Fórum témák
» Több friss téma |
Amennyiben közetlenül akarod programozni az esp-et az arduino alól, akkor ebből a projektből érdemes elindulni: Bővebben: Link át kell rágni magad rajta hogy megértsd a működését, de utána újabb weboldalt létrehozni a másik alapján, már nem nagy ügy.
Ha atmegáról soroson rugdosod az esp-et, abban nem tudok segíteni, de szerintem 3* olyan bonyolult...
Pedig jó cucc, természetesen csak ha nem dev fázisban van a cuccod. Nekem van kész modulom, amin OTA-val lehet firmware-t frissíteni. Tökéletesen üzemel már 1.5 éve a helyén nálam.
Köszönöm.
A teljes számolás host oldalra tervezem rakni, az ESP-t gyakorlatilag csak a cloud (de jól hangzik a havi 1500ft-os host bérlés ![]() Sokat gondolkoztam, hogy hogy kellene leosztani a szerepeket, arra jutottam, hogy a dynDNS szerver felállításával szemben (DIGIs net) ez egy kicsit univerzálisabb, portábilisabb megoldás, hogyha a világ másik feléről is nyomon akarok követni dolgokat (általános automatikai projekt a cél, első körben házautomatika, szenzorok, időzítők, indikátorok, értékadások+Alexa, utána akarom bővíteni és uniformizálni egyéb funkciókkal, pl. növénytermesztési automatikára és nem kell semmi rosszra gondolni, erős paprikáról/vanília orchideáról lenne szó ![]() Tanulós projekt, nem baj, ha komplikáltabb, de ha van módosítási javaslat, hogy hogy ne hulljon ki a hajam fejlesztés közben, akkor szívesen fogadom ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2019
Sziasztok!
Wifi-n keresztül, telefonról vezérelhető nyomógombot szeretnék összehozni. Egy nagyon lassan működő elektromos kaput szeretnék telefonról messziről vezérelni. Tudtok ajánlani olyan félkész megoldást / terméket, amihez nem kell firmware-t írni? Vagy ha mindenképp kell, akkor segítségre lenne szükségem hozzá. Üdv, F.
Hello!
Próbálkozom ota filmware frissités de csak egyszer működik ez a megoldás aztán soha többé eltűnik ide alól az ota virtuális port .De ota alap rész sem csatlakozik fel a rooterhez ez miért van az összes ota mintapélda szintén ezt csinálja 1x használható ota feltöltés frissítésnek mi az oka? Vagy van valami más megoldás air firmware állandó frissítési lehetőségre?
nagyon köszi, ez a kulcsszó sokat segített
![]()
Sziasztok!
Egy kínai ESP-07 Serial-Wifi modult szeretnék programozni, Arduino Mega RX-TX-en keresztül, resetben tartva a Megát. Soros monitoron látom szépen, kiírja, hogy "boot mode: (1,7)". (~76800-as baud rateval, nem vagyok számítógép előtt). Az AT parancsokra nem reagál UART módban sem, és programozás módban nem enged feltölteni semmit, "espcomm_sync failed" hibával. Mit rontok el? Esetleg valaki tidja a pontos beállításlkat ehhez a laphoz? (baud rate , crystal speed, reset mode, memory, stb), már kb minden kombinációt végigpróbáltam.
Alapvető kérdések, hogy milyen firmware van rajta és milyen sebességre van konfigurálva. Mert a bootolásnál van ez a ~76800 bps, utána általában 9600 vagy 115200 a szokásos sebesség.
Ez így van. Hogy tudhatom ezt meg? Mivel a hirdetésben annyit ír, hogy 115200, de a firmware-ről semmit, csak hogy AT képes. Viszont AT-re nem reagált. De ESP8266Flasher-rel a kész .bin-t rá tudtam flashelni.
![]()
AT firmwarel én nem szenvednék!
wifis uart átjárót keresel megához próbáld ki esp link van reset funkció is!
Szia! Én sem, ezért tettem rá másik programot, ezért írtam már rögtön az első mondatban, hogy programozni akarom. Mivel nem ment az arduino IDE-vel, ezért próbáltam az AT parancsok működését, ami ugyancsak nem működött, de az ESP8266Flasher-rel sikerült rá feltölteni. Viszont Arduino IDE-vel továbbra sem megy, de ez egy áthidaló megoldásnak jó lesz.
Tudod de nem kell ap parancsok esp link megoldja az átjárót megához amit uarton elérsz..
![]() De ahogy könnyebb neked úgy legyen!
Lehet hogy igazad van, csak nem értem. A Mega USB-n van, annak nem kell átjáró, az ESP-re való program feltöltés volt a kérdésem, a Mega lakpa USB-soros konverterét alkalmazva. Az ESP-nek később adatot kell majd küldenie a felhőbe, olyan program kell rá, ami megoldja ezt a kommunikációt.
Esp felé usb soroson milyen lábakat/hová kötöttél be?
Rx- a lapka Rx-szel jelöltjére (tehát az USB-soros Tx lábára), és a Tx ennek megfelelően. Mivel értelmes üzenetet kapok resetkor, nem gondolnám, hogy a bekötés volt a hibaforrás.
gpio0, gpio2 miben van?
Resetre bekötheted az RTS-t, gpio0-ra a DTR-t, így automatikus a programozási módba váltás pl: Bővebben: Link nekem így időnként előfordul hogy elsőre nem sikerül a rogramozás, timeoutra fut, de ismételve jó lesz. De lehet tovább ragozni, pl a nodemcuban 2 keresztbekötött tranyó...Bővebben: Link
Sziasztok!
ESP01 et szeretnék akkus üzemű lámpakapcsolásra befogni. A modulon lenne egy gomb és egy MOS FET. A takarékosság jegyébe valamilyen sleep mood-ot szerettem volna, de ha jol látom olyan nincs hogy WiFi re ébred. Igy sleep mood kilőve. TX-en 120-170mA fogyaszt RX- en pedig ~50mA. Namost.... ha egyszer felcsatlakozott a wifire utanna elvileg senem küld senem fogad ( mittudom en ilyen kapcsolatfentartási adatokat) csak akkor küld és fogad ha "kapcsolom " a lámpát ugye? Tehát elvileg nem kell a folytonos 170mA-al számoljak ugye? 4 darab 18650 fér el a "lámpába"... átlagosan 2200mAh.. tehát egy 2S2P vel kalkulálva kb 4400mA áll a rendelkezésemre. Ha folyton szipákolja a 170mA akkor az picivel kevesebb mint 26 óránként akkucsere. Vagy inkább 1S4P akkor 8800mA és egy 3.3v LDO? De azis csak allig több mint 2 nap A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2019
Most nézem hogy az LDO nak is kell minimum 4.2V... ugyhogy az nem jo.... marad a 2S2P
Akkor viszont nem ldo, mert a 8-3V különbséget elfűtöd, hanem kisfogyasztású kapcsitáp...
pl ebay mp1584 modulka... Nem folyamatos, de rendszeres időszakos kommunikáció van a wifin, akkor is ha "nem történik" semmi.
A wifi és a lámpa között nem lenne elég egy JDY-40-es bluetooth modul? Bővebben: Link
Elégnek elég lenne, és a fogyasztása tx nél is csak 40mA. Ami a negyede. De akkor kell egy plussz átjatszó a wifi és a BT közé. Plussz egy MCU mert gomb is lenne rajta és státuszt kell visszaküldenie!
Ugyhogy nemtudom.. összerakok egy modult a microledekkel meg a gombal és csinálok teszteket hogy meddig bírja, dekorvilágítás lenne ugyhogy lehet hogy reggel 6 és este 8 között elküldöm deepsleep-be De köszönöm a felvetést... rendelek egy ilyet is tesztnek és megnézem! ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2019
Nekem úgy rémlik van olyan LDO ami a 3,3V alatt átengedi a feszt.
Érdemes utánanézni!
Bypass-nak hívják angolul, vagy lehet rosszul tudom, de hasonló témakörben van. Pl. amikor a step down/up konverter le van kapcsolva, akkor a bypass segítségével a kimenetén megjelenik a betáp.
Ez boost converternél jó, ha a uC elmegy 3V-ról is akár, akkor felesleges, hogy alvás alatt menjen a step up, plusz fogyasztást generálva. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2019
HT7333 LDO jól működik együtt az ESP8266-al.
Sziasztok
Egy kis segitséget szeretnék kérni, DS18B20-at szeretnék kiolvasni ESPBASIC paranccsal de nem akar menni. Feltételezem hogy a device id nem megfelelő formátum de nem tudom mi lenne a jó. Leírás alább: Idézet: „Will retrieve temperature sensor reading or sensor ROM codes from certain 1 wire devices connected to pin 2. With no arguments, all connected ROM codes are returned as a space separated string. If argument is numeric, reading is returned from Nth connected device. If argument is 16 character ROM code (as string) a reading is returned from that sensor. Romcode = temp() Bla = temp({Device ID})” Mi lehet a jó formátum? Ha azt írom hogy 28FF617901170364, akkor hibát dob. Próbáltam sima zárójelben, kapcsos zárojelben de semmi.
Szia, próbáld meg kettessével és szóközökkel.
28 ff 61 ......
Közben megoldódott, külön változóként határoztam meg és a parancsban a változóra hivatkozok, így már jó.
Azért köszönöm
Még Egy kérdés felmerült a mai napon. Korábban már kérdeztem de nem lelem.
A ThingSpeak adatot szeretnék írni de egyszerre 3-at és nem tudom hogy lehet ezt megoldani. Jelenleg 3 egymást követő alkalommal küldöm 1000-as delay-el de nem megy, csak az elsőt küldi el.
A Thingspeakre 15 másodpercenkét írhatsz ertékeket. Ha egy írásban 1 vagy 8 adat van, az mindegy. Próbáld egyszerre küldeni. Arduino-ban én így csinálom:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |