Fórum témák
» Több friss téma |
Észleltem.
Valami nem oké. Mert ez sem működik. De írd be a Google-ba, hogy HO-K 3,3-4,9 és kapsz egy csomó találatot. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2019
Fele is elég:
Idézet: „http://https//” Mentségül szolgál, hogy könnyű benézni...
Sziasztok !Vajon miért van ezen tápegység esetében,hogy a fázist és a nullát a megfelelő helyre kell bekötni rajta, és ez szerint arra is figyelni kell,hogy amikor a konnektorba dugom, nehogy fordítva tegyem be?Nekem már egyszer volt egy hasonló tápom, ami csak CV-t tudott, és egyszer véletlenül a dugvillát fordítva dugtam a konnektorba be , de attól még működött a tápegység.
Azért van megkülönböztetve a két bemenet, fázis - nullával, mert meg kell jelölni a bemenet ami 230 V~-os. Régebben ráírták, hogy 230 V~. Nem is lehetne használni villásdugóval, ha nem lenne mindegy. Két vagy három fázis esetén komoly jelentősége van melyik melyik, de egy fázisnál nem. A védőföldelés viszont nagyon fontos, mert a zavarszűrő kondenzátor, a szimmetria miatt, fél tápfeszültséget engedne a házra.
Ne haragudj, de nem értem.Akkor ,mivelhogy egy fázisról használnám, teljesen mindegy hogyan dugom a konnektorba?(dehát nem is lehetne szerintem több fázisról használni,mert csak N ,L, és földelés bemenet van rajta)És mivelhogy nincs védőföldelésem, akkor nem is használhatom?
Ebike li-ion akksi töltéséhez kellene nekem. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2019
Szia!
A "rend" kedvéért van feltüntetve az L és N, túl nagy jelentősége nincs.
Én meg azt hittem, hogy az L vezetéket minden esetben a fázisba, az N vezetéket meg a nullába kell dugni.Ügyeltem is erre folyamatosan, amíg egyszer véletlenül fordítva dugtam be, de nem történt semmi baj .
De mit értesz a "rend" alatt?Ha úgyis mindegy hogyan kötöm be, akkor minek írják rá, hogy L,N, és "föld"? A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2019
Azért, hogy ne két fázist és egy földet, netalán három fázist köss rá.
Egy kicsit elmagyaráznád ezt érthetőbben?
" A védőföldelés viszont nagyon fontos, mert a zavarszűrő kondenzátor, a szimmetria miatt, fél tápfeszültséget engedne a házra." Mert nálam nincs védőföldelés.
Na azért nem esszük olyan forrón a kását, mert csak kapacitív úton kerülhet a testre hálózati feszültség a védővezető hiánya esetén és így nem alakulhat ki veszélyes érintési feszültség. Persze érezni lehet, de nem veszélyes.
Akkor 115V van a fémházon, tegyél rá egy fázisceruzát, és virítani fog.
Ha a kézfejeddel érinted a fémházat érezni fogod hogy bizserget. Nézz meg egy táp zavarszűrő kapcsolást, és látsz benne két kondit ami a a két "villanyról" a földre van kötve, ha nincs föld akkor kapcitív osztó lesz a két "villany" között, a fémház féltápra (230/2) kerül. Szóval kell az a védőföld bekötés, vagy használj olyan tápot amit védőföld nélkülire terveztek.... A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2019
Legfennebb nem nyúlkálok hozzá, ha üzemben van.Vagy leszigetelem a dobozát valamivel.
A negatív kimenet össze lehet kötve a házzal, így a kimenő kisfeszed is lebeghet a 110V-on,
így a rákötött cucc is veszélyes...
És azt hogy tudnám meg, hogy hozzá van kötve vagy nincs? Esetleg, ha leválasztom róla akkor is jól fog működni?
Szükségem lenne erre a cuccra, mert több típusu ebike aksit tervezek összerakni, és hogy ne vegyek mindenikhez külön töltőt.
Nincs kizárva hogy létezik de nagyon nem jelemző, hogy az ilyen és ehhez hasonló tápeységek kimenetei össze lennének kötve a fém házzal. Az ilyen tápegységek egyik nagy előnye, hogy galvanikusan leválasztott kimenettel rendelkeznek.
Műszerrel ellenállás mérés a kimeneti pont(ok) és a fém ház között.
Ellenállás?Miért? Nem lenne jó az is, ha feszültséget mérnék a kimeneti pontok és a fémház között?
Azért, mert a szórt kapacitások és/vagy induktivitások, valamint a feszültségmérő igen nagy belső ellenállása maitt mindenképpen mérhető feszültség, ami látszatra sok, a forrás nagy belső ellenállása miatt többnyire nem is érezni kézzel.
Mindegyik, leválasztott kimenettel rendelkező tápegység kimenete és a földelés között kb. 100 V mérhető a fenti okok miatt. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2019
Ok.Akkor még csak azt mondd el, hogy az ellenállás mérést hogyan tegyem és hogyan analizáljam ki.Köszi.
Kapcsold ki a tépegységet, kösd össze vezetékekkel a kimeneteket, zárlatot okozva ezzel. A kemenet és a ház valamint a kimenet és a földelés között mérj ellenállást annyi méréshatárral, amennyi csak van a műszeren.
Igazság szerint nem túl szakszerű ez a mérés (szigetelésvizsgáló kellene) de megteszi.
"kösd össze vezetékekkel a kimeneteket"itt úgy érted, hogy a bemenő pontokat kössem össze a kimenő pontokkal?Pl az L-t a plusszal és az N-t a minusszal?
"A kimenet és a ház valamint a kimenet és a földelés között mérj ellenállást annyi méréshatárral, amennyi csak van a műszeren." de melyik kimenetről van szó ,a negatívról? Ok,és a mért eredményből hogyan tudom megállapítani, hogy végülis a negatív kimenet össze van-e kötve a házzal?Mekkora az a mért ellenállás ami erre utal? Gondolom a két mérés közötti különbség mutatja meg. Bocsi,látható, hogy elég kezdő vagyok, de jól jön a segítség. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2019
A + és - kimeneti pontokat kösd össze. Az összekötött pontok és a ház, valamint az összekötött pontok és a 230 V-os oldalon lévő földelés között mérj ellenállást a leírtak szerint. Ha az eredmény 100 kOhm-os vagy nagyobb tartományba esik, akkor minden rendben.
Most kezdem érteni,ha nehezen is.
Na , de két eredményt fogok kapni( összekötött pontok és a ház és összekötött pontok és a 230 V-os oldalon lévő földelés), te meg egyet írtál.(100 kOhm nál nagyobb.) de mi van ha az összekötött pontok és a ház között pl 50 kOhm mérek, az összekötött pontok és a 230 V-os oldalon lévő földelés között meg 120 kOm-ot?
Még Kínában van a táp .Csak azért érdeklődöm, hogy földeléses vezeték hiányában érdemese megvenni.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2019
Majd a mérések megmondják, hogy jól választottál-e vagy sem. Igazábol keresni kell az olyan tápegységeket, amelyek kimenete össze van kötve a földeléssel és/vagy a tápegység fém házával.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |