Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Köszönöm a tanácsokat, megfontoltan van tervezve az asztal és persze a környezete is. Üdv.
Idézet: „Az asztalnak nem nagynak, hanem üresnek kell lennie.” Ez egy nagyon bölcs gondolat! (A feleségem szokta mondogatni, hogy minek pakolászom el folyton a dolgokat az asztalról, mikor úgyis hamarosan kelleni fognak ismét. Hát ezért.)
Sziasztok!
Szeretném bemutatni a műhelyem egy részét, mégpedig az alkatrész tároló szekrényt. Távirányítós RGB LED-szalag világítja meg a polcokat, a két lipo akksi töltőt most szereltem fel. Sokkal több helyem van, átláthatóbb, szebb, mint amikor csak le vannak a polcra téve, mellettük pedig az akksi. Egy creative 5.1 hangrendszer segít a gondolkozásban. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2019
Féloff: pont ilyen szortimenterek vannak most Aldiban 2500 Ft-ért, ha esetleg valaki kedvet kapna hozzá
Köszönöm az infót ! Holnap veszek , akkor 4 darabot .
Itt a link: Bővebben: Link, elvileg csütörtöktől lehet(ett?) kapni, nem tudom találsz-e még a közeledben. Ma a Tűzoltó utcaiban láttam még belőle.
Itt a XVII. Kerülerben is van kettő Aldi , holnap meló előtt megnézem . Pont tegnap este szörnyülködtem a szortimentek árain . Mondtam is magamban , hogy ebbe , csak IGBT -ket szabad venni , mert a tároló is 30.000.-
Nagyon szuper lett !
Ezek a típusú tárolók, sőt ez a fajta tárolási rendszer egységesen nem ilyen elhelyezésre van kitalálva. Ezeket vagy falra, vagy a saját szélességükkel azonos méretű polcra kell tenni.
Az a megoldás amit a képed mutat rendkívül helypazarló. A tároló előtti polcrész teljesen kihasználhatatlan. Ha bármit oda tennél, akkor nem tudnád a rekeszeket elérni. Az ugyan csak kényelmi kérdés -nálam ez egy fontos szempont-, de így nem is látsz bele az egyes rekeszekbe ha azokat csak egy kicsit húzod ki. Tehát ha már a tárolók megvannak, akkor célszerű lehet elgondolkodni egy másfajta elhelyezésen, ami jobban közelíti a minimálisan elvárt körülményeket.
A polc a tároló szélességének duplája, plusz 2cm (vagy mélységre gondoltál inkább?) Fal nincs a közelben (kézzel elérhető távolságban), métereket nem szeretnék alkatrészért sétálni. A tárolók előtti hely ha nem lenne, akkor sem lenne jobb, szóval inkább legyen ott egy kis tároló felület, mondjuk az éppen elöl levő szerszámoknak.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2019
Hát igen, vannak árak, néha én is csak nézek.
De Aldiban évente néhányszor lehet ilyet kapni, nekem is van néhány. Nyilván a legolcsóbb fröccsöntött műanyag, de van benne 8x4 db 110x65x35-ös kis fiók, alatta pedig egy nagy. A kis fiókok elválasztó lapokkal 3 részre oszthatók, ebből 32-t kapsz. Ár-érték arányban ettől jobbat nem nagyon találtam még. Idézet: Létezik ilyen műhely? „métereket nem szeretnék alkatrészért sétálni”
Ja, nálam az egyik falon hat ilyen aldis box van, a rá merőleges falon meg négy hagyományos egy hat méter hosszú asztalon, sétálhatok.
A körülmények és az igények alapján kell dönteni. Ha a meglévőt láttad a leginkább kedvezőnek, akkor jól döntöttél az elhelyezésről.
Ezzel együtt, fenntartom a helypazarló állításomat. Nem gondoltam még végig, de néha én is belefutok nagy mélységű polcok értelmes kihasználhatóságába, ezért az első gondolatom az lenne, hogy két tárolót a hátán össze kellene fogatni, és forgathatóvá tenni őket. Esetleg lehetne négyet is, egymástól eltolva, mint régen a kazettatartók esetében. Másik jó irány lehet az általam egyébként jónak gondolt nagyobb mélységű fiókok használata. Eddig általában ilyet készítettem.
Lassan már nem férünk el (Hívlak majd, rég beszéltünk)
Szeretem, ha néha üres a polc a tárolók előtt. De általában valamit úgyis odarakok... Akksis porszívót tölteni, bármit. A tároló legalsó fiókjában pedig olyan dolgot tartok, ami nagyon ritkán kell, és elég csak 2cm-re kihúzni, hogy elérjem. A kis tárolókból egyszerre többet teljesen kihúzok, lerakom a dolgozó asztalra, mivel úgyis az Eagle-t kell használnom, hogy megtudjam, hány db kell az ellenállásokból.
Azt is számításba kellett vennem, hogy ez a műhely egy nagyobb szoba leválasztott része (ikeas 5x5-ös polcrendszerrel). Erre a "falra" nem lehet semmit rögzíteni, másik falon van a szekrény egybeépítwtt asztallal, harmadik falon ablak, negyedik oldalon egy második dolgozóasztal, mögötte pedig folyosó, és csak utána jön a fal. Tehát a 4 falból 3-ra nem lehet semmit felrögzíteni. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2019
Az nem lehet megoldás, hogy a polcrendszeres "falra" valamilyen (bútor)lapból teszel borítást? Így vesztesz pár centit, de arra már csak lehet valamit rögzíteni.
Mérő állomás. Ha elkészül a tároló a műhely mellett rend is lesz. Most a fiókokba a mérő/gépkiszolgáló legfontosabb részei vannak.
Az Aldiban 2500 a 4*8 fiókos alkatrésztároló. Nem reklám, de szerintem megéri.
Köszi a tippet. A polcrendszer mint műhely tároló működik, nem az asszony virágai vannak rajta Nem lehet eltakarni. Viszont mostanában nem tervezek nagyobb átalakítást, használható a műhely, nem idegesít semmi benne. A hely meg korlátos, szóval a cuccoknak kell kevesebbnek lenniük.
Hát igen ugyanilyet lehet kapni néha a Lidl-ben is más márkanévvel de 3000 Ft alatt sohasincs és abba nem mellékelnek elválasztókat sem
Az Aldisnak is 3000 a normál ára, viszont most akciózzák - gondolom rajtuk ragadt… Én annakidején bevásároltam már ezekből, így már nem vagyok érdekelt az akcióban, de mindenkinek bátran ajánlom ezeket a dobozokat.
Mit kellene a képen látnunk?
Szép az IKEA-s lámpa...
Hosszú tervezés és agyalás után elkészült az alkotóbázisom Persze mindig lesz mit fejleszteni.
Új műhely
Brutális az a váltás 0:30 környékén.
Szia! Tetszik! Az üres falakra sok-sok alkatrész tárolót, mert látom az neked is kevés van. A gyufásdoboz nálam is megtalálható a sok sok apróságnak! ( régen csak az volt elérhető). Az évek során majd úgy is megtelik a műhely, néha alig férek.
Ez nagyon király lett Zoli!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |