a tengelyek végállását csinálom meg normálisan? Mert ahogy nézem, a legnagyobb gond a végállás kapcsolókkal az lehet, hogy borzalmas gagyi a felfogatásuk is és a kapcsolók is a kínaiak kínaija. És mi van akkor, ha felteszek mindenhova egy-egy precíz omron végállás kapcsolót és gondoskodok a stabil felfogatásukról?
Magával a kapcsolóval az a baj, hogy kétszer ugyan ott ritkán fog kapcsolni vagy soha.
Beszintezed kézzel és a következő vegallasnal már nem is ott fog megállni, vagy 1-2mm-el feljebb vagy lejjebb és ez az első réteg nyomtatasanal sokat számít. Az automata szintezo jó lehet ha nem egy gagyit teszel bele csak azoknál is van tures. Azt, hogy nem fogja megjegyezni attól nem kell felni mert megjegyzi. Amiért nem szeretik sokan az az hogy rétegek között is szintezi egyfolytában az asztalt és így a Z tengely egyfolytában mozog végülis fölöslegesen.
Nem vonom kétségbe hogy neked ilyen tapasztalataid vannak a mikrokapcsolókkal, viszont én egyáltalán nem ezt tapasztaltam. Nálam hajszál pontosan ugyan ott kapcsol mindig.
Attika!
Ez a "rétegek között is szintezi" inkább nem úgy lehet igaz, hogy egy rétegen belül is szintez? Mert ugye az alap szintezést üres asztal esetéven végzi és ennek megfelelően tartja azt az állapotot.
Szerinted egy mikrokapcsoló ismétlési pontossága 1-2mm? Ezt jól átgondoltad? A legtöbb "szereldmagad" (KIT) nyomtatóban mikrokapcsoló van, azokkal nem lehetne nyomtatni ameddig ki nem cserélik?
Az elv jó, de a mikrokapcsoló nem precíziós szerkezet. ráadásul ha lakkozol, vastagodik a lakkréteg, ha üveglapot felteszel, akkor is állítani kell.
Akkor neked nem gagyi kapcsolo van.
Én mióta kicsereltem optora semmi gond nincs vele. Előtte volt olyan hogy beszinteztem szorult alatta a lap. Végállás újra próba és már két lapot is simán betoltam alá.
Nálam 2 nyomtató üzemel. Az egyiknél jó volt a mikrokapcsoló - egy darabig - aztán nem. A másiknál eleve nem volt jó soha. Ha egy hónapban egyszer kapcsolnám be - lehet, hogy rajta hagytam volna. De sokszor kellett ugyanazt a darabot lenyomtatnom és nagyon nem volt mindegy, honnan indul a fej, hogy egyformák legyenek az alakzatok. A sok darab egyszerre nyomtatása nekem soha nem volt hibamentes, mert vetemedik a hőtől az asztal. Üveglap csak az egyik gépen van, így kell szintezni, de csak egyszer - utána stabil a reed relés megoldás.
De lehet nyomtatni, én nem ezt mondtam.
Nálam az opto pontosabb mint egy kapcsolo.
De úgy akartam írni, hogy retegen belül is szintez.
Én egyszer próbáltam bltouch-al, nekem nem tetszett.
Srácok! Én nézegettem és nagyon kicsi lehet a szórása már ennek a gagyi mikro kapcsolós végállás kapcsolónak is. De nem szeretnék vitatkozni, 1-2mm maximum akkor, ha hibás a végállás kapcsoló.
Viszont keresgéltem picit és Úgy kerestem végállás kapcsolókat, hogy hozzá írtam a precíziós szót is. Mit szóltok ezekhez? Van köztük olyan is, amin nem egy kis viszonylag rugalmas és hajlékony kar végzi a működtetést, hanem csak egy pici gomb. Szerintem ezzel, biztosan lehet pontosítani a kapcsolást, mert elvesszük tőle az előnytelen áttételt. Meg még arra is gondoltam, hogy lehetséges-e a nullpontok keresését a motorokon lassabbra állítani? Biztos vagyok benne, hogy pontosabban tudná le reagálni, mert a végállás után már akár a néhányadik lépésszámra megállhatna a motor és csak onnan kellene visszamennie.
Nem értem. Ha egy aranyozott, precíziós reed relé megcsinálja, amit kell, miért akarod mikrokapcsolóval megoldani mindenáron ezt a feladatot? Mindkettő sima kontaktust ad. Nyomtatsz egy műanyag konzolt és egy életre le lesz tudva a gond, a reed ugyanis gáztöltésű csőben van. A mikrokapcsoló soma levegőben, ahol oxidálódik. De te tudod. Akkor már ezerszer inkább résopto, mert az a leggyorsabb. Igaz azt nem túl kellemes beállítani.
kameleon2!
Bocsi! Lehet hogy mutattad már, de nem mutatnád meg milyen pontosan az a ree d relé megoldás amit te alkalmazol?
Ilyen, hasonló vagyonvédelmi nyitásérzékelőt használok, amihez nyomtattam egy lapkát - konzolt. Ez a reed kb 1cm-ről érzékel. kétfélét is készítettem a tartóból a két nyomtatóhoz (Anet A6 és Tronxy X5-S400).
És az a mindig ugyan akkora?
Figyu! Ennek a jelét át kell még alakítani szakítóra igaz? A végállás kapcsoló a nyomtatón nem szakít? Bevallom, nem is néztem még.
Ezek mind olyanok, hogy amikor a mágnes mellettük van akkor zárnak - emiatt jó vagyonvédelemre, mert állandóan zárt a kör és gyors, mert a megszakítás gyorsabb, mint a két érintkező összeérintése a repülési út miatt. Ha nem alapban zárt kontaktus kell, van váltóérintkezős reed is.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2018
Azt értem, de akkor a nyomtatón elhelyezem ezt a relét valahol, a fejen a mágnest és mikor a végponthoz ér, akkor fog kapcsolni igaz? Ezt csinálják a gyári végállások is a nyomtatókon?
Én nem a fejre tettem, hanem a Z tengely egyik síkjára a mágnest, a keretre a reedet. Ugyanúgy, ahogy a mikrokapcsoló lett volna.
Itt rosszul írtam igazad van mert egy papirlap vastagsága nincs 1mm.
Annyit csalt nekem a mikrokapcsolo, hogy a következő vegalasnal már 2x 3x alá fért a papirlap holott előzőleg jól be lett szintezve.
Jáááj srácok! Mondom felkelek, picit bohóckodok a nyomtatómmal. Gyerekek alszanak. Feltenném a CURA-t, dehát... Ultimeter Cura...Driver managar. Mi a frászok ezek? Nincs valahol egy olyan Cura amit csak letöltök, felteszek és nem kérdez marhaságokat, nem telepít mindenn göncöt fel?
Az a legnagyobb bajom, hogy nem tudom hogy kell kinéznie már a telepítőt sem. Meg melyik verziót kell feltenni, stb. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2018
Valami ddl hiányzik a gépemről. Nem működik rajta a Cura. Szerintem megpróbálom lefrissíteni a Win7-et.
Ha ddl hiányzik, akkor jobban jársz ha csak azt töltöd le... vannak már komplett adatbázisok hozzá.
Ird be a ddl nevét a kugliba és tuti hogy legalább 5-8 releváns helyet találsz!
Köszönöm a segítséget. Valami olyasmit csináltam. Nem volt egyszerű, de sikerült megoldanom.
Sziasztok!
Szép estét! "Elkészült" az új gépem. Csináltam egy kis videót. Igazából még se végálláskapcsoló, se rendes bekábelezés. De igyekszek. Gondoltam beindítom a hecc kedvéért. Még semmi finomhangolás nem ment végbe. De majd lesz az is és még tökéletesebben fog nyomtatni. Eddig 60mm/sec volt amivel nyomtattam. Semmi rezgés, semmi vibráció nincs a gépben. Nagyon szépen és pontosan teszi a dolgát. Még azért a finomhangoláson át kel esnie valamint a firmwaret is rendesen be kell állítanom. De jó gép lesz. Kellemesen csalódtam benne. Pontosabban nem is a gépben hanem magában a csővázban. ![]() Szép estét! Jó éjszakát! ![]()
Szívesen becserélném az Anet A6-osomat egy ilyen vázszerkezetre.
Nagyon szupi lett. Szívesen megnézném élőben a működését.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |