Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Bekerült minden a helyére. A vezetékek rendezése még hátra van.
Viszont már 3A-es töltőáramnál nagyon melegszik,büdös a 3db párhuzamos 1Ohm/10W-os kerámia ellenállás. A kapcsain 1V-ot mérek. Mit csinálok rosszul? A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2018
Idézet: „Viszont már 3A-es töltőáramnál nagyon melegszik, büdös a 3db párhuzamos 1Ohm/10W-os kerámia ellenállás. A kapcsain 1V-ot mérek.” Mivel méred az áramot és a feszültséget? Digitális műszer nem ad értékelhető eredményt. Effektívben talán még jó is, de impulzusaid vannak. A kitöltési tényező kicsi, a rövid áramimpulzusok akár 10-15 A-esek is lehetnek. A feszültség ugyanígy szűk impulzusokból áll össze, közben a disszipálandó teljesítmény az I*R*U szorzatból az effektív értékből várhatónak többszöröse is lehet. 10 A-nál pl. 30 W-os lökéseket átlagol, 15 A-es impulzusoknál 67,5 W-osokat. Szkópon kellene megnézni az áramimpulzusok alakját és kitöltési tényezőjét.
Későn van már. Már le is kapcsoltam a gépet, mikor észbekaptam, hogy elírtam a képletet.
Idézet: „az I*R*U szorzatból” I*R*I, azaz Inégyzet*R.
Az 1 V jó , 1 - 1.3 V feszültséget kell ott mérni az eredeti leírás alapján .
Csak arra próbálok utalni, mint amit feltettél brd fájlt pdf-ként Bővebben: Link abban 74LS05 szerepel. Előtte pár hozzászólással Bővebben: Link 74LS00 szerepelt U1- ként (IC1).
Részemről ez lényeges. Ha gondolod beszélhetsz róla, ha nem, akkor nem. Csak feltettem egy kérdést észrevételként, lehet hogy mások értik, egyesek lehet hogy nem, utóbbiakhoz tartozom.
Az áramkör két változatáról van szó. Amiben a 7400 van, ahhoz tartozik egy 3 tranzisztoros FRONT panel. Amiben a 7405, ahhoz nem kell külön FRONT panel. Az utóbbi dokumentációját még nem tettem fel (és a szerzője sem), de kis túlzással csak ennyi a változás, illetve alapvetően más logika szerint találtam ki hozzá a paneleket.
Ha úgy látom komplett lesz az Accu-Mat 1 mod3, akkor be fogom itt mutatni mit talált ki Proli007, és milyen panelt terveztem hozzá. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2018
Elkészítettem a nyákokat illetve csak hármat.
csúnya lett a széle a vágástól kormos lett a lakktól meg elkenődött. Majd beültetés után úgyis le kell mosni. Csatlakoznék "Godypapa" kérdéséhez! Ez engem is érdekel.
Ok, de akkor mit keres a FRONT csatlakozó (CS3) GRN, YEL, RED, GND felirattal (ha jól értelmezem) a 74LS05N 1,2,3,4-es lábaknál, ha nincs FRONT panel, vagy akkor mi csatlakozik oda?
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2018
Én is jelentkezek 2 db -ra ha megoldható!
Jó lesz ez. De a teljesítmény panelt is meg kell valahogy oldani.
Elsősorban nem javaslom a panelt elemezgetni, mert az csak egy tanulmánytervi állapot (egyébként talán üzemképes is lehetne), amit csak kedvcsinálónak tettem fel. Lesz ettől véglegesebb állapot, és lesz kapcsolási rajz is.
A Front csatlakozóhoz a kezelő és kijelző alkatrészek csatlakoznak, de mivel semmi egyéb alkatrész nem kell oda, ezért nem kell nekik külön panel.
Remci, Temela, Balabmw, nagyg282, és Maszek! Nem ide való a téma, de feljegyeztem a paneligényeket. A héten igyekszem véglegesíteni, majd kb. 25 nap az érkezés.
Értem, ettől függetlenül visszarajzoltam a panel alapján a kapcsolás ezen részét ...
de a hozzászólásodból, amikor feltetted a Accu-Mat1-Mod3.brd-t, hogy hogy fog kinézni az új panel Idézet: , én úgy értelmezem, hogy ez már kész terv (lehet hogy rosszul látom a dolgokat), kicsit ellentmondásos számomra, de megvárom a fejleményeket előbb. „Ettől függetlenül most készült egy másik panelterv, más koncepciót követve. Ezt otthon nem lehet racionálisan elkészíteni, de nem is kell, mert a távol-keleti gyártásból lesz többlet, tehát tudok adni kedvező áron. Szigorúan csak tájékoztató jelleggel mellékeltem”
Fojamatban van a tőbbi panel elkészitése is de lassan haladok mert dolgoznom is kell
Már előkészitettem a kinyomtattam a vasalshoz a mintát
Agyaltam egy kicsit,de reméltem,hogy csak elgépelted.
Köszönöm az infókat!
Szóval visszarajzolás után (ha nem tévesztettem esetleg valamit) ez a kérdéses: 74LS05
Szia!
A fotó alapján én úgy látom, hogy érdemes ezt ismét elkészíteni. Olyan picik a szigetelési távolságok, hogy több helyen is zárlatveszélyes. Főleg ott, ahol pici szigetek maradtak meg. A másik gond az, hogyha ez a mod2 és nem méretezted át, akkor az IC nem fog bemenni a helyére, mert sűrűbb a rajzolat. Vagyis kb. 17%-al kisebb a nyák a tervezettnél. A többi alkatrész még meg is oldható, de az integrált áramkörök már nem. Alex
Kettőre én is jelentkeznék, ha van rá lehetőség !
Szerinted én nem látom hogy nem jó a méret? De mintha valahol említettem is.
Ez a vezérlőpanel, itt nem folynak nagy áramok ha nem tévedek. Nézd csak bele passzoltak az IC-k.
Szia!
Már a jó méretű rajzok vannak az oldalon. Ma lettek cserélve. Amúgy én is megcsináltam magamnak, hogy jó legyen a mérete. A kis áram nem jelenti azt, hogy nincs zárlat. A működés teljesen felborulhat miatta. Alex
Jók lettek a feliratok is
Megrajzoltam a panelokat Proli007 (önkényesen Accu-Mat-1 mod3.1 verziónévre keresztelt) töltőáramköréhez. Ezeket már meg is rendeltem, most már csak ki kell várni a kb. 4 hetes érkezést.
Próbáltam modellezni mire számítunk majd, amit mellékeltem. Szemfülesek kedvéért külön kiemelném, hogy a modellezett állapottól eltérően a szellőző furatokban nem lesz furatgalván -legalábbis ez lenne a cél-. A színek is eltérhetnek, de nagyjából azért ilyesmi szokott lenni, csak az ónozott forrszemek fényesebbek. Eleve ráképzeltem egy 8x8 cm-es ventilátort is, aminek természetesen kialakítottam egy csatlakozást is. Így a két panel egymás fölött, valamint a ventilátor egy kompakt egységet képez, amihez csak a trafót, az akkumulátort, az árampotit, valamint a kezelő/kijlezőt és az opcionális mérést kell csatlakoztatni. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2018
Én is már megrajzoltam ... kapcsolási rajz igaz még nincs ...
Van kapcsolási rajz, az alapján terveztem a paneleket. Még kérek egy kis türelmet, és itt is elérhető lesz. Sőt egy térben ábrázolt összeállítás szerűséget is tervezek készíteni, ami szintén csak a bemutatást szolgálja majd.
Semmi közöm nincs hozzá, de szívesen olvasnám milyen inspiráció vezet egy ilyen terv lemásolásához, ami még nem is volt végleges, és a furatgalván miatt az otthoni gyártása határozottan körülményes.
Szerintem nagyon jó lett! Én felszerelés, vegyszerek hiányában nem vállalkoznék az elkészítésére. Volt egy "Maplin" elektronika bolthálózat a szigeten, de már az is bezárt minden városban.
Sziasztok!
Esetleg várható, hogy a jövőben a terveket olyan formában is közzéteszitek, ami alapján panelt lehet rendelni (Gerber)? Köszönöm!
Melyik áramkör terveire (illetve melyik panelre) gondolsz?
Igyekeztem véglegesíteni Proli007 kapcsolását. Törekedtem az átláthatóságra. A színezés utólag került rá, mert ezt az Eagle nem kínálja lehetőségként, nekem mégis igényem volt rá (valójában Proli007-től irigyeltem el).
Szerk.: A kép határozottan nagy felbontású (volt), de a rendszer kicsit beleavatkozott. Ha nem a képre, hanem az alatta lévő fájlnévre kattintunk, és nagyítjuk a képet akkor már értelmesen látható. Ha gond lesz vele, akkor kitalálok más formátumot. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2018
Hello!
A ledeknél nem látom a BC547-es tranyókat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |