Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Ennek a kapcsolásnak a programját nagy meló lenne úgy átírni, hogy ha egyszer érintem hozzá a kulcsot akkor behúzzon a relé és maradjon egészen addig behúzva amíg még egyszer hozzá nem érintem? Úgy szeretném használni mint egy kapcsolót.
Nem.
Regisztrálj be, töltsd le a kódot. Ha az eredeti kód működik jól, a módosítás nem nagy ügy.
Köszönöm.
A fájlok meg vannak, próbálni még sajnos nem tudok alkatrész hiányában. Nem kellett hozzá regisztrálni. Ha meg lesz hozzá minden alkatrészem akkor kipróbálom, ha működik akkor visszatérhetünk rá?
Persze. Elég egyszerű a kód.
Ha benyomott gomb mellett olvastatsz kártyát, az a tanítás. Ha nincsen benyomva a gomb, a zöld LED jelzi az olvastatás sikerességét. Pár sort kell módosítani ahhoz amit szeretnél: Eredeti kód:
helyette ezt írod:
Emellett törölsz minden egyéb sort ahol a RED_LED-re vonatkozó értékadás szerepel.
Köszönöm.
Ha meg lesz hozzá minden akkor ki is próbálom. Olyan olvasóm lesz hozzá amiben gyárilag benne van egy két színű led. A ledes visszajelzés attól még fog működni?
Ha azt követed amit lejjebb írtam, akkor a zöld LED funkciója marad, viszont a piros LED nem jelzi a hibás olvasást, mert az egyszerűség kedvéért arra a lábra raktam a relét.
Ezt követheted egy próba erejéig és ha minden működik, akkor egy szabad IO lábat kimenetre konfigurálsz, elnevezed pl. RELE_KIMENET -nek és az eredeti kódot egészíted ki így:
Köszönöm.
Ha meg lesz minden alkatrészem akkor kipróbálom és jelzem, hogy sikerült e. E szerint a rajz szerint a GPIOC lábon van a relé, akkor is kell új lábat kimenetnek konfigurálnom? Nem maradhatna minden a helyén és úgy átírni, hogy azt a kimenetet tartsa addig magason amíg még egyszer nem érintem hozzá az Ibuttont?
Nem néztem át részleteiben mindent.
- megtévesztő a GPIO lábak elnevezése, mert a lábak elnevezése helyesen GP0..GP5 - Programban így definiálta őket:
A rajzon meg ez szerepel - ami beazonosításra sem alkalmas: GPIOA - LED GPIOB - LED GPIOC - external load (?relé?) GPIOD - buzzer GPIOE - iButton MCLR - nyomógomb (az MCLR a GP3 láb) Kizárólagos alapon, mivel a GP0-ra nincsen hivatkozás, azt gondolhatta OC (relé) kimenetnek. A szoftverben így definiálhatod:
Köszönöm az eddigi fáradozásodat.
Ha kezembe lesz az olvasó akkor gyors összedobom a kapcsolást és az eredeti kóddal megpróbálom, hogy működik e, ha működik akkor már többet tudok a lábak elnevezéséről is. Utána meg átírom ahogy ajánlottad és letesztelem úgy is.
Nincs mit, írj majd mire jutottál!
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2019
Írok mindenképpen de sajnos még hetek mire ide ér az olvasó része.
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Adott az alábbi kapcsolás:http://usuaris.tinet.cat/fmco/home_en.htm A legelső kérdésem az lenne, hogy a 16F84 és a 16F84A kompatibilis-e egymással. Ugyanis a leírás végig 84-et emleget, a rajzon 84A van én is megépítettem 84A-val, de nem minden funkció működik. Megvan az eredeti asm file is, esetleg ha kompatibilitási problémák lennének a két PIC között, van lehetőség átfordítani? Nem vagyok túl jártas a PIC-ekben ezért minden segítség jól jön. Köszönöm!
Szerintem 10MHz alatt kompatibilis.
Égesd be, próbáld ki, előrébb leszel. 16F84 -> 16F84A migration ps. A link amit megadtál nem jó, az URL szövege nem a kapcs. rajzra mutat. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
Itt a kapcsolás valóban a kezdőoldalt linkeltem, de nem is tudom azt az aloldalt amin van.
Túl vagyok rajta. Kész az áramkör, be van égetve, csak nem minden működik megfelelően. Gyári alapértelmezés szerint 10ms-os impulzusok a kimenetek, de ezek átírhatók állandó kimenetre is. Ehhez a megfelelő EEPROM címre a 10 helyett 0-át kell írni az oldal szerint: Idézet: „The time of activation of the outputs will be 10ms by the number programmed into your CV, if you program a value of 0, you'll get a fixed output (for the semaphore).” Itt mutatja is a CV 515-CV518-ig vannak a kimenetek időállandói. De hiába írom át bármire, semmi sem változik. Szerk: most megnézve a képet jobban, ő is 16F84A-t használt... tehát mennie kellene A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
Hello!
Az MPLAB XC16-os fordítójával hogyan lehet megvalósítani az SPI kommunikációt? (a PIC a master.) Vannak a fordítóba beépített függvények, vagy a függvényt nekem kellene megírni? (A google-t tudom használni, csak amit találtam nem volt teljesen világos.) Köszi! ![]()
Szia!
Közben megtaláltam én is! ![]()
Üdv!
Egy kis magyarázatra lenne szükségem. Valahogy sosem ment a fejembe, de eddig nem volt rá szükségem. Valaki magyarázza el nekem, miért jó egy külső jel által léptetett számlálónak, hogy szinkronizálva legyen. Nem találtam rá megfelelő leírást. 2 számlálóra van szükségem külső jel számlálására és csak egy ASYNC van, ugyebár a Timer1, a többi csak SYNCRONIZED counter módban megy. Miért jó ez, és mire figyeljek ha külső jel számlálására használom. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2019
Jut eszembe, mielőtt valaki ismerteti a számlálókat azzal tisztában vagyok. Ha más egyéb magyarázat nincs akkor fel sem tettem a kérdést
![]()
Mert ha a kiolvasás alatt lép a számláló előfordulhat, hogy a kiolvasott érték néhány bitjébe még a régi, a másik részébe meg már az új számláló állás szerinti érték kerül. Ebből meg elég fals értékek is keletkezhetnek.
Igen, köszönöm, rájöttem a számlálók alapvető tulajdonságaiból. Viszont közben megmértem, hogy max 2kHz lesz amit mérek, tehát jó lehet az async is, de ha már van 2 szinkronosom akkor azokat fogom használni, ki tudja később mi lesz
![]()
Az aszinkron számláló kiolvasását célszerű úgy csinálni, hogy a két közvetlen egymás után kiolvasott értéket összehasonlítani, és ha egyforma csak akkor elfogadni.
Sziasztok!
Elakadtam egy 12 bites AD konverter adatfogadásával. Az áramkör egy TLC2543C AD konverter és egy PIC16F876-ból áll jelenleg. Csak az A0 bemenetét szeretném konvertálni 12 bitre és azt egy unsigned int-ben eltárolni. Viszont akár hogy próbálkozom csak az első 8 bitet tudom kihozni belőle. Azt tudom, hogy a PIC alapban 8 bit-es SPI adatokat fogad de akkor hogy tudnám elérni hogy megkapjam a maradék 4 bitet is? A jelenlegi próbálkozásaim ez egy szubrutin jelenleg amit a főprogramból hívok meg.:
Az elején így van inicializálva az SPI
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok.
Szeretnék egy 16F628-ba betölteni egy kész HEX-et.Mi ennek a menete.PIC-kit-2-őm van. Köszi
CS-re L szintet küldesz.
Kiküldöd a vezérlőbájtot (0b00001100). [SPI write] Vársz minimum 10 µs-ot. Olvasol két bájtot. Az első érkezett bájt az MSB, a második az LSB. [SPI read] CS H szintre. Már ha jól értem az adatlapot. eredmény = (MSB << 8 ) OR LSB
Köszi.A PIC-kit hez van gyári próbapanelka amire gondolom kimegy a táp meg a szükséges lábak mert megismeri az IC-t.Én arra lennék kiváncsi,hogy töltöm bele a progit?
Kell valami ami támogatja a PK2-t.
Az új Microchip szoftverek valószínűleg nem. Az MPLab IDE valószínűleg igen. Nem keverendő össze az MPLab-X-el. Szóval javaslom keress hozzá egy MPLab-IDE-t, utána jöhetnek a további kérdések ha elakadsz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |