Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábelazonosítás Teszter
Lapozás: OK   1 / 1
(#) SonyP hozzászólása Máj 21, 2008 /

Hello! Egy egyszerű kérdésem lenne. Van egy nagy köteg sokszálas kábel, melyek különböző helységekbe vannak bevezetve. Na most milyen jelet küldjek én a kábeleken hogy rájöjjek melyik kábel melyik helységbe megy? vagy sima volt-ot küldjek ki? melyik a legjobb módszer, nem akarnám, hogy valahova be legyen kötve egy kábel ahol a volt ártana neki.
köszi előre is a választ.
(#) zolee1209 válasza SonyP hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Szia!
Az a nagyköteg, sokszálas kábel mégis hogyan néz ki, mert én még ilyen elnevezéssel nem láttam! Pontosan mi a célod?
(#) SonyP válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

tehát egy nagy köteg, hálózat kábelről van szó amely helységekbe van kivezetve, és egy helyen összefut az egész.
(#) zolee1209 válasza SonyP hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Most a falban futó vezetékekről van akkor szó? (bocsi, ha én nem értem, de kábel ritkán megy a csak úgy a helységeben össze- vissza)

igen. van egy helység, ahol összefutnak a hálózat kábelek amelyek egy épületen belül különböző szobákba vannak kivezetve. na most én meg akarom tudni hogy melyik kábel melyik helységbe lett kivezetve, mert nincs megjelölve.
(#) zolee1209 válasza SonyP hozzászólására (») Máj 21, 2008 / 4

Nos ezt, ha van villanyszerelői tudásod egy kevés, akkor ki tudod, következtetni. De ha nincs, akkor is megoldható. Fogsz egy multimétert (reméljük van és olyan, amelyiken van szakadásvizsgáló), kötsz az egyik végére egy hosszabb vezetéket, mert előfordulhat nagyobb távolság áthidalása is. És ezzel tetszés szerint végig tudod mérni, melyik vezeték hol köt ki. Egy fontos dolog! Ezt a módszert azért mondom, mert feszültség alatt nagyon veszélyes a vezeték követése, ezzel a sípolós műszerrel pedig sem a hálózatban, de ami fontosabb, magadban sem okozol kárt! Természetesen ennek érdekében a hálózat kismegszakítóját (ami a fogyasztásmérő szekrényében van) kapcsold le!!! És ha normál izzókat használtok a lakásban, akkor azokat nem árt kitekerni, mert félrevezethet! Asszem mindent leírtam, amit akartam! Ha valami kérdésed van még, tedd fel bátran!

köszi szépen nagyon jó megoldás. Isten áldjon!!!
(#) gg630504 válasza SonyP hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Ha legalább kéteres kábelek vannak:
A.
1. Bemész az első, nem azonosított helyIségbe. Laposelemet kötsz a kábel két vezetékére.
2. Visszamész a központi helyIségbe. Zseblámpaizzóval végigpróbálod. Amelyik vezetékeken világít, feliratozod.
3. Visszamész az 1. ponti helyIségbe és leveszed az elemet.
4. Ha még van legalább két azonosítatlan kábel == helyIség, akkor vissza az 1. pontra.
5. Az utolsó kábel az utolsó helyIséghez tartozik.

B.
Elem helyett rövidzár, izzó helyett zárlatvizsgáló.

(( Központi helység Magyarországon Pusztavacs ))

((( Most látom, milyen lassú voltam )))
(#) proba válasza SonyP hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Villanyszerelő boltban árulnak olyan fázisceruzát ami a fázis vezeték közelében (kb 1CM) világít.
Csak azt kell megoldanod (kizárólag erősáramú hálózatra) hogy minden vezeték belegyen kötve,felklapcsolt fogasztók mellet.
Arra a kábelra amit vizsgálni akarsz fázis a többi lekapcsolva ,elég gyorsan és bontás nélkül meg lehet találni melyik úton megy a vezeték.
Utána azért sípolóval nem árt ellenőrizni mert egy be nem kötött vezeték becsaphat.
Vagy felbérelsz valakit és az automatákat kapcsolgatja te meg nézed hol alszik el a lámpa/mikor tűnik el a konnektorból a villany ,utána megnézed hogy melyik kábel van az adott autómatára kötve .Igy egy csomó lehetőség kiesik.
(#) Steven19 hozzászólása Máj 22, 2008 /

Helló! Kár túlbonyolitani eggy ilyen egyszerű feladatot Helló.
(#) korbye hozzászólása Máj 22, 2008 /

Helló mindenki!

Lehet nem ide tartozik, de én kábelt szeretnék megkeresni falban merre megy!
Tudom van rá detektor, ami fémet sőt áramot is jelez
de én szeretnék ilyet épiteni!
Van valakinek valami 5lete, hogy lehet ezt házgyárilag megkreálni?
Valami RF kapcsi kell vagy mi?
Előre is köszike!!
(#) korbye válasza korbye hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Senkiii????
(#) Steven19 válasza korbye hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Helló Korbye! Az olcsó detektorok csalókák ám nekem is van, de legszivesebben kihajitanám a kukába annyit ér.Mindenre csipog gyakorlatilag még a falban lévő vasdarabra is jelez ráadásul áramot jelez benne még fába is jelez áramot meg hasonlók. Helló.
(#) korbye válasza Steven19 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Helló!

Sz.al akkor nem érdemes házilag detektort készíteni?
De amit üzletben lehet kapni az rohadt drága 5-7e Huf.
és azt sem tudom hogy jó lesz vagy nem!
Nem lehet esetleg állitani az érzékenységén vagy mittoomén?
Azért köszönöm a gyors választ!

Az az árkategória felejtős.
Nekem is annyiba került.
Majd megnézem lehet -e belül állitani rajta.
(#) rtzo válasza Steven19 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Ezt mi egyszerüen meg szoktuk oldani, kell két telefonkagyló, meg legalább egy laposelem.
A telefonkagylókat kicsit meg kell buherálni, és az egyikre legalább egy elemet rakni, egy lapos pont jó rá a 4,5 voltjával, a 9v-os kicsit sok főleg a fülnek
(#) korbye válasza rtzo hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

RTZO!
Na ezt kifejtenéd bővebben(pontosan mit kötök hova, mire kell két kagyló, hogy működik, stb)

STEVEN19! Ha már úgyis szétszeded és megnézed,
tudom ez nagy kérés, de nem rajzolod le, vagy fotó!
Hátha tudok valamit kezdeni vele!
Köszike!
(#) rtzo válasza korbye hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Ezt SonyP-nek akartam írni, csak a te nickedre nyomtam rá(bocs), ez kábel azonosításra jobb bármilyen más eszköznél, nagy távolságra akár több száz méternél meg verhetetlen.

Nagyon szivesen lefotóznám csak se kamom se fényképezőm. A telómon sincs kamera. De a tipusát szivesen leirom aztán keresd meg a schematics-át (google.co.hu) mert ugye nincs meg a kapcsi rajza ne aggódj nekem is kell, szóval nekem is csak ez az eggy segitségem van. Helló
(#) proba válasza korbye hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Egyik mérnökünk javasolta régi kisméretű esetleg SOKOL rádió AM -ben talán lehet olyan frekit találni ahol hallható a közeli vezeték. (nem próbáltam,de jó tippjei voltak ált)
(#) kissi válasza proba hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

A telefonszerelőknek volt erre direkt műszerük, ha jól tudom, most kb. 20000 Ft körül van ( ha valakinek sok kábelt kell rendszeresen keresgélnie!). Ezzel pillanatok alatt meg lehet találni akár többszáz érpár között is a megfelelőt!

( Ha van ilyen ismerősöd, akkor kölcsön is lehet kérni!)

Steve
(#) Steven19 válasza korbye hozzászólására (») Máj 28, 2008 /

Helló! Annak a fémdetektornak ami a falban lévő tárgyakat érzékeli (bizonyos anyagúakat : fém,fa,elektromos kábel) Gyártója: Trovex vmi tipusszám: 0116 Más nincs rajta vmi potit találtam benne amivel lehet vmit állitani de nem foglalkoztam vele (SMD-s). Lehet vannak olyan detektorok amik megbizhatóak, de ez semmire se jó.helló
(#) proba válasza Steven19 hozzászólására (») Máj 28, 2008 /

suchgerat a DÜWI-től szintén megbukott (legalábbis nálam)
(#) Steven19 válasza proba hozzászólására (») Máj 28, 2008 /

Hát az nem jó.
Elsőbe csodálkoztam is mit nevetnek oktatómék eggy ilyen detektoron. De már sejtem miért. Helló.
(#) Pixi hozzászólása Okt 13, 2008 /

Hali!

Gondoltam ide írom a kérdésem, mert nagyon más fórumot nemtaláltam!
A kérdésem az lenne, hogy a HEstore-ban a hangszoróvezetékeknél mit jelent a "KL" és a "KLS" jelölés???
Itt vannak ezen az oldalon!
Aki tudja segítsen!
(#) hbal hozzászólása Dec 7, 2010 /

Sziasztok!

Szükségem lenne egy kábel adataira. Konkrétan arra, hogy hány darab, és milyen keresztmetszetű ereket tartalmaz.
A káblen található felirat:

BICC BRAND REX STYLE 4445 AWM 90C 600V 2/C#4 + 8/C#16

A kábel két vastagabb eret és több vékonyabbat tartalmaz. Mivel nem tudok odamenni megnézni ezért lenne szükségem a paramétereire.

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) micimacko válasza hbal hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Szerintem 600 V-os, 2 db 21,14 mm2, 8 db 1,31mm2 eret tartalmazó kábel (egy táblázat szerint)
(#) Manusz hozzászólása Okt 8, 2011 /

Van egy kábelem régen kaptam és a használatára lennék kíváncsi ,hogy mire jó (kép):
AWM E91337 2464 80C 300V VW-1 I/II A/B FT1 20AWGx4 Daiden K.K.
(#) gyurák hozzászólása Okt 23, 2012 /

Olyan kábel tester szeretnék készíteni amivel jack xlr és hasonló hangtechnikai kábeleket tudnék tesztelni

olyan kapcsolást keresek amiben egy mikrókapcsoló vagy valami kapcsoló lenyomásával az ic egy másik ki vezetésére adna jelet és akkor a led és az ic közé kötném az aktuálisan tesztelni kívánt kábelt
(#) Marko Ramiusz válasza Manusz hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

Szia! Remélem még olvasod, így egy év után. Igen valószínű, hogy ez egy 4 vezetékes valamilyen ipari érzékelőnek a hosszabbítókábele. Induktív-, kapacitív-, foto...stb. érzékelőknél és jeladóknál alkalmaznak ilyet. Üdv.:Yoe
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem