Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az a tapasztalatom, hogy az emberek soha nem hajlandóak elismerni azt hogyha valamiben nem nekik van igazuk. Rengeteg alkalommal belefutottam már olyan helyzetbe hogy ellentétes véleménnyel voltam valakivel és amikor kétséget kizáróan bebizonyosodott hogy nem neki (hanem mondjuk nekem) volt igazam, akkor ezt soha semmilyen körülmények közt nem hajlandóak elismerni és belátni hogy tévedtek. Külön meg szoktam figyelni hogy ilyenkor hogyan viselkednek az emberek:
1.: Megszakítják a diskurzust. Elkezdenek teljesen más témáról beszélni vagy egy másik emberrel kezdenek el beszélgetni, hirtelen telefonálni kezdenek vagy sokszor egész egyszerűen fogják magukat és elmennek onnan ahol a beszélgetés folyt. 2.: Elbagatellizáljak a témát hogy ennek egyébként is semmi jelentősége és annyit nem ér az egész hogy erről beszélgessenek. 3.: Relativizálja a korábbi álláspontját, olyan módon csűri-csavarja hogy valójában ő mindig is azt állította amiről kiderült hogy igaz, csupán mindenki más értettem félre az ő álláspontját. 4.: Letagadja hogy korábban ő az ellenkezőjét állította volna. Ő soha nem mondta azt és nem is érti hogy honnan veszem hogy ő azt mondta volna. Ritka esetekben előfordul hogy a korábbi állításának tényéről írásos bizonyíték vagy hangfelvétel van, ennek említésekor az 1. pont lép életbe. Számomra egyébként nagyon furcsa ez a jelenség, én magam simán elismerem ha valamiben tévedtem. A helyzet sajnos az hogy rendkívül kevés ilyen emberrel találkoztam. Személy szerint én ezt a jelenséget a facebook/instagram szülte rekord méretűre duzzadt egókkal magyarázom. A legjobb ellenpéldám sokáig az a kollégám volt aki egyszer elismerte hogy egy vitában igazam van, de azt is csak négyszemközt, amikor közönsége volt akkor nem. Nos a napokban csoda történt mert találkoztam egy emberrel akivel egy kb húsz perces beszélgetésünk volt melynek során számos ellenvélemény került napvilágra. Többször kértem hogy állításait támassza alá érvekkel különben csak üres fröcsögés az egész, de ezt nem tette meg. Végeredményben egy elég kellemetlen húsz perc volt, amennyire látható volt, mindkettőnk részéről. És itt jön a csoda: Pár óra múlva felhívott és elmondta hogy ő már eleve velem kapcsolatos prekoncepciókkal érkezett a beszélgetésre és ezért volt olyan amilyen, de tévedett és ezt sajnálja. Nem csak hogy ezt elismerte de külön felhívott emiatt és elnézést kért! Hát mondom ilyen a világon nincs. Utána még vagy másfél órát beszélgettünk az élet dolgairól…
Egy ekkora tv, kiváló nyáktervezéshez és abban nincs reklám.
Ellenőrzésül csináltam egy gyors keresést a fórumon, arra a kifejezésre, hogy "igazad van".
Nem igazán van sok belőle... Határozottan emlékszem, hogy ilyet én is mondtam, de szerintem törölve lett.
Biztosan semmi igazságalapja nincs annak amit Attila mondott, csak a kereső nem ismeri ezeket a szavakat Bárcsak...
Neked volt igazad. - lefordíthatatlan szójáték.
Nem akartam beleszólni, de ha a hálószobában tv lesz, akkor szex nem lesz.
Szerintem ez az a téma amire akár 1 percet is kár elvesztegetni.
Mitől ne lenne? Nem nézel TV-t? Valamelyik közszereplő ismerőse nyilatkozta, hogy még azon az áron is van, hogy a hölgy had nézze közben a híradót...
Egyébként pedig a TV-nél jobb altató nincs, ha nehezen alszol el, csak be kell kapcsolni, beállítani a TV-n az elalváskapcsolót annyi időre amennyire akarod, szem becsuk, és 10 percen belül már alszol is, a TV meg majd kikapcsol.
Lehet duplán, a tv-ben is és amúgy is egyidőben. Ahol még a gyerekek is zsibonganak ezalatt.
Idézet: Csak ehhez találni kell egy olyan csatornát, ahol nincs 20dB-vel megemelt hangerejű reklám 10 percenként... „Egyébként pedig a TV-nél jobb altató nincs, ha nehezen alszol el, csak be kell kapcsolni, beállítani a TV-n az elalváskapcsolót annyi időre amennyire akarod, szem becsuk, és 10 percen belül már alszol is, a TV meg majd kikapcsol.”
A néhány tízezer hozzászólásból. Nem rossz arány!
Idézet: „Egyébként pedig a TV-nél jobb altató nincs” Azért van... csak az több szereplős.
Tényleg öregszel ha többszereplősön el tudsz aludni. (én az ultipartira gondoltam. vagy nem?)
Nekem az a tapasztalatom, ha valaki 100 szóban mondja el amit egyben is ellehetne, az egyéb galádságokra is képes. /Ebben persze van némi önkritika is/ Javítom a statisztikát "Neked volt igazad!" Nem nehéz. Csak ennyi.
Tegnap este. 23:55, tűzben edzett. Fejemen a fejhallgató. Kiosztották a feladatot. Arra riadtam fel hogy vége.
Bárhol, bármikor, azonnal el tudok aludni.
History
Lehalkítják a reklámokat. Isten áldja meg ezért őket!
Sziasztok,
a Keleti pályaudvarról induló vonatra tudok venni jegyet màs pályaudvar jegypénztárában?
Igen tudsz, akár automatából is.
Köszönöm. Mindenképp pénztár kell, mert szàmlát is kell kérnem.
Valamilyen szinten idevág hogy van köztünk egy állandó bajkeverő akinek hiába mondod el az ész érveket vele szembe nem érti. Ha egy külsőssel próbálod elintézni hogy ne kerülj bajba miatta akkor te vagy a vamzer. "Ha bajod van mért nem nekem mondod?" Ahhoz a 3 agysejthez hiába beszélek.
Én a YT nézésével múlatom az időt, vannak alternatív megoldások reklámmentesítésre.
Pl. SmTube+SmPlayer. Csak pontosan ismerni kell a címet-linket, azt kikopizom a böngészőből és beillesztem a lejátszóba. Vagy az SmTube keresője. Legális. Tisztába vagyok vele hogy ők a reklámokból élnek, bizakodom hogy nem énmiattam fog a Google tönkremenni. Volt hbo és más előfizetésem is de az kicsit szűkös kínálatú volt illetve nem kereshető a tartalom és egy idő múlva ismételte magát. Nagyon utálom a reklámokat. Adja előtte-utána, 15 percig de ne közbe 5x. Emiatt ment el a kedvem a szó szerint értendő televíziózástól. Legkorrektebb és megfizethető, a szolgáltatók mozifilm tár szolgáltatása, nem nagy összegért. A természetfilmes csatornák is élvezhetetlenek, néha nem is tudom követni mit látok, a filmet, a reklámot, a csatorna saját ajánlóműsorát vagy valami egész mást, és ezek követhetetlen egymásba fonódását vagy a főfilmet amit 6 perccel ezelőtt kezdtem nézni. Számomra undorító. Ilyenkor kikapcs és ennyi volt a tv. 1 hétre. A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2019
Van nem alternatív módszer is, youtube premium előfizetés (lánykori nevén youtube red). Szerencsére már itthon is elérhető, 1800 Ft/hó, ami aprópénz, és nincsenek reklámok.
Androidra Youtube Vanced:
Bővebben: Link Ugyan az mint az eredeti Yotube alkalmazás csak nincs benne reklám és lezárt képernyőnél is játsza a videókat. A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2019
Vagy a youtube vanced (vicces névválasztás... advanced csak ad nélkül). Szinte ugyanaz mint a premium, csak ingyenes. Természetesen ne a google play store-ban keressétek. Úgy tudom, nem illegális.
Többen kerestek, hogy küldjek fényképeket Soltról.
Az, hogy tetszett volna odajönni (ingyen volt mellesleg, jó előre bejelentve)... Gondoltam csinálok egy cikket. A szokott problémába futottam bele: Szerintem nem lehet rendesen cikket írni a fórumra. - Nyitóképnek az szerintem megfelel. - Majd a fórum követel "kis", meg "nagy" képet a továbblépés előtt. - Majd kivág belőle valami csámpásat valahonnan, vacak felbontásban, keresztben elfordítva. Megnézni meg nem lehet, csak "véglegesíteni". Most ment el a kedvem (megint) az írástól.
Hát mondjuk az eredeti kép is oldalra van
A cikk szerkesztő a kép közepéből vág ki egy területet a főoldali képnek, de felbontása a kép eredeti felbontása. Szerk: De így vagy úgy, egy állított képből nehezen lehet fekvő teljesértékű fotót kivágni. Főleg, ha ilyen egészen speciális toronyról van szó, csodát azért egy álló elrendezésű képpel csak retusálással lehet tenni. A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |