Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Az lenne a kérésem, hogy Videoton Ra6363s-hez lenne -e valakinek hangoló gomb boritása, mert nekem le esett és rálett lépve, eltörött. Meg venném, postát is álnám. Köszi: Feri
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. A videoton ra 6363 s erősítőm nem ad szép hangot, pontosabban túl sok a mély, és nagyon kevés a közép és a magas. Illetve a bal kimenet egy picit gyengébben is szól. Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Loudnes kikotese megoldhatja a melyhang tobbletet.
Köszönöm a tanácsot !
Szia!
Valószínűleg, más a hiba ha mély többlet. Próbáld ki valami jő minőségű műsorforrásról, valamint ha van rá lehetőséged másik hangsugárzó párral esetleg fejhallgatóval. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2018
A hangfalak ,amihez vannak kötve ,egy másik erősítővel teljesen jól es tisztán szóltak, de koszonom a tanácsot!
Szívesen.
Szerintem, most érdemes meg mérni az erősítő teljesítmény sávszélességét. Nem kizárható, hogy a gyári beállításoknak megfelelően működik, de másik erősítőhöz képest eltérő hangképpel. Megoldható a változtatás, az egyik kézenfekvő módja a CHZ által is javasolt fiziológiai hangerőszabályzás kikötése.
Ezt a megoldást én kipróbáltam,nem tetszett. Jelentősen csökkent a hangerő.
Szubjektív érzet,sok embernek tetszik a mélyben magasban kiemeljük hangkép, még szebb hangzású erősítőkön is.
A korrekt megoldás a választható, loudness.
Ha jól kotod ki, nem okozhat hangerőcsokkenést.
A leírás szerint két kondenzátort kellett kivenni.
Ez nem okozhat hangerö csokkenest, poti szabalyozási karakterisztikája változhat csak.
Igen ezt elnéztem. Amit én csináltam az a meghajtó fokozat erősítésének csökkenése. Amit akartam az a fiziológiai hangerőszabályzás megszüntetése lett volna. Ez lenne elvileg a loudness kiiktatása. Bővebben: Link
Nagyon szépen köszönöm a a sok segítséget !
Sziasztok. A 6363-nál a végfokpanelt ki tudom húzni a helyéböl ha az oldalsó müanyag támasztókat kipattintom? Füstölni kezdett a jobb oldali végfokon a pici tekercs,gondolom a végfoktranyóknak annyi.
A végfoktranzisztoron kivül más is tönkremehetett?Az normális ennél a cuccnál,hogy gondol egyet és elszáll? Köszi a segitséget!
Csavar is tartja alul, ha jól emlékszem, a meghajtótranyók is simán elszállhatnak.
Ellenőrízd a hálózati 800mA-es bizti értékét is. Ha megfelelő van benne akkor ha jól emlékszem nem fajul odáig a dolog, hogy füstöljön az az ellenállás mert a bizti kiolvad.
A vég-, és mehajtó-tranzisztorok mellett tönkre szoktak menni az áramhatároló tranzisztorok is és a nyugalmi áram beállító tranzisztor, de ilyenkor a nagyjelű erősítő tranzisztor is elszáll. Ha a négyjelű erősítő tranzisztor elszáll, akkor érdemes a differenciál erősítő tranzisztorokat is kimérni.
Hát megnyugtattál Egy képed nincs véletlenül ahol ezek a tranyók bejelölve vannak?
Ha az összes tranzisztort kicseréled, az lesz a legegyszerűbb.
Elkezdem a végtranyókkal,talán szerencsém lesz,a többi nem szállt el.
Vidi Cleopatranal mi okozhatja azt a hibát, hogy kb. 2 óra használat után a készülék enyhén elhalkul, majd kb.10s után ismét visszaerősödik. Aztán ezt ismételgeti, nem periodikusan.
Köszönöm a segítséget.
Sziasztok! A problémám a 6363-nál,hogy a jobb oldal erősen sistereg. A szabályzó modult kivéve nincs sistergés.Cserélve lettek a kondik és a tranzisztorok a szabályzó modulban. Köszönöm előre is a segítséget.
Hasonlítsd össze a két oldal tranzisztorainál a feszültségeket!
Pucold meg a modul lábait, és nézd meg a csatlakozókat.
Köszönöm szépen!
Kicseréltem a végfoktranyókat és az összes tranzisztort a végerösitö panelon.Bekapcsoltam,megint kiégett a biztositék.Enyhe füst is jött,azt nem tudtam megállapitani pontosan honnan,de nem a kis tekercsekröl.Mit nézzek még meg?Minden tranyó vadi új.Vagy volt.
A másik fele viszont rendben müködik.
Lehet érdemesebb lett volna méregetni picit az ész nélküli "összes csere" előtt?
Akkor most jön az összes kondenzátor csere? Vagy mi koncepció? Legalább egy multimétered van? |
Bejelentkezés
Hirdetés |