Fórum témák
» Több friss téma |
elektroton ,,sajnos nem egy a szkennelés itt egy másik kép a bekötésről ,,hátha ez nagyítható lesz
ha nem akkor megpróbálom majd lerajzolni ha nincs más
zoszka a B3 a HMV érzékelőjét kikötöttem , ez régebbi kép róla
az ntc az a fehér csatlakozó sor lenne amit megemlítettél? amibe be van kötve a B2 is !
zoszka küldök képet róla ,hogy mi hová van bekötve ,de a B3 és MD-A6- már nincs . Ehhez aMD- M6-hoz akartam a termosztátot bekötni ,de nem reagált rá a kazán/már nincs.
Melyik termosztátra gondoltál ?
Kedves 1Frici!
Kérünk, hogy a jövőben figyelj az írásmódodra, mert nagyon nehezen olvasható és értelmezhető amit írsz. Köszönjük
Frici!
Sajnos érdemben most még nem tudom segiteni mert korjázban vagyok. Csütöörtök este már valoszinüen. Legjobb az vona ha lerajzoldnád a jelenlegi állapotot. Meg a gyári kapcsolási rajz elemeinek funkcio magyarázo oldalt is.
Elektroton.
Remélem nem komoly a baj és minden rendbe , Na megjavult a gépem meg a szkennerem így eltudom küldeni a képeket. A fekete dobozról meg a bekötés miatt ,hogy lásd mi hová van kötve rajta. Remélem ez már értelmezhetőbb így számodra
Frici!
Köszönöm a kazán eredeti rajzát az értelmezésekkel. A Siemens Albatroszrol letöltöttem az eredeti leirását. Még mindig nem tudjuk hová is vannak kötve az also 230Vos kapcsok. Mit is kellene helyre állitani, megváltoztatni. Vajon miért is beleépitve az a Siemens. Elölapi képet is jo volna látni. Regge már tudok otthon foglalkozni a rajzzal.
Elektroton
Most csak ez van de holnap küldök más képeket , meg a kazán előlapjáról is. Az a gondolatom támadt ,nézve a fekete doboz kisfesz. bekötéseit ,lehet ,hogy külső hőm. érzékelőről ment a kazán és használták a HMV is szerintem mert volt rá szerelve kis fehér kiegyenlítő tartály amikor megkaptam .
Ez egy Albatros 4-es.
A tápfesz, az Fk1 szivattyú, a Hmv váltószelep/szivattyú és az 1-es égőfokozat van a nagyfesz oldalon bekötve. A B2 kazánérzékelő a kisfesz oldalon. A B9 külső hőmérséklet érzékelő hiányzik, pedig anélkül nem sok értelme van az egésznek, mert anélkül csak egy sima kazántermosztát üzemmódba működik.
Sziasztok, Van egy Junker/Bosch TR21-es termosztátunk, ezt szeretnénk lecserélni egy vezeték nélküli termosztátra a jobb elhelyezés miatt, tudnátok javasolni típusokat amik jók a 3 vezetékes termosztáthoz, mert mindenhol eddig csak két vezetékeset találtam. Előre köszönöm mindenkinek.
Zoszka
Szerinted ha ez a külső idj. érzékelő be lenne kötve akkor hogy kéne vagy hogy működne a kazán ?
A külső hőmérséklet figyelembe vételével állítja a fűtési víz előremenő hőfokát. Ha nincs se külső, se belső érzékelő bekötve, akkor biztonsági okokból a fűtési körhöz tartozó maximum vízhőfokot fogja beállítani.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2018
3 vezetékes, 24V-os, modulációs, rádiós. Ilyet nem fogsz találni.
Frici!
Mi a helyzet a kazánoddal? Nem küldtél további friss képeket illetve jelenlegi bekötési rajzot. Én viszont bejelöltem az általad küldött eredeti rajzon vastag színes vonalakkal mi is kell a csak fűtéshez használandó áramkörhöz. Továbbá készítettem egy áramutas rajzot is a kazán eredeti rajza alapján, így jobban megérthető, átlátható az áramkör működése. Számomra így átláthatóbb mint az eredeti kesze-kusza ábrázolás. Kékkel jelöltem a mellőzendő HMV kör elemeit, ezek csak fűtés esetén nem is kell, eltávolítható. Pirossal átkötéseket is jelöltem ehhez.
Elektroton.
A kazánnal változatlan a helyzet, magától megy mint eddig .Bocsi ,hogy nem küldtem a képeken ,ígérem pótolom a héten . Az általad készített bekötési rajzok már számomra nagy segítség ,mert enélkül nem mentem volna semmire,amit köszönök szépen neked és azt is ,hogy idődet áldozod rám. De most lépek mert idő van .
Zoszka
A belső érzékelőn a szobatermosztátot érted?
Tisztelt Fórumtagok!
Segítségeteket kérném a következő kérdésben: adott egy Computherm Q7 és most már egy S300-as wifi termosztát kiegészítő. E kettőt szeretném "összekötni", de a leírásban erre nincs példa, csak a Q7Rf verzióshoz. Márpedig a leírásban szerepel a sima Q7-es is, a külön, szürke keretezett részben: A COMPUTHERM Q7 termosztát által vezérelt fűtési rendszer egy COMPUTHERM S200 Wi-Fi dugaljjal és/vagy egy COMPUTHERM S300 Wi-Fi termosztáttal kiegészítve okostelefon segítségével távolról, interneten keresztül is vezérelhetővé tehető. A COMPUTHERM S200 és S300 Wi-Fi készülékek használatával egyszerűen megvalósítható a COMPUTHERM Q7 termosztát által vezérelt fűtési rendszer takarék ill. komfort hőfokának váltása, távvezérlése. Szándékosan nem akarok RF-es megoldást a közvetlen vezérlésnél, a jelenlegi "mezei" kábeles verziót kívánom megtartani, kiegészítve a wifi-s eszközzel. Hagyományos, ős-kazánról van szó, ETI 25-ös, ezt- és a szivattyút kapcsolja a Q7, az 1-es, 2-es csatlakozón. ARra sem találtam választ, hogy mi a 3-as (NC) csatlakozó rajta.
Hello! Arról nem tudok nyilatkozni, hogy mit hogyan szeretnél összekötni, de akár a Q7 akár az RF kimenetén egy relé váltóérintkező (feszültség független) kontaktusa található. E három szokványos elnevezése a C-NO-NC. A relé elejtett állapotában a C-NC kontaktus pont van zárva. Meghúzott állapotában pedig a C-NO pont van zárva. Tehát amikor fűteni kell, akkor a C-NO pontok zárnak a C-NC pont pedig bont.
Csak egymás után kell kapcsolni a 2 eszközt. De a computherm gyártja egybe is.
Köszönöm a segítséget.
Sajnos ezzel a két eszközzel nem lehet megvalósítani amire gondoltam (kvázi a Q7-et irányítani az S300-as egységgel, de ilyet nem lehet, a használati utasítás totálisan megtévesztő, ráadásul újra kellene ezért kábelezni a lakást...). Ahogy nézem, az E280 az, ami azt tudja.
Sziasztok! Vettem egy okostermosztátot, hogy lecseréljem a régit egy fali kazánnál. A régi 250V AC, két ér megy hozzá, és elemes. Az új (látszólag) elem nélküli, kisebb akksi belül nincs kizárva, de nem találtam nyomát. Bárhogy kötöm, nem tér magához. A kazánt szétszedtem, elvileg (leírás szerint) 230V jön belőle, rámérni majd ma délután fogok tudni. A termosztátot egy külön vezetékkel direkt konnektorba körbe működik. Mi lehet a gond? (Laikus vagyok kíméljetek! Köszi )
Kellenek pontos típusszámok! Kazán/termosztát...persze meg pár fotó is nagyot dobhat az ügyön.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2018
Nimbusz kazán, MOES termosztát. A képen az uj kötési rajza es a régi szétszedve a két érrel.
BHT-002 GALW a pontos típus. Ezen a képen pedig a kazán kapcsolási rajza.
sziasztok,segitséget szeretnék kérni,grundfos vizkeringető szivattyút akarok összekötni termosztáttal kérdésem h mit hova kell kötni a termosztátba?szivattyut és a 230Voltot!
Hello! Ez a termosztát elemmel működik, vagyis a két fehér vezetéket összezárja és működik a fűtés. Működéséhez nincs szükség a 230V-ra...
Bár nem írtad meg, de feltételezhető, hogy a két fehér drót a 5 és 6-os sorkapcsokra van bekötve. Idézet: „Nimbusz kazán” ...ebből nem derül ki a típusszáma, de ha jól látom a bekötási ábráját, ez tudna lángmodulációs üzemmódban is működni. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2018
Ott a bekötési rajza, a második képen a régi termosztát van.
4: L 3: N 2: NO (valószínűleg hűtéshez) 1: NC (valószínűleg fűtéshez) Ha a rajz jó, akkor ez a termosztát a fázist kapcsolja hol a kettes, hol az egyes pontra. A kazánt nem ismerem de sanszos, hogy egy extra relé is kell a rendszerbe. Nem tudom, mit szól ahhoz a kazán ha a termosztát bemenetére kerül 230 V. A GC változat kellett volna ide.
Oda van rajzolva az oldalára. A P1-re kötöd a fázist. A 11-est a szivattyú egyik kivezetésére és a szivattyú másik kivezetésére a nullát. Az 1-es kivezetés arra az esetre van, ha fordítva használnád. Adott hőmérsékleten kapcsoljon le.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |