Fórum témák
» Több friss téma |
És a litert, hogy számoljam ki?
Bár a leirás kimondottan részletes, de ezek a programok kifognak rajtam.
Nem jó ötlet a freeair paraméterekhez a reflexcső.
![]()
Bár, megnézve a paramétereket, itt már kicsit erősebb a mágnes, mint az átlag autós hangszóróknál, tehát akár lehet opció a b-reflex doboz is.
![]()
Az a helyzet, hogy a programok nem tudják kiszámolni a megfelelő doboztérfogatot.
![]() Zártban 30 literben működik jól, b-reflexben 20-35 literig használható körülbelül 38-40Hz-es hangolási frekvenciával. Ez például 35 liter mellett 100*300mm-es reflexcsövet jelent. Kicsit nehéz hangolni. Bővebben: Link
Köszönöm szépen, hasznos volt a tanács.
Zárt lessz akkor, amugyis kiéltem a 2x40 centissel magam, elég volt. Ha kész lessz megmutatom. üdv
Jó, szívesen megnézem. Zártban pontosabb, b-reflexben dögösebb, és ha esetleg nem lennél elégedett a zárttal, a 30 litert még később is lehet reflexesíteni, vagy paszív membránosítani.
![]() ![]()
Sziasztok!
Egy elméleti kérdésem lenne. Nagyobb vagy kisebb láda kell ahhoz, hogy mélyebbre menjen egy hangfal ugyanazzal a hangszóróval?
Sziasztok!
A BassBox-ot csak CD-n lehet megvenni vagy le is lehet tölteni valahonnan? Köszi, Ottó
Sziasztok! Mielőtt kifejteném a kérdésem, érdeklődnék, itt kapok-e választ a hangdoboz kivitelezés fúrós-faragós részével kapcsolatos kérdésekre? Nem találtam jobban passzoló témát és nem gondolom, h én lennék az első a témában.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
Ide talán jobban passzolna: Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Célszerű lenne még az elején kérni az áthelyezést. Válasz pedig persze hogy kapsz. ![]()
Köszi, ez a két topik között vaciláltam.
Akár törölhető is A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
Sziasztok.Dibeisi C6504-8 típusu hangszóróval szeretnék építeni egy kétutas szobai hangfalat.Mekkora dobozt kell építeni neki,hogy elfogadható legyen a hangja.A mélynyomó adatai:Bővebben: Link
Nem lesz elfogadható hangja, arra ez a hangszóró nem képes.
![]() Mekkora a helyiség, milyen elhelyezés várható? Milyen erősítővel fog szólni?
Kb 20m2-es szobában használnám. Egy Yamaha házimozi erősítővel,leginkább filmezéshez, és néha zenehallgatásra,egy aktív subwoofer-el.Ők lennének a front sugárzók.Egy magas sugárzóval kiegészítve, 2utas hangsugásrzót szeretnék.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2019
Faltól, saroktól milyen távolságra? Doboz szempontjából fontos. És milyen magas dobozt szeretnél? Állót, vagy álványosat, polcosat?
A kiválasztott hangszórónak nincs szép hangja középtartományban, ha zenehallgatást is szeretnél, lehet, hogy megérné egy kis pénzt még hozzátenni, és egy másikat venni. Az erősítőnek a típusa lenne érdekes, a várható max. kimenőteljesítmény miatt. Ez is befolyásolja a dobozt. A mélytartoány le lesz vágva a frontokról, vagy teljes sávban szólnak majd? A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2019
Faltol kb 1m,a sarkoktól kb 2m.Yamaha RXV371 az erősítő. Álló dobozokat szeretnék olyan 70cm magasakat. Teljes sávban is fognak szólni majd.
Hát, akkor a maximális térfogat mellett érdemes maradni, az meg 20 liter, fb~45-50Hz. A hangszóró terhelhetősége nem biztos, hogy elég az erősítőhöz, akár 2*100W is lehet a kimenőteljesítmény a front csatornákon.
A doboz magasságát úgy tervezd, hogy a magashangszóró fülmagasság fölé kerüljön, kb 2-3 centivel. Milyen magasat gondoltál hozzá?
Meglesznek teljes hangerővel hajtva
![]()
Körülbelül 30W a névleges terhelhetősége, és a mechanikai sem több ebben a dobozban. Addig lehet elmenni.
Hát azok sem a kifinomultabb hangszórókat képviselik. Nehéz lesz hangváltót készíteni is, ehhez a párosításhoz.
Sziasztok mély láda építésben kellene segítség,elvileg a winisd 100 litert adott ki,nem tudom jó e.
Kis 4m x 3m x 2.3m-es szobába szeretném,a hangszóró adatai a képen,lehetőség szerint reflex ládának szeretném.
Ekkora helyiségben, körülbelül 50 literes zárt doboz működik jól.
Köszönöm a válaszod,jelenleg ez a láda van megépítve,literben ez 60 liter,próbaképp befogtam rajta a sub nyílásokat és rosszabbul szól zárt ként.szobában sajnos csak az egyik sarokhoz közel van lehetőségem elhelyezni,és így a szoba egyik felében hangkioltások vannak.Ezt hogyan lehetne csillapítani ha a láda helye fix?Esetleg az hogy a hangszóró merre néz változtathat a hangkioltásokon?
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2019
Nem rosszabbul szól, csak halkabban. A zárt doboz, akusztikus felüláteresztő jellege, jobban illeszkedik a kis helyiség mélykiemelő hatásaihoz, és pontosabb is mélytartományban. A b-reflex kiemelősebb, ezzel a hangszóróval, de nagyobb a maximális hangnyomása.
Kioltások és erősítések mindenképpen lesznek, a helyiség belső állóhullámai miatt, amik a párhuzamos kemény visszaverő felületek között jönnek létre. Ezeket kellene csillapítani, hogy megszűnjön a probléma. B-reflex dobozzal, 60-80 literig lehet elmenni, 28-30Hz körüli hangolással. De a kis szoba miatt, nem biztos, hogy szükség van rá. A SAL-os doboz kb. 35Hz-re hangolt.
Srácok!
Autóba tervezek venni Hangszórót. 16cm-es kell az ajtókba. A Hertz DSK szériából van 3 féle változat. Nyilván akkor 3 féle, ha a komponens szetteket nézem. Koax-ból is lenne, de az tárgytalan. Egy ilyet már vettem előre. Mondhatom, hogy szép hangok jöttek elő az autóban, de tovább kéne gondolnom. Hertz DSK 160.3 Akarok a hátsó ajtóba is ebből a szériából egy párat. De a 3 tipus adatait hasonlítgatva, valójában mindegyik más. A hangszórók paraméterei közül, melyikből tudom meg, hogy mekkora térfogatú dobozhoz tervezték? Hol érzi jól magát, Első ajtóban, ami kicsit nagyobb, vagy a hátsóban? Paraméterek A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2022
Idézet: „Qts 0,62” Ezek free-air hangszórók, nem tervezünk nekik ládát! Beletesszük egy aránylag nagy dobozba, és örülünk hogy szól! Egyébként akkora zárt ládába lenne jó, ahol a jóság (Q) 0,707-re adódik! Ehhez van zárt doboz tervező tucatnyi, pl: AJ-Sealed A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2022
Hát akkor ebből én valószínűleg sosem tudom meg. Igaz?
Nem akarok tervezni ládát hozzá, csak mivel nem a DSK 160.3-at akarom megvenni hozzá, hanem mondjuk a DSK 165.3-at, jó lenne tudnom legalább annyit, hogy melyiket lenne előnyösebb előre, melyiket hátra tenni? Vagy a paraméterekből nem tudjuk meg? Simán csak ki kell próbálni? más megoldás nincs?
Idézet: „Vagy a paraméterekből nem tudjuk meg? Simán csak ki kell próbálni? más megoldás nincs?” Mond! Te elolvastad amit írtam?? Érteni magyart? ![]() Ez nem kvantum fizika, nem is rakétatudomány, annyi az érthető és elérhető irodalom a témában, hogy kinyomtatva betemethető vele a Grand Kanyon! Én nem fogom 4milliomodik példányként ide leírni!! A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2022
Az, hogy valami nem tetszik egy másik fórumozó kapcsán, még nem indok a trágár megnyilvánulásra.
Nem értem miért akarsz doboztervet (tervezőt) ajánlani Honda130-nak.
A hátsó ajtóba akar hangszórót, ami adott hely, adott térfogat (és nem elég merev, szokott zörögni az ajtólemez). |
Bejelentkezés
Hirdetés |