Fórum témák
» Több friss téma |
Ha hobbira gyártod mindegy. Ha gyártásba adod, a pozíció szám a jó megoldás.
Magyarázat: ha változtatás van a nyákon, mint mondasz az ültető cégnek: R42-t ne ültessétek, vagy a 100k-t ne ültessétek? Ez utóbbiból lesz 16 darab a panelon... Szóval a pozíciószám az alkatrészre való hivatkozás, a beazonosítás módja. A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2019
Idézet: „hogyan kell generálni a körvonalat” A nyák körvonalát általában elfogadják vm. mechanikai layeren. pl. mechanical-1, vagy keepout layeren rajzolsz 1 mil vastagságú vonallal körvonalat. Esetleg leadásnál beírod kommentbe, hogy a panel outline mechanical-1-en található. A lényeg, hogy a kérdéses layer szerepeljen a leadott gerber fájlok között. A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2019
Az SL-nek van kinevezett kontúr rétege, nincs szükség semmilyen ügyeskedésre. Az erről generált fájl másképpen is néz ki mint a "rajzolatos" rétegek.
Az jó dolog. Ezzel együtt feltételezem, hogy az általam írt megoldás működni fog általánosságában minden tervezőprogrammal.
Amelyik programnak nincs outline - milling rétege, az el sem kell indítani.
Ebbe kár belefolyni, hogy melyik program az amit érdemes elindítani és melyik az amelyiket nem. Nem ettől az egy funkciótól lesz jó vagy rossz egy program.
Most jöttem rá miért volt hibás az outline réteg ! A nyákot egy haverom tervezte és ezen a rétegen csinálta egy pár alkatrész (nixi-vfd cső ) körvonalait és a lábak számozását , így már természetes hogy nem tetszett a gyártósornak ...
Remek, megvan a hiba.
Kontúrként egy zárt görbét, esetleg többet ha belső kivágások is vannak vár a gyártó. Nekem már volt olyan "hibám", hogy a panelon kívül is volt felirat a csatlakozóknál. De csak megkérdezték lemaradhat-e, vagy akarom módosítani, és semmi egyéb akadékoskodás nem volt. Erre most már figyelek, az ilyen segédfeliratokat egy infó rétegre teszem.
Én is hibáztam , meg kellet volna néznem rendelés előtt a gerbereket ...
Sziasztok!
Aki Sprint Layouttal küld gyártásra terveket, az csinált már a 0. rétegre rajzolatot? Hogyan reagálnak erre? Nekem az lenne a cél, hogy a képrészlet szerinti teljes átmarást szeretném elhelyezni a panelen, mert ott 230VAC van. Számolnak fel többletköltséget, vagy gond nélkül kimarják? A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2019
A résed nagyon keskenynek tűnik a kép arányai alapján. 0,8-1 mm körüli szélességet ajánlok.
A kérdéseidre egyszerűen választ kapsz, ha a gerbert feltöltöd a JLCPCB oldalon:
- Megnézed a fizetendő összeget - Megnézed a gerber viewer-ben a nyákot, ellenőrzöd, hogy látható-e a kivágás. Én sem javasolnám, hogy 1.0 mm-nél kisebb rést hagyjál. Leírják, hogy a kontúr kialakításhoz milyen vastagságú szerszámot használnak, azt a méretet használd.
Ha már rátaláltál, elmondod milyen méretű maróval készíti a JLCPDB a kontúrmarást?
Nem részletezik, de ez alapján 2mm lehet a standard, a többi feláras.
Ez igy nem jó, nem egy vonalat kell húzni, hanem egy területet kell bekeríteni.
A vonal szélesség lényegtelen.
Köszönöm.
Eddig én 1,5-ös marót tételeztem fel, és nem volt gond a gyártással, de a 2 mm is teljesen racionális.
Szerintem sem jó. A gerbereket elküldtem a pcbwaynek, de az online nézegetőn nem jelenik meg a kimarás része. Az auditáláson meg átment. Ezek szerint akkor a 0. rétegen rajzolni kell egy négyzetes részt páldául?
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2019
Nagyon köszönöm a sok hasznos tippet mindenkinek és a videót is!
Lenne még pár kérdésem. Tasznka, az általad csatolt képen te bekapcsoltad a Top/Bottom Solder rétegeket is, viszont a JLCPCB Altium útmutatója alapján azokat ki kell kapcsolni. Melyik megoldás a helyes? Vagy ez annyira nem lényeges kérdés, kiszűrik ami nem kell nekik? Lefuttattam a DRC, ahogy ajánlottátok. Kétféle hiba van. Használok 3 mm átmérőjű furatokat, amikre szükségem van. Ezekre kiabál, hogy nagyobbak 2,54 mm-nél. Ez ugye nem gond a gyártásnál? Továbbá van még közel 30 hiba, mind Room Definition probléma, és fogalmam sincs mi a baja. Az összes alkatrészemre kifobta ezt a hibát. Pedig akárhogy nézem, szerintem minden rendben van az elhelyezéssel. Pl itt az egyik hiba, ilyenekkel van tele: Room Definition: Between Small Component C1-Comment (55.88mm,106.172mm) on Top Layer And Room radio (Bounding Region = (51.943mm, 21.59mm, 259.715mm, 62.738mm) (InComponentClass('radio')) Ezzel ugye nem kell foglalkozzak, mert ránézésre jó minden. Vagy lehet belőle gond a gyártásnál?
Közben fel is töltöttem a fájlokat, a JLCPCB Gerber nézőkéjével is minden rendben látszik.
Az analízis viszont kiabál néhány fájlra. Ez így rendben van?
A JLC-n csak egyszer futtattam ezt az analízist, nekem is hibákat dobott - talán pont ilyesmiket. Legyártották, semmilyen észrevételt nem tettek, minden rendben volt a panellel.
Igen,az nem kell,az csak a stencilhez kell,de nem gond,ha benne van
A rulest állítsd be,hogy mi-mi ,akkor a DRC-d csak akkor szól,ha valami tényleg nem jó A room def hiba azért van,mert a room által definiált területen kívül vannak az alkatrészek.
Sziasztok,
A következőkben szeretnám kérni a segítségeteket: Mindenhol azt látom/hallom, hogy a JLCPCB-n 10 panel 2$. És igen, mint már kiderült számomra ebből a fórumból, valójában csak az első panel rendelésenként ennyi, a többi 5$. Nemrég elkezdtem én is hobbizni, és meg is néztem a JLCPCB-t, ahol valóban ezt láttam. Viszont most, hogy eljutottam oda, hogy elkészült az első panelem tervrajza és meg is rendelném, már "csak" 5 panelre jár a 2$-os kedvezmányes ár. Mintha "csökkentették" volna a kedvezményt. Vagy csak én nézek be valamit? Amint a quote oldalon átváltom 5-ről 10-re a panelek mennyiségét, máris 5$-t ír ki. Persze tudom, ez még így is töredéke az itthon (és világszerte rengeteg helyen) elérhető áraknak, igazából csak azt akarom kideríteni, hogy én csinálok valamit rosszul, vagy ez valóban változhatott a közelmúltban? Illetve van egy még érdekesebb eset. Eddig azt hallottam, hogyha "panelizálok", akkor is csak a 10x10-es panelek darabszámával kell kalkulálnom, és nem a valós PCB darabszámokkal. Tehár ha van egy 1,8x6,7cm -es PCB tervem, az 5x1=5-ször felfér egy panelre. Az ár viszont továbbra is a 10 panel ára, nem pedig a 10x5 PCB-é. Legalábbis neten ezt olvastam. Ezzel szemben most megpróbáltam feltölteni egy gerber file-t, 5 panel esetén ki is írta, hogy 2$ + posta, 10 panel esetén pedig, hogy 5$ + posta. Bejelöltem, hogy kérnék panelizálást, megadtam a méretekek, és már ki is írta, hogy az ár akkor valami Speciel offer 8$ meg a panelek ára 2,4$, összesen pedig 10,40$ + postaköltség. Egy rövidke keresgélés után ezt találtam: https://support.jlcpcb.com/article/62-what-cases-will-be-charged-of...a-cost V-Cut-ért apró paneleken 1000 darab alatt számolnak fel 8$-t Ugyanakkor a fenti linken meg ezt írják: Idézet: „2,V-cut cannot be applied to your panel in the following situations. When the panel length or width is smaller than 7cm. ” plusz szintén a supportos oldalon: Idézet: „6. Special price board: If the size after panelised is smaller than 10*10cm, then an extra cost of $15 will be charged.” Ezt mondjuk nekem nem számolta fel. Ez mondjuk egy majd 1 éves videó, de itt pont azt ecsetelik benne, hogy panelesítve is csak a 2$-os panel árat kell kifizetni: https://www.youtube.com/watch?v=4bVeYy2odRg&t=65s Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a panelesítéssel? Miért és mennyit számolnak fel extrában? Mert a fentiek alapján ez így nagyon nem tiszta nekem. Előre is köszi!
Így szerepel az oldalon: Panelizálás: nincs vele gond, felrakhatsz egy 10x10cm-es nyákra több tervet. Rakj közéjük keskeny sávot, ahol MAGADNAK, otthon majd el tudod a nyákokat vágni. A panelizálás csak több tervet jelent egy nagy nyákon, azok szétvágása vagy v-cut, vagy más technológiával megoldva már pénzbe kerül.
Úgy látom, változtak a feltélek, 5db pcb 2$, 10db 5$. Ez van. A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2019
Szia,
Köszi a gyors választ! Arra van opció, hogy nem kérek V-Cutot meg szètvágást a panelizálás mellé? Ilyen is mintha lett volna korábban (talán) de most nem találom. Olyan mindent vagy semmitnek tûnik most ez az opció. Köszi!
Ne kattintsd be a panelize négyzetet, ne írd be, hány különböző terv szerepel a nyákon, és ne a dimensions réteget is hagyd meg, hogy az egész nyák körül legyen. Magadnak készíthetsz segédvonalakat, mondjuk a felirat rétegén.
Sziasztok!
A segítségeteknek köszönhetően feladtam a legelső megrendelésemet a JLCPCB oldalán. Két NYÁK-ot rendeltem. Az egyik rég készen van (100%), a másik pedig, amelyiknek 1 napra írták a gyártási idejét (Build Time:1 day) már két teljes napja megrekedt 92%-os elkészültségnél, éppen a becsomagolás előtt. Azóta így áll az állapot és nem változik. Ez normális, megszokott a JLCPCB-nél, hogy napokra leáll a folyamat és nincs semmi előrelépés? Ilyenkor mennyi időre állhat meg a folyamat, akár több napra is, hosszabb időre? Mert így akkor az az 1 napos gyártási ígéret kicsit félrevezető. Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Most itt a hétvége, ők dolgoznak ilyenkor is? Van rá esély, hogy még szombaton vagy vasárnap átadják a DHL-nek a csomagot? Vagy most már hétfő előtt biztos ne számítsak semmire? Amúgy nincs okom panaszra, mert így is fillérekért lesz majd kész a profi NYÁK-om, csak arra számítottam, hogy tényleg gyorsan elkészül majd, ahogy ígérik és most szeretném tudni, hogy kb. mire számíthatok valójában, mennyi csúszásra lehet felkészülni mások tapasztalata szerint. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
Nekem általában gyorsabban gyártottak, mint vállalták.
Annyit tudok mondani, hogy a support nagyon korrekt. Nekem egyből írtak (ők kerestek engem) amikor probléma volt és válaszoltak is a leveleimre. Ellenőrizd az email fiókodat ami meg van adva az oldalon, hogy kaptál-e levelet. Ha 24 óra alatt nem oldódik meg, keresd őket emailben. https://support.jlcpcb.com/article/45-contact-jlcpcb
Nem jött e-mail tőlük.
Rendben, akkor írok nekik, köszönöm a tippet. Csak kicsit pofátlanságnak érzem, hogy 2 dollárért legyártanak nekem egy NYÁK-ot és még reklamálok, hogy mikor legy már kész. De csak nem veszik rossz néven, majd szépen, udvariasan fogalmazok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |