Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Az ebay-en 3 munkanap múlva kell válaszolnia, de kizárt hogy válaszol szerintem, eddig sem tette.
Sziasztok. Hogy tudom beállítani hogy a Paypal a termék eredeti pénznemében küldje a fizetnivalót, ne váltsa át forintra? Sajnos az 1-2 éves leírások már nem működnek mert megváltozott a PP felülete, nincs ott a megszokott menüpont.
Egyre jobban eldugják, szerintem ha lehetne, szabadulnának is tőle.
Beállítások (felül "fogaskerék") -> Kifizetések (fentről a 2. menüsor) -> Automatikus kifizetések kezelése, megtekintés -> Automatikus kifizetések kezelése (balra, lent) Ekkor megkapod a régi, angol felületet. A kapott (előfizetés nélkül üres) táblázat keretében: "Set Available Funding Sources" -> kártyád neve után "Conversion Options" -> megérkeztél, választhatsz
Köszönöm! Sikerült.
Összefoglalom képekben is, hátha valakinek még jól jön:
Szia
Sajna én is becumiztam egy szállítmány "hűdenagyon occsó" irfz44-et és valóban, nagyon gyorsan átment drótba, a harmadik után gyanús volt a dolog és rémlett, mintha valaki ezt a témát felhozta volna. ez volt az
FET-et úgy érdemes rendelni, hogy amint megérkezik, meg kell vizsgálni több darabot belőle (30%-át biztos). Ha stimmelnek az értékei, akkor ok. Ha nem, akkor azonnal refund kérés, ha kell, a mérés eredményével igazolva. Volt, aki nem is kérdezett, mikor írtam, hogy fake, azonnal visszautalta a pénzt. A mérhető tulajdonságok FET-nél: RDs-on, maximális disszipáció (nekem 100W-nyi kellett minimum 80fokC bordánál, ha ezt tudta, felhasználtam), maximális feszültség, az áram pedig az RDs-on-ból és a max. disszipációból következik. Ilyen, mint gate kapacitás, már kicsit bonyolultabb lenne házilag mérni.
Sajnos ilyenek ezek Ebay-en.
Szerencsére nem volt nagy tétetl (10db) tanulópénznek jó volt.
Meg voltam győződve, hogy ugyanazt veszem, mint a boltba, csak külömböző viszonteladóktól mentesen és ettől olcsóbb, ami szerintem logikus is lenne, eszembe se jutott, hogy ezek esetleg selejtek. Üdv
Én kaptam olyan szériát, aminek a felirata alatt látszott az eredeti félvezető felirata is Meg a feliratok el vannak csúszva, nem párhuzamos a tokozással, stb.. Viszont volt olyan széria is, ahol a 30db-ból a fele tökéletes volt a másik fele kuka. Valószínűleg direkt így válogatják össze. Én akkor 30db-ot vettem. Lehet, hogy a 10db-os csomagokból minden második kuka, aztán vagy észreveszi a vásárló a megfelelő időn belül, hogy hamis, vagy nem. De lehet, fel sem tűnik neki, hogy kicsit jobban melegszik, mint kellene. Így pénzt nyernek a gyártók a szemétből kiszedett/leselejtezett félvezetőkkel is.
Örülj neki hogy a kínaiak még a szemétből is tudnak pénzt csinálni!
Jó üzletemberek!
Vagy csak leesik a szalagról. Pl. ellenőrzés előtt.
Én még esetleg arra gondoltam (és remélem nincs igazam) figyelik, ha valamiből először rendelsz, próbaképpen, küldenek jó minőséget, miután meggyőződöl róla, hogy oké, bevásárolsz, na akkor jön a gagyi.
Nem hiszem hogy figyelik. Random jön a hibás áru, vagy fix hibás jön
Én sem hiszem, hogy válogatnák. Szerintem minden ilyen csomag zsákbamacska.
Szerintem ez a folyamat: Megrendelést felveszik-> Szabvány zacskót előveszik -> Terméket belerakják véletlenszerűen -> Cím matricát kinyomtatják, majd ragasztják-> Viszik a postára. Ezt a folyamatot gondolom kb. 1 perc alatt elvégzik. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2019
Vagy ne adj Isten az illetéktelenül eltulajdonított áru! ( Én ilyet is el tudok képzelni, de senkit sem akarok rágalmazni. )
Sziasztok!
Rendeltem egy ilyet az eladó Frankfurti raktárából, hogy ne legyen vámkezelés, áfa meg ilyenek. Üzenetet írt az eladó, hogy sajnos nincs raktáron ez a termék s ezért vonjam vissza a megrendelést, s kérjek teljes visszatérítést. Válaszoltam neki üzenetben, s ezt kértem. Kérdésem, elég ez az üzenetváltás, vagy valahol még vissza kell vonjam a megrendelést? Hogyan szokott ez történni?
Refund "hivatalos" intézésére van bőven időd, ha ez 2-3 napon belül történt, akkor még várj egy kicsit, (a levélváltás után) az eladó is elindíthatja a visszatérítést.
Én már jártam úgy, amikor a termék feladása helyett a pénz jött vissza, indoklás nélkül (kérdésre sem válaszolt). Aukción, nagy versenyben(=normális áron) elnyert használt termék volt, magánszemély eladótól.
Köszönöm!
Közben én is megtaláltam az ebay ügyfélszolgálatát, s ott végigvezet a folyamaton. Remélem gond nélkül lezajlik a folyamat majd, hiszen ő ajánlotta fel a lehetőséget.
Sziasztok! Elkövettem egy olyan hibát, hogy tévedésből egy olyannak adtam negatív minősítést, akinek nem akartam. Benéztem. Valahogy vissza tudom ezt vonni? Hogyan?
Már ki is léptem belőle, és így nem enged vissza.Visszairányít a termék oldalára.Lehet valahogy változtatni? Nagyon fontos lenne, hogy ne kapjon negatívot!
"If you want to revise some negative or neutral feedback you left for a seller, you can contact them to ask for a feedback revision request."
Bővebben: Link
Úgy tudom csak az eladó tudja kezdeményezni a visszavonást, és megvan hogy hány ezer eladásonként egyszer.
Valahol kínában: -Főnök! Mennyire állítsam be a csiszológépet? -Mindegy! A lényeg, hogy tűnjön el az eredeti felirat!
Egyébként még nem tudom, hogy a félvezetők mire képesek, lehet, hogy nincs velük semmi gond. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2019
Ezek voltak az irfz44-ek?
Lassan elkezdhetnél normális helyről is rendelni alkatrészeket.
Még reménykedem, hogy van normális eladó. Mindig meg tudnak lepni. Ha nagyon rosszat küldenek, akkor visszakérem a pénzem. Egy idő után az eladók megunják. Letiltanak/leállnak a szemét árusításával. Így nem lesz több átvert vásárló. A közös cél érdekében teszem ezt.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2019
Idézet: Ez nagyon jó így estére. „A közös cél érdekében teszem ezt.”
De akkor hova tűnne a vásárlás izgalma..?
Egy magyar boltban csak azt kapsz amit kérsz. Ez itt meg zsákbamacska..!
Alig várom már, hogy letesztelhessem, mit hozott a postás!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |