Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3044 / 3599
(#) Gafly válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Jún 23, 2019 / 1

Vályog falhoz szerintem nem kell "szakcéget" hívni...
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2019
(#) (Felhasználó 116638) válasza Gafly hozzászólására (») Jún 23, 2019 /

Jópár vályogfalat átnyomtam már Hiltivel, még telefonos koromban, tud meglepetést okozni...
Itt egy 70-es falról beszélünk, 110-es lyuk kell, és nem ismert sem a fúrógép típusa, (ami lehet egy vacak Einhell, de lehet egy profi Hilti is,) sem maga a fal szerkezete, sem a fúrószár, sem a tulaj képességei.
Ez alapján csak nagy "általánosságban" adtam javaslatokat.
Semmire nem mondtam hogy "kell".
Majd a tulaj,-felmérve a képességeit-választ valami neki megfelelő megoldást...
(#) madzagos válasza Gafly hozzászólására (») Jún 23, 2019 /

Nekem szakember fúrta a vályogfalat ki 110mm -es átmérővel. A fúrógép állványt felcsavarozta a falra. És úgy fúrta ki. Azt mondta hogy a betonfal nem eszi a koronás fúrót annyira mint a vályogfal. Gyönyörűen kifurta kosz nélkül,javítás nélkül.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2019
(#) Gafly válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Jún 23, 2019 /

Én már (régen) nem "telefon szerelek", de értem (vagy érteni vélem) hogy miről beszélsz.
(#) diakistvan hozzászólása Jún 23, 2019 /

Sziasztok. Tv vásárlás előtt állok és szeretnék segítséget kérni, hogy melyiket ajánljátok. 108 cm(4k) 50 hz vagy 123 cm(4k)50 hz Samsung v LG.Háló szobába lenne, de lehet majd ki kerülne a konyhába. Azért is érdekelne ez, mivel nem tudom, hogy a nagyobb képernyő miatt romlana e a minőség? Köszi a választ előre is!
(#) jani1987 válasza diakistvan hozzászólására (») Jún 24, 2019 / 4

Ha nem akarod sorvasztani az agyad a sok butyuta műsorral inkább ne tedd. Én is jól elvagyok nélküle. De biztos vannak mások is rajtam kívül.
(#) ronin75 válasza diakistvan hozzászólására (») Jún 24, 2019 /

Itt találsz pár gondolatot: Bővebben: Link
(#) Gabó válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 24, 2019 /

Azert a sok agysorvaszto szenny kozt van 1-2 normalis ado is. Na meg lehet, valami online cuccot szeretne nezni. Persze azok nem az alap csomagokba vannak.
(#) kameleon2 válasza diakistvan hozzászólására (») Jún 24, 2019 / 1

Nekem LG van és HannsStar. Mindkettő bírja a kiképzést évek óta. Konzolt, PC-t is, Telekom settop boxot is. A méretről: ha a kép szélességét leméred (nem a képátlót), akkor 2,5 -szeres távolságból ideális nézni. Ha közelebb vagy akkor ugyanis jobbra balra forgatod a fejed - ami tudat alatt elfáraszt. Ha távolabb vagy, akkor meg nem fogod rendesen látni. Én egyszerűen lemértem a garnitúrától lévő távolságot, visszaosztottam és röhögök azokon, akik falat betöltő kijelzőket vesznek és ezzel együtt nyakcsavarodást.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2019
(#) Ge Lee válasza diakistvan hozzászólására (») Jún 24, 2019 /

Ha az a kérdés hogy Samsung vagy LG akkor LG, a 4k meg tök felesleges ha a műsor csak HD vagy még az sem.
(#) Skori válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 24, 2019 / 5

Kb. 6 éve egyáltalán nem nézek tv-t. Pontosabban nem tv-t, hanem tv-műsorokat nem nézek. Tavaly vettem tv-t, de az antenna bemenetébe nincs bedugva semmi, PC-ről, médiaszerverről, és pendrájvról játszok le vele különböző műsorokat. Az ismeretségi körömben egyre többen vannak akiknek hasonló a hozzáállásuk.
(#) mohinger hozzászólása Jún 24, 2019 / 1

Én most, 16 év után cseréltem le a jó öreg képcsöves Sony-t. TV-t mi sem nézünk, mert 99%-ban nem érdekel, ami benne zajlik. Két hét fórumozás után esett a választás egy LG 50 colos 4k-s készülékre. Eleinte furcsa volt a 72 cm helyett 126cm-t nézni, de meg van a kellő távolság. Hihetetlen gyönyörű képe van. Szépen felkonvertálja a 720p filmeket is. Rengeteg plusz szolgáltatással, szuper távvezérlővel, hangfelismeréssel, böngészővel, YouTube, netfix, HBO go, stb....
Nagyon nem bántuk meg a cserét.
(#) mek-elek válasza Skori hozzászólására (») Jún 24, 2019 /

Észszerű amit írtál. Csak kiegészítésként, a mindigtv ingyenes. Az országban szinte mindenhol elérhető. Az adásuk minősége általában verte a kábeles, meg egyébb szolgáltatókét (normán belül). A mostani helyzetet nem ismerem, nem foglalkoztam vele. Mivel minden kőkemény üzlet is egyben, a szolgáltatók igyekeznek minden forintosítani, így a filmtárakért is fizetni kell. A régebbi set top boxokról simán fel lehetett venni, és tárolás esetén saját tékát létrehozni. Egy szolgáltatótól nem lehet elvárni. hogy csak a nekünk tetsző filmeket vetítsen, vagyis szemezni kell.
Az idő és a technika szép változásokat hozott a mozizásba, Hihetetlen, mikor egy régi filmet jó minőségben láthat az ember. Ha valaki nem rendelkezik jó minőségű internetes letöltési lehetőséggel, azért meríthet olykor a Mindigtv adásaiból. Az SD HD viszonya változó. Valahol olyan, mint az analóg URH rádióadásban az mp3 anyag. A zonnal látni SD-ben is, hogy adott film egy "butított" blu ray, és ez bizony jobb benyomású, mint egy gyengébb minőségű HD adón vetített film.
Én amikor ezt kiépítettem a családnak rendszerben gondolkodtam. Ezt befolyásolták az anyagi lehetőségeink. Én azt mondom, a drágább készülékek többet tudnak a képmegjelenítés terén. Így tágabb lehetőséget adnak egy későbbi felhasználás esetén, amikor valamilyen jobb, vagy extra tulajdonságú anyag kerül terítékre.
(#) antikzsolt válasza diakistvan hozzászólására (») Jún 24, 2019 /

A tv választás fő szempontja mekkora a távolság közted és a tv közt amikor nézed. A túl pici szoba hatalmas tv nem jó mert a képernyő felét sem látod. Sajnos az ideális méreteket rég elfelejtettem. Több mint 10 éve nincs tévém
(#) Alkotó hozzászólása Jún 24, 2019 / 2

Többen is "nem néznek tévét", amivel semmi bajom sincs, de nem tudom a saját mindennapjaimat hasonlóan elképzelni.
Nem is értem melyik adásszegmens az, ami miatt ilyen drasztikus lépésre szánja magát valaki. Sporteseményeket, tudományos műsorokat szinte csak itt lehet látni, és nekem a filmekkel sincs semmi bajom. Sőt infantilis módon én még egy-egy mesére is rá tudok áldozni némi időt.
Ezek mellett a mindennapi reggeli készülődés közben sem zavar ha néhány hírmorzsa megüti a fülemet.
Tehát ha számít, akkor én adnék egy szavazatot a tévénézésnek.
(#) ronin75 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 24, 2019 / 2

Tévét általában mindenki néz, azonban a klasszikus "lineáris" tv nézés kihalóban van/lesz. Az emberek megszokták (a jelenlegi információs, kommunikációs dömping által), hogy akkor és azt nézik amit ők szeretnének és nem azt amit eléjük tesznek az adott időben. Letöltik a nekik tetsző tartalmakat és akkor nézik meg amikor idejük/kedvük engedi. Ez régebben is létezett, pl. felvetted videora a filmet, ha műsoron volt, de akkor csak az eredeti film késöbbi vagy ismételt megnézésére volt lehetőséged vagy kölcsönözni valahonnan valakitől. Ma már ez a fotelból 2 kattintás és szinte bármire van lehetőséged.
Engem például zavar, hogy egy film adott időben kezdődik, (vagy várok rá vagy lekésem), és egy másfél órás film három órát vesz el az életemből a negyedóránkénti negyedórás reklámok miatt, amire abszolút nem vagyok kívàncsi.
Lehetséges, hogy a kényelmesség és a rohanó vilàg türelmetlensége sodor errefelé.

Néha mikor előkerül az "énnemtévézem", "nemfészbukozom" téma, nekem ez jut eszembe:
"Ha te most állandóan kólát innál, akkor azt mondanám neked, hogy igyál Traubit. Mert ha Traubit iszol, ugyanazt a cukros löttyöt csurgatod a beleidbe, mint a többiek. De azáltal, hogy ők kóláznak, te meg traubizol, különbözöl a többiektől."
Mert aki nem néz tvét, az is néz, csak általában a maga által választott tartalmat, aki pedig nem fészbúkozik, az máshol "arcoskodik" és gyűjt lájkokat. Például itt.
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 24, 2019 / 4

A saját szemszögemből tudom megindokolni a dolgot, hogy mást mi vezetett erre azt csak megtippelni tudnám.
- Az egyik dolog, hogy nagyon nem szeretem a reklámokat. Pl. még youtube-ot sem használnám, ha nem lehetne kiiktatni a reklámokat belőle. Egyszerűen dühöt és undort vált ki belőlem, ahogyan hülyének nézik a reklámokban nézőt, vagy ha számomra felesleges dolgokat akarnak rám erőszakolni, ha hülyeségeket akarnak megmagyarázni, vagy ha nyilvánvalóan hazudnak..
- Ha tv-t nézel akkor a műsor jelentős részét reklámokkal töltik ki, ami miatt egy 90 perces film megnézése 2...3 órát tart. PC-n viszont egész jól kiszűrhetők a reklámok. Azaz rengeteg időt elvesznek vele - ami akár hasznos dolgokkal is el lehetett volna tölteni.
- Minden letölthető: filmek, mesék, tudományos műsorok, és megnézhetők bármikor. Tehát nem vagyok az adás időpontjához kötve, és nem próbálnak reklámokat rám erőltetni. Mivel magyarországon minden adathordozó árába jogdíj van beépítve, ennek fejében a nem üzleti célú, azaz a saját használatra történt letöltés nem illegális.
- Az egyéb műsorok (pl. szappanoperák, vetélkedők, és hasonlók) nem nekem készülnek, az emberi hülyeségen sem tudok már nevetni, pedig sok műsor erről szól, vagy erre az igényre épül.
- A híreket elolvasom az interneten, esetleg több forrást "kiátlagolva" és esetleg az általam megítélt hitelességük alapján súlyozva.
Valahol olvastam egy jópofa szlenget egy vélhetően fiatalabb fórumozótól: "A lineáris tv nézésnek" gyakorlatilag vége van, helyette a tartalom alapú szolgáltatásoké a jövő.
A fiatalabb generáció egy része szerencsére nem fogékony arra a néphülyítésre ami manapság megy, (egy nagy részük meg sajnos igen) ill. elég intelligensek ahhoz, hogy felismerjék és jól kezeljék a dolgot. Szóval van remény ezen a téren is. Ugyan én már rég nem vagyok huszonéves (sajnos) de a lineáris tv nézésnek szerintem is vége - részemről legalábbis ez már valószínűleg nem fog megváltozni.
(#) Skori válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 24, 2019 /

Ahogy látom másokat is hasonló dolgok motiválnak. Mondjuk facebook-ot pl. használok (mértékkel), mert azt gondolom, hogy van hasznos része is, a nem szimpatikus részeit meg igyekszem elkerülni.
(#) tbarath válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 24, 2019 / 1

Én is leírom a saját példámat: lineáris TV-t (TV műsort) legalább 5 éve nem nézek, rég nincs előfizetésem.
Van egy sport ami érdekel, arra előfizetek (közvetlenül fizetek a ligának, nem is keveset), így tudom telefonon / TV-n / PC-n nézni élőben is, és a korábbi meccseket is visszanézhetem (azokat már reklám nélkül). Rengeteg olyan dolog van, amit youtube-on nézek, érdekes videók, nagyrészt külföldi műsorok legálisan feltötött részetei (Colbert, Meyers, Oliver, Noah, Nolan, stb.), de van kevés hazai tartalom is. Itt is előfizetek a prémiumra, nincs reklám. Ezen kívül van volt netflixem, lesz HBO Go-m, ott is reklámmentesen, a saját időbeosztásomnak megfelelően tudok nekem tetsző tartalmat fogyasztani. Illetve van még az itthon legális szabad felhasználás is, már ha érted mire gondolok
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Jún 24, 2019 / 2

Akkor én sem maradok ki a TV témából.
Idézet:
„Ha tv-t nézel akkor a műsor jelentős részét reklámokkal töltik ki, ami miatt egy 90 perces film megnézése 2...3 órát tart.”

Ezért elviselhetetlen nekem a TV nézés. Tény, hogy a reklámok között néha van egy kis műsor is, de ez így nekem nem ehető. Mintha a kedvenc halászlé levesemet enném, de csak minden harmadik kanál lehet halászlé, a többi tökfőzelék, amitől iszonyodok.
(#) mnyugger válasza Gabó hozzászólására (») Jún 24, 2019 /

Hol? Melyik?

Ja! XXX ?
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 24, 2019 /

Pedig a tökfőzelék nagyon finom! A halászlét meg már nem kedvelem annyira.
Amúgy teljesen "ehetetlen" a TV műsor a sok reklám miatt. Nálam már sok éve csak porfogó (bontandó) a TV. Exem nagy TV-néző volt, ma már csak ritkán, este néz valamit (bűnügyi műsor, 1-2 előzetes, 1-1 reklám), de attól is csak mérges lesz, mert már a ritka reklámok is idegesítik.
(#) Kovidivi válasza granpa hozzászólására (») Jún 24, 2019 / 2

Butaság a reklám (nem a tv). Soha nem nézek tv-t, de most volt időm pár órát nézni (nyaralás). Amit találtam: fejfájásra tabletta, kifejezetten 12 évesnél idősebb gyerekeknek, mert amit eddig kaptak 12 éves korukig, az 12 év fölött már nem jó. Nem is tudtam, hogy 12 év alatti gyereknek fejfájás tablettát kell adni! Ne a problémát oldd meg, csak a következményt csökkentsd. Ugyanez a hasmenés elleni tabletta. Ha nekem megy a hasam, elkaptam valami óriási fertőzést, és míg ki nem gyógyulok, rendszeresen látogatom a wc-t, utána minden ok. Miért kellene erre gyógyszer? De ha kell is, miért kell minden reklámszünetben ezt reklámozni? Komolyan, a köhögés, orrfújás milliószor gyakoribb, de a hasmenés reklám mindig előjön. Meg a körömgomba, ami lehetséges (nem biztos!!!), hogy megszűnteti a gombát! Csak lehetség! Nem hazudnak a reklámban, de nem is ígérnek teljes gyógyulást! Nem néztem sok tv-t, összesen 3 óra lehetett úgy, hogy közbe mást is csináltam. Agyromboló. Főleg a saját készítésű műsorok: ninja warrior, meg ilyenek. Mi értelme van? Nézed, és? Mi fog történni? Okosabb leszel? Fittebb? Nem. Semmi nem lesz. Csak nézed. Értelmetlen az egész. A jó filmekkel nincs bajom, sőt. De az igénytelen, értelmetlen, időpocsékoló műsort utálom.
(#) jani1987 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 24, 2019 /

Anyámat próbáltam rávenni hogy ne nézze. De akkor mit csinál helyette? Ezt rábízom.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 24, 2019 / 2

Idézet:
„De akkor mit csinál helyette?”
Semmit, azért nézi. Egy adott kor felett az átlagember már nem akar csinálni semmit, ha olyan hobbija sincs ami tartósan lekötné, vagy már a hobbi is inkább nyűg, teher, akkor marad a TV.
A rengeteg reklám meg azért van mert részint abból él a csatorna, a reklámozó pedig el akarja adni a vackait, erre a legjobb fórum a TV fő műsoridőben. A TV csak látszólag van a nézőkért, valójában már nem értük van.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 24, 2019 / 1

Idézet:
„A TV csak látszólag van a nézőkért, valójában már nem értük van.”
Kapitalizálódtunk.
(#) Gabó válasza mnyugger hozzászólására (») Jún 24, 2019 /

Én most konkrétan a természetismertető csatornára gondoltam, de tudod, mindenki magából indul ki...
(#) jani1987 válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 24, 2019 /

(#) granpa válasza Gabó hozzászólására (») Jún 24, 2019 /

Sajnos azok is tele vannak reklámmal és gyakori ismétléssel.
(#) diakistvan hozzászólása Jún 24, 2019 /

Hello. Nagyon szépen köszönöm a bő válaszokat! A 123 cm LG tv lett a választás végül. Őszintén megmondva se én, se a párom nem nagy TV-nező, mivel ritka az olyan műsor amivel letudná az ember kötni magát. Szerintem jobb egy nagy kijelzőn nézni akármit, mint pl egy laptop kijelzőről. Na ugye ott a foci, forma1, akár egy jó sorozat De van már Netflixtől HBO GO ig megkezdve minden kutyám füle, úgyhogy lesz miből válogatni és nem kellesz a Barátok köztöt vagy a "Máricsujt" nézni .
Következő: »»   3044 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem