Fórum témák
» Több friss téma |
Képek bekesy részére:
Ezek a képek mindent megmutatnak. Ez a hiba általában akkor lép fel, amikor a felületen lévő hibás szektorok száma meghaladja a 4096-ot (ennyit tud kezelni a S.M.A.R.T.). Ha ennél többre történik áthelyezési kísérlet, egy regiszter túlcsordul és a firmware megbolondul. Tehát jelen pillanatban még azt sem lehet tudni, hogy ezen a merevlemezen mennyi hiba van - az biztos hogy nagyon sok. Másik - szerinted az eredeti állapotában két 1 Terás partíció volt rajta. Ahhoz képest most egybe van formázva az egész, és teljesen üres! Mindenesetre érdekes módon állt hozzá a mentéshez az az „adatmentő cég” - idáig nem is tudtam hogy így is lehet...
Köszönöm az eddigi eredményeket. Már ez is nagy haladás, hogy ilyen szinten el lehetett érni.
Igen, sajnos valaki abban a szervizben leformattálta, úgyhogy ez még növeli a gondot. Nem tudom, hogy ilyen állapotban vissza lehet-e állítani a partíciót, utána meg jönne a fájlkeresés. Tudom, hogy ez nagyon sok idő még egy jó hdd-nél is.
Szia!
Végre megérkezett a CH341A programozó. Sajnos nem járok sikerrel,a programozás végig fut, ellenőrzéskor,ezt az üzenetet kapom: -Chip with the contents are in disagreement (kép mellékelve) Mit rontok el? Üdv,Zoli.
Üdv. mindenkinek. Számítógép Win10-ben kiírja, merevlemez hiba. HDD Sentinellel megnézve a csatolt képen lévőt adja. Esetleges tápegység hibát is ír a Sentinel, de akkor a másik HDD.nek is hibázni kellene, gondolom én. Amikor próbálom írni olvasni akkor jó.
Kivettem a gépből betettem külső USB házba külső tápról, ha újabb vagy több hibákat nem fog a Sentinel írni, akkor esetleg jó lehet? Kérdésem lenne, ez biztosan eldobandó, vagy valamit nézzek vele, vagy nem tudom Anyag lementve róla. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2019
Ha tényleges csapágy lenne az darálna. Morogna. Nem lehet hogy maga a csatlakozó a hibás? Nekem is van olyan lemezem ami csökkent a kondíció mert rossz volt az adatkábel. (letört a lemez csatlakozónak a sarka. )
Normális hangja van, semmi darálás. Csatlakozót néztem, teljesen a helyén volt, nem láttam sérülést.
Ha mindig van biztonsági mentésed, nagy baj nem érhet. Az is lehet, hogy az esetleges érintkezési hibát azzal javítottad meg, hogy lehúztad róla a csatlakozókat, majd vissza egy másik helyen.
Nem biztos, hogy itt a legmegfelelőbb a kérdés, de szerettem volna rájönni a vinyó halálozásaim (bad sector) okára, és itt vannak akik értenek is hozzá. A kérdésem csak annyi lenne, hogy ha a 3.5 vinyókat az élén üzemeltetem 24/7, akkor csökken az élettratama? A gyártók szerint nem, de azért csak golyós csapágy van benne, amire némiképp hat a gravitáció, így az egyik oldalon jobban kopik. Érdemes ezzel foglalkozni, vagy nyugodtan mehetnek az élükre?
Van mindig máshova mentés, egyenlőre használom tovább külső USB lemezként. Vagy tán a pc tápegysége bizonytalankodik, csak a másik HDD jobban tűri.
Szervusz!
Azzal a programozóval mennie kéne. Viszont, mivel egy panelszériát a WD többféle merevlemezhez is felhasznál, ezért a firmware méretek nem egyformák. Ha a beírt tartalom kevesebb mint az eeprom kapacitása, akkor van ez az üzenet. Tehát lehet, hogy az írás jó - meg kellene próbálni a merevlemezt elindítani a panellel.
Szia!
Köszönöm a válaszod! Próbáltam elindítani,de sajnos semmi reakció.
Abban tudnál segíteni,hogy milyen IC-t vásároljak?
A múltkor elvittem magammal az új alaplapot beazonosítás céljából,de a rajta lévő IC-t nem tudták beazonosítani az üzletben sem.
Sziasztok!
Samsung külső merevlemezem sajnos 12V helyett 19V-ot kapott. Mivel enyhe égett szaga lett, szétszedtem. Egy HD154UI/Y 1,5Tb-os HDD van benne. Az égett szagot az USB átalakító produkálta. Másik keretbe rakva fel sem pörög. Ha csak megtáplálom, akkor a tápegység leold (újraindult a számítógép). Az eddigi hozzászólásokat olvasgatva úgy látom, hogy egy másik elektronikát rárakva nem biztos, hogy megjavul. Ezért gondoltam, hogy a jelenlegi elektronikát lenne célszerű megjavítani. Tudnátok segíteni, hogy merre induljak el?
Erre, nála jobban itt senki nem ért a merevlemezekhez.
Szia!
Ha szerencséd van, csak a túlfeszültség elleni védelem lett zárlatos. A panel jobb alsó részén van két szupresszor dióda, illetve lehetséges, hogy a másik jelölésnél is az van. Műszerrel ki tudod mérni ha zárlatos, vedd le, és próbáld ki anélkül egy asztali gépben. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2019
Hogy kapott 19Vot?
Sajat tapja van villasdugoval?
Gondolom a saját tápja helyett a laptop tápja lett rádugva.
Univerzális táp volt hozzá, amin állítható a feszültség. Sajnos 19V -on maradt.
vision61! Köszi a választ megnézem a diódákat.
Ennek fuss neki még egyszer, de chat-szleng ("sztem") nélkül, rendes helyesírással!
Sziasztok.
Olyan elképzelhető, hogy az alaplap tönkre teszi a merevlemezt? Már a második 1TB-s Firecuda van benne ami szektorhibás lesz ha közel tele van a lemez. 24GB szabad helynél egyik pillanatról a másikra 17%-os kondíció lett. A merevlemez garanciás, csak már nem vagyok benne biztos, hogy mindig az a rossz. Találkozott már itt valaki ilyennel?
„ami szektorhibás lesz ha közel tele van a lemez...”
Az alaplap nem, de hibás SATA kábel, rossz minőségű tápegység, gyakori áramszünet igen.
Egy laptopba van benne, még az is garanciális, áramszünet nem volt, fagyás nem volt.
Kábel nem tudom, hogy hibás lehet e, kb 4 hónapja van benne ez a merevlemez, az előzőnél ugyan ezt csinálta, hogy amikor közel tele volt akkor tele lett szektor hibákkal. Érdemes lenne bevizsgáltatni a gépet? A HDD-t viszem vissza megint úgy is de érdekes, hogy kétszer ugyan az a hiba. Az előző HDD-nél a meghajtó betűjelét sem ismerte fel a gép, annál majdnem kétszer annyi hibás szektor volt.
Bevizsgáltathatod, de semmit nem fognak megállapítani.
Én megpróbálnám egy másik típusú merevlemezzel...
Akkor azt lehet kihagyom.
Csak azért merült fel bennem mert attól tartok ha kicserélik a HDD-t és kb fél év után megint szektorhibás lesz akkor addigra már kifutok a gép garancia idejéből Többet ilyen Firecudát biztos nem hozok el, nincs benne több bizadalmam. Ami a HDD mellett szól az az, hogy mind a kettő akkor hibásodott meg amikor majdnem tele lett. Az előzőnél körülbelül 60GB szabad helynél lett hibás, ez meg 24Gb-nál. A hármas képen látszik is, hogy tegnap még 100% volt, mára meg hirtelen leesett 17%-ra. Lehet sikerült kifognom egy hibás szériát ebből az SSHD-ból. Köszönöm a gyors válaszaidat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |